3. Hogy vélekednek a celldömölki anyák a helyi bölcsődéről?

A kérdőívet 44 fő töltötte ki, mindannyian 20 és 40 év közötti celldömölki édesanyák.  A válaszadók 18, 2 %-a 25- 30 év közötti, 54,5 %-a 30-35 év közötti, 25-30%-a pedig 35-40 éves. Közülük 22 fő nyilatkozott úgy, hogy habár most egyik gyermeke sem bölcsődés, a múltban valamelyik gyereke a helyi bölcsőde rendszeres látogatója volt. 12 főnek pedig most bölcsődés a gyermeke. A régebbi és a jelenlegi bölcsődei tapasztalatok szinte megegyeznek egymással. Míg régen a gyermeket jellemzően 2 éves kora után adták be az intézménybe, addig 2013-ra ez az időpont előbbre tolódott,sokak esetében  a gyermek 1,5- 2 éves kora közé tehető. A kitöltés egy Likert - skálán történt, ami úgy működik, hogy egy adott állítással kapcsolatban a kitöltők az előre megadott válaszfokozatok mentén adják meg a választ. A mi skálánkon az egyáltalán nem értek egyet és a maximálisan egyetértek, valamint a köztük levő 3 fok közül lehetett választani.
A következő eredmények születtek: A bölcsődei szolgáltatás díját a válaszadók megfizethetőnek tartják. A helyi bölcsődét a megkérdezettek fele maximálisan felszereltnek, másik fele jól felszereltnek találja. A kitöltők 66, 7%-a szerint elfogadható volt számukra a várakozási idő, az álaluk tervezett időn belül került be az intézménybe a gyermek, de a beíratási szándékot mindenki jó előre jelezte. A gyermekek fele könnyen beszokott, de a többiek is nagyobb nehézségek nélkül megszokták a bölcsődét. Az anyák legnagyobb része, 88, 9%-a gondolja úgy, hogy gyermeke jó kezekben volt/van a bölcsődében. A szülők 77, 8%-a nyilatkozott úgy, hogy gyermeke aktív közösségi életet él a bölcsődében, valamint barátokra tesz szert. Az anyák 88, 9%-a úgy véli, hogy gyermeke szeret bölcsődébe járni. Csupán 1 fő jelezte azt, hogy a gyermeke magányos és szorongó volt az intézményben. Az anyák 100%-a elégedett a bölcsődei dolgozók munkájával, és 88, 9%-uk alakított ki közvetlen kapcsolatot a gondozónőkkel. A gondozónőkhöz az összes gyermek ragaszkodik. Az anyák 44,4 %-a maximálisan egyetért azzal, hogy finom, tápláló ételeket kapnak a bölcsődések, a maradék 56,6%-uk is egyetért az állítással. A bölcsőde nyitva tartási rendje a legtöbbeknek teljesen megfelelő, összhangba hozható a szülők munkaidejével. Azzal az állítással, miszerint „alig várjuk a végét”, a legtöbben egyáltalán nem értenek egyet, szinte mindenki elégedettséget fejez ki a bölcsődei szolgáltatással kapcsolatban. A kiegészítő szolgáltatásokat, mint például a sószoba használatát, a zenebölcsődét az édesanyák hasznosnak tartják és nagy számban igényt formálnak ezekre a lehetőségekre.
Összességében elmondható, hogy a válaszadók túlnyomó része elégedett a helyi bölcsődével mind annak felszereltségét, mind a gondozókés a munkatársak hozzáállását, mind az ottani szolgáltatásokat, mind az étel minőségét, mind a gyermek bölcsődéhez való attitűdjét illetően.

                                                                                                                  Gregorich Nóra

Ajánlott termékek

 
babacsörgő, babarágóka
Baby Mix
80 pont
 
Plüss labda

2.360Ft

 
biztonság a fürdőszobában
Baby Bruin
100 pont
 
fellépő
fellépő

2.690Ft

 
fürdőlepedő, kifogó
Tanita
100 pont
 
Fürdőlepedő

2.370Ft

 
gyerekülés 9-36 kg
Lorelli
600 pont
 

15.990Ft

 
babacsörgő, babarágóka
Bright Starts
100 pont
 
Rágóka

2.190Ft

 
fürdetési kiegészítők, babahigiénia
Canpol
40 pont
 
Hajkefe fésűvel
Hajkefe fésűvel
Hajkefe fésűvel

810Ft

 
anyatejtároló, melegítő, turmix
Nip
80 pont
 

1.020Ft

 
játszó és éjszakai cumi
Avent
100 pont
 
Játszócumi

1.960Ft

 
szoptatási higénia
Lansinoh
100 pont
 
mellpárna

4.990Ft

 
babacsörgő, babarágóka
Bright Starts
100 pont
 
Textilkönyv
Textilkönyv

2.600Ft

 
babatányér, babaétkészlet, alátét
Baby Bruin
40 pont
 
Étkészlet

900Ft

 
játszóállványok, babaszőnyeg
Baby Mix
400 pont
 
Játszóállvány

6.100FtWebdesign honlap készítés webprogramozás keresőoptimalizálás