Az utolsó összejövetel vendége Dr. Bárdi Edit gyermekgyógyász volt

 

Dr. Bárdi Edit PhD gyermekgyógyász főorvos előadása a legfontosabb tudnivalókról

-2012. november 14.-

 

Dr. Bárdi Edit PhD, Szombathelyen praktizáló gyermekgyógyász főorvos előadását hallgathatták meg az érdeklődő várandós anyák ezen az egyébként borongós hétköznapon. A téma azonban korántsem volt szürke, nagyon is érdekesnek bizonyult. Már a címe-          S. O. S.  VÉSZHELYZETEK gyermekkorban, praktikus megoldások a gyakorlatban-is azt mutatta, hogy találkozásainknak szintén egy elengedhetetlenül fontos állomásához érkeztünk.

A főorvosnő először is az alapvető fogalmakat definiálta. Úgymint: láz, hányás, hasmenés, szoptatás, védőoltás. Erre azért volt szükség, hogy a gyermek tüneteit időben és helyesen ismerjék fel a szülők, elsősorban az édesanya, ugyanis sok a tévhit ezen a területen. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy az anyának mekkora szerepe, segítsége van a helyes diagnózis felállításában, amikor az orvoshoz viszi gyermekét. A fenti fogalmak ismerete ahhoz is hozzájárul, hogy feleslegesen ne szaladjunk szakemberhez a gyermekünkkel, és ahhoz is, hogy időben felismerjük a bajt, és ne túl későn forduljunk orvosi segítségért.

A Doktornő elmondta, pontosan mikor beszélünk lázról, azt mikor, hogyan, mivel kell csillapítani, mikor szükséges már orvosi beavatkozás. Ugyanígy informált minket a hasmenés, hányás kérdéséről is. A légúti fertőzések, bőrkiütések mind a gyermekkor velejárói, amit tudni kell ezek mibenlétéről, a főorvosnő gyakorlati példákkal is elmagyarázta. Arra is hozott példákat a praxisából és a gyakorlatból, hogy miként tudják  az anyák a gyógyulást elősegíteni.

Kifejtette véleményét a légzésfigyelő készülékről, kitért arra is, hogy használatát kinek ajánlja különös tekintettel, és mennyi ideig. Szakértői véleményt formált a csecsemő táplálásáról, a szoptatás elsődlegességéről, a mikéntjéről, és arról, hogy ez a táplálási mód meddig ajánlott. Továbbá szóba kerültek a leggyakoribb háztartási balesetek, azok megelőzési lehetőségei is. Néhány gondolat erejéig felvázolta a vitaminok fontosságát, a pro- és prebiotikumok jelentőségét, azok beviteli idejét és módját.

Végül már beszélgetéssé alakult át az előadás, hiszen egyik gondolat hozta a másikat. De ha netán mégsem sikerült megtudni néhány dolgot, a főorvosnő nagyon szívesen válaszol a későbbiekben is a felmerülő kérdésekre!

A 2012-es évre vonatkozóan a Kismama Klub a végállomásához érkezett, de terveink szerint jövőre újabb utazásra hívjuk és várjuk a kismamákat, érintett családtagokat!

Szeifridné Kis Olga

Ajánlott termékek

 
itatópohár
MAM
80 pont
 
Ivópohár

1.990Ft

 
dekoráció
Fakopáncs
80 pont
 
Fa magasságmérő

1.610Ft

 
babaevőeszköz
Canpol
40 pont
 
Etető kanál
Etető kanál

690Ft

 
itatópohár
MAM
100 pont
 
mam-sports-cup-330ml-pink

1.850Ft

 
etetés cumisüvegből
MAM
80 pont
 
Cumisüveg
Cumisüveg
Cumisüveg
Cumisüveg
Cumisüveg
Cumisüveg

1.450Ft

 
babacsörgő, babarágóka
MAM
80 pont
 
Rágóka

1.800Ft

 
biztonsági eszközök
Angelcare
1000 pont
 
légzésfigyelő

22.990Ft

 
babacsörgő, babarágóka
Bright Starts
40 pont
 
Rágóka

1.190Ft

 
fürdetési kiegészítők, babahigiénia
Canpol
40 pont
 
Baba hajkefe és fésű

1.310Ft

 
kézségfejlesztők
Bright Starts
100 pont
 
Bs Oball játék helikopter O-copter kék 3 hó+
Bs Oball játék helikopter O-copter piros 3 hó+

2.490Ft

 
fürdőlepedő, kifogó
Tanita
100 pont
 
Tetra kifogó

1.970Ft

 
babaelőke
Baby Bruin
40 pont
 
Előke

1.400FtWebdesign honlap készítés webprogramozás keresőoptimalizálás