Az új család egyesülése- 5. foglalkozás

A Kismama Klub 5. foglalkozásának témája az újszülöttel való hazatérés, az új család egyesülése volt

-2012. OKTÓBER 18.-

    Az előző találkozó szerves részeként folytatódott a témaválasztásom, vagyis új témánk: OTTHON - a család egyesülése, a hazatérés örömteli eseménye volt. Segítséget, hasznos ötletek tárházát kaptuk szakemberektől, vagyis Celldömölk város védőnőitől. Előadóink: Lukács Alajosné Marika és Kreifné Takács Judit voltak.

   Az ismétlés mindig hasznos, tehát védőnőink egy kicsit visszaidézték a kórházban eltöltött napokat, az ott elsajátított „feladatokat”, így a szoptatás fortélyait, a baba mindennapi ápolását, higiéniáját, amelyet aztán otthoni körülmények között kell majd a továbbiakban kivitelezni.

Számos kérdés merült fel az édesanyákban a baba ápolásával-gondozásával kapcsolatosan, úgy, mint például a fürdetés előtti bőrápolás, a köldök kezelése és tisztán tartása, a fültisztítás, a  körömvágás, hogy csak a legkézenfekvőbbeket említsem. A kényes kérdések közé tartozott az éjszakai szoptatás, teáztatás, vízpótlás kérdése is.

A legnagyobb sikert az újszülött méretű és súlyú baba aratta, melyen gyakorolni lehetett a baba fogását, büfiztetését, a fürdetésnél biztonságosnak bizonyult fogást. A baba kézről-kézre járt, mindenféle névvel illették az anyukák, apukák, hiszen az igazi-élő babákhoz majd beszélni kell, így erősítve bennük az ősbizalmat.

Ki lehetett próbálni szoptatási pozíciókat, ehhez a segédeszközöket a Babaház tulajdonosa, Zsuzsa szolgáltatta. Számtalan lehetőséget kínált fel, így a mérleg, elektromos mellszívó kölcsönzési lehetőségét, és még sok mást.

   A beszélgetés teljesen interaktív volt, alig győztük a kérdéseket, véleményeket, tapasztalatokat megválaszolni. Választ kaptak a résztvevők minden felvetődött kétségre, fél információra is, hiszen ezek az összejövetelek azt a célt is szolgálják, hogy a nagy számban keringő tévhiteket a helyére tegyék a szakértő munkatársak.

   Ezen a verőfényes őszi csütörtök délutánon is szép számmal tisztelték meg várandós anyák és leendő apák a Kismama Klubot. (Nem kis örömünkre!). A találkozás végkicsengése számunkra az volt, hogy érdemes összehozni a kíváncsi, a témát érdeklő családokat, hiszen a szülészeti osztályos tapasztalatom azt mutatja, hogy az itt elhangzottak- látottak nem a porba hullnak, hanem mindenki visz magában haza valami értéket, ami fontos számára.

Ajánlott termékek

 
hálózsák, pólya
Gólyahír
200 pont
 
Bélelt hálózsák

4.640Ft

 
kórházi kelengye
Chicco
100 pont
 
Szülés utáni betét

2.390Ft

 
etetés cumisüvegből
MAM
40 pont
 
Cumisüveg fül

1.100Ft

 
rugdalózó
Király G.
200 pont
 
Rugi

5.460Ft

 
gyerekülés 9-36 kg
Lorelli
1000 pont
 
Lorelli Magic Premium Beige
Lorelli Magic Premium Black
Lorelli Magic Premium Grey

29.990Ft

 
kórházi kelengye
AeroSleep
40 pont
 
Eldobható bugyi

810Ft

 
mellszívó
Chicco
100 pont
 
mellszívó

2.690Ft

 
fürdetés
Canpol
0 pont
 
Vízhőmérő

530Ft

 
babakocsi kétfunkciós
Eton
1400 pont
 
Kétfunkciós babakocsi

46.800Ft

 
gyerekülés 9-25 kg
Lorelli
600 pont
 
Biztonsági gyerekülés

35.990Ft

 
dekoráció
Saraburi
40 pont
 
Falidekor

1.120Ft

 
fürdetési kiegészítők, babahigiénia
Arianna
100 pont
 
Orrszívó porszívó

1.600FtWebdesign honlap készítés webprogramozás keresőoptimalizálás