Az új család egyesülése- 5. foglalkozás

A Kismama Klub 5. foglalkozásának témája az újszülöttel való hazatérés, az új család egyesülése volt

-2012. OKTÓBER 18.-

    Az előző találkozó szerves részeként folytatódott a témaválasztásom, vagyis új témánk: OTTHON - a család egyesülése, a hazatérés örömteli eseménye volt. Segítséget, hasznos ötletek tárházát kaptuk szakemberektől, vagyis Celldömölk város védőnőitől. Előadóink: Lukács Alajosné Marika és Kreifné Takács Judit voltak.

   Az ismétlés mindig hasznos, tehát védőnőink egy kicsit visszaidézték a kórházban eltöltött napokat, az ott elsajátított „feladatokat”, így a szoptatás fortélyait, a baba mindennapi ápolását, higiéniáját, amelyet aztán otthoni körülmények között kell majd a továbbiakban kivitelezni.

Számos kérdés merült fel az édesanyákban a baba ápolásával-gondozásával kapcsolatosan, úgy, mint például a fürdetés előtti bőrápolás, a köldök kezelése és tisztán tartása, a fültisztítás, a  körömvágás, hogy csak a legkézenfekvőbbeket említsem. A kényes kérdések közé tartozott az éjszakai szoptatás, teáztatás, vízpótlás kérdése is.

A legnagyobb sikert az újszülött méretű és súlyú baba aratta, melyen gyakorolni lehetett a baba fogását, büfiztetését, a fürdetésnél biztonságosnak bizonyult fogást. A baba kézről-kézre járt, mindenféle névvel illették az anyukák, apukák, hiszen az igazi-élő babákhoz majd beszélni kell, így erősítve bennük az ősbizalmat.

Ki lehetett próbálni szoptatási pozíciókat, ehhez a segédeszközöket a Babaház tulajdonosa, Zsuzsa szolgáltatta. Számtalan lehetőséget kínált fel, így a mérleg, elektromos mellszívó kölcsönzési lehetőségét, és még sok mást.

   A beszélgetés teljesen interaktív volt, alig győztük a kérdéseket, véleményeket, tapasztalatokat megválaszolni. Választ kaptak a résztvevők minden felvetődött kétségre, fél információra is, hiszen ezek az összejövetelek azt a célt is szolgálják, hogy a nagy számban keringő tévhiteket a helyére tegyék a szakértő munkatársak.

   Ezen a verőfényes őszi csütörtök délutánon is szép számmal tisztelték meg várandós anyák és leendő apák a Kismama Klubot. (Nem kis örömünkre!). A találkozás végkicsengése számunkra az volt, hogy érdemes összehozni a kíváncsi, a témát érdeklő családokat, hiszen a szülészeti osztályos tapasztalatom azt mutatja, hogy az itt elhangzottak- látottak nem a porba hullnak, hanem mindenki visz magában haza valami értéket, ami fontos számára.

Ajánlott termékek

 
biztonság a lakásban
Canpol
0 pont
 
Biztonság

860Ft

 
kombidressz
Scamp
40 pont
 
Kombidressz

980Ft

 
gyerekülés 9-36 kg
Lorelli
600 pont
 
Autós biztonsági gyerekülés

15.990Ft

 
sterilizáló
Chicco
80 pont
 
Chicco  fertőtlenítő folyadék (1l)

1.410Ft

 
anyatejtároló, melegítő, turmix
Avent
80 pont
 
AVENT VIA pohár 180ml

2.600Ft

 
cumisüveg és kellékei
MAM
40 pont
 
Fül

1.040Ft

 
kismama fehérnemű
Chicco
200 pont
 
Alakformálás

6.490Ft

 
babacsörgő, babarágóka
MAM
40 pont
 
Rágóka

1.280Ft

 
babakocsi többfunkciós
Baby Design
5000 pont
 
babakocsi

129.990Ft

 
etetőszék
Lorelli
900 pont
 
Multifunkciós etetőszék
Multifunkciós etetőszék
Multifunkciós etetőszék
Multifunkciós etetőszék

21.990Ft

 
fajátékok
Fakopáncs
80 pont
 
Számpárosító

1.570Ft

 
hálózsák, pólya
Király G.
200 pont
 
Kókuszpólya
Kókuszpólya

3.640FtWebdesign honlap készítés webprogramozás keresőoptimalizálás