Az utolsó összejövetel vendége Dr. Bárdi Edit gyermekgyógyász volt

 

Dr. Bárdi Edit PhD gyermekgyógyász főorvos előadása a legfontosabb tudnivalókról

-2012. november 14.-

 

Dr. Bárdi Edit PhD, Szombathelyen praktizáló gyermekgyógyász főorvos előadását hallgathatták meg az érdeklődő várandós anyák ezen az egyébként borongós hétköznapon. A téma azonban korántsem volt szürke, nagyon is érdekesnek bizonyult. Már a címe-          S. O. S.  VÉSZHELYZETEK gyermekkorban, praktikus megoldások a gyakorlatban-is azt mutatta, hogy találkozásainknak szintén egy elengedhetetlenül fontos állomásához érkeztünk.

A főorvosnő először is az alapvető fogalmakat definiálta. Úgymint: láz, hányás, hasmenés, szoptatás, védőoltás. Erre azért volt szükség, hogy a gyermek tüneteit időben és helyesen ismerjék fel a szülők, elsősorban az édesanya, ugyanis sok a tévhit ezen a területen. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy az anyának mekkora szerepe, segítsége van a helyes diagnózis felállításában, amikor az orvoshoz viszi gyermekét. A fenti fogalmak ismerete ahhoz is hozzájárul, hogy feleslegesen ne szaladjunk szakemberhez a gyermekünkkel, és ahhoz is, hogy időben felismerjük a bajt, és ne túl későn forduljunk orvosi segítségért.

A Doktornő elmondta, pontosan mikor beszélünk lázról, azt mikor, hogyan, mivel kell csillapítani, mikor szükséges már orvosi beavatkozás. Ugyanígy informált minket a hasmenés, hányás kérdéséről is. A légúti fertőzések, bőrkiütések mind a gyermekkor velejárói, amit tudni kell ezek mibenlétéről, a főorvosnő gyakorlati példákkal is elmagyarázta. Arra is hozott példákat a praxisából és a gyakorlatból, hogy miként tudják  az anyák a gyógyulást elősegíteni.

Kifejtette véleményét a légzésfigyelő készülékről, kitért arra is, hogy használatát kinek ajánlja különös tekintettel, és mennyi ideig. Szakértői véleményt formált a csecsemő táplálásáról, a szoptatás elsődlegességéről, a mikéntjéről, és arról, hogy ez a táplálási mód meddig ajánlott. Továbbá szóba kerültek a leggyakoribb háztartási balesetek, azok megelőzési lehetőségei is. Néhány gondolat erejéig felvázolta a vitaminok fontosságát, a pro- és prebiotikumok jelentőségét, azok beviteli idejét és módját.

Végül már beszélgetéssé alakult át az előadás, hiszen egyik gondolat hozta a másikat. De ha netán mégsem sikerült megtudni néhány dolgot, a főorvosnő nagyon szívesen válaszol a későbbiekben is a felmerülő kérdésekre!

A 2012-es évre vonatkozóan a Kismama Klub a végállomásához érkezett, de terveink szerint jövőre újabb utazásra hívjuk és várjuk a kismamákat, érintett családtagokat!

Szeifridné Kis Olga

Ajánlott termékek

 
dekoráció
Saraburi
40 pont
 
Falidekor

1.120Ft

 
etetés cumisüvegből
Avent
80 pont
 
Etető cumi

1.720Ft

 
szoptatási higénia
Babynova
40 pont
 
Bimbóvédő

920Ft

 
takaró
Király G.
100 pont
 
Kocsitakaró

3.650Ft

 
cumisüveg és kellékei
MAM
40 pont
 
Fül

1.040Ft

 
mellszívó
Lansinoh
1900 pont
 
Elektromos mellszívó

43.990Ft

 
fürdetés
Canpol
0 pont
 
Vízhőmérő

530Ft

 
etetés cumisüvegből
Avent
80 pont
 
AVENT  cumisüveg 260ml

2.190Ft

 
fürdetési kiegészítők, babahigiénia
Canpol
40 pont
 
lekerekített olló

710Ft

 
kórházi kelengye
Lansinoh
80 pont
 
Melltartóbetét

1.690Ft

 
hálózsák, pólya
Gólyahír
200 pont
 
Bélelt hálózsák

4.630Ft

 
babacsörgő, babarágóka
Canpol
0 pont
 
Csörgő

860FtWebdesign honlap készítés webprogramozás keresőoptimalizálás