Bababarát kórház Celldömölkön!

 

Celldömölk város Szülészeti és Nőgyógyászati Osztályáról

Amit az osztályról tudni kell:

2011-ben egy országos internetes felmérés alapján a legjobb szülészetek versenyében második helyezést ért el az intézmény, megelőzve a nagyvárosok, nagyobb települések egységeit.

Az osztályon kettő ötágyas, egy négyágyas, három kétágyas és egy egyágyas szoba található. Alapítványi VIP kórterem nincs.

Szülésznőt a 36. hétig lehet választani, de természtesen nem muszáj. Az intézmény szokásrendje alapján apák is jelen lehetnek a szüléseknél, azonban az apa nem lehet bent császármetszés ideje alatt a műtőben. Szülés után választható a részleges rooming-in, vagyis a napközbeni 12 órás anya- baba együttlét, de azt is kérheti az édesanya, hogy a szoptatásokat leszámítva babája az újszülött részlegen legyen egész nap, így az édesanya kipihenheti a szülés fáradalmait. Lehet igény szerint szoptatni, vagyis  ha a baba felébred mert éhes, az újszülött-gondozónő kiviszi a gyermekágyas kórterembe az újszülöttet szopizni.

A látogatók a szobába nem mehetnek be, de a tágas váróteremben 9 és 18 óra között bármikor meglátogathatják az édesanyát. Az újszülöttet a családtagok, barátok a gondozónők közreműködésével az udvar felől, egy ablakon keresztül tekinthetik meg. Ha mindenki egészséges, a család a szülés után 96 órával távozhat az osztályról.

Információk a kórházról:

1893-ban, az akkori Kisczell területén épült fel Celldömölk ma is működő, id. Felső Büki Nagy Sándor által alapított kórháza. Az alapszabály 4. §. szerint a kórház célja"betegeknek vagyoni állásuk, illetőségük, honosságuk, vallásukra és nemükre tekintet nélkül való felvétele, ápolása és gyógyítása". A 110 éves kórház ma is ebben a szellemben szolgálja Kemenesalja lakosságának egészségügyét. A 15-15 aktív ággyal működő sebészeti és szülészet-nőgyógyászati osztályok munkáját hatékonyan segíti a megújult műtőblokk, a jól felszerelt poszt operatív szoba, a modern szülőszoba. A videolaparoszkópos technikai felkészültség mindkét osztály betegei számára a legmodernebb műtéti beavatkozások lehetőségeit kínálja (laparoszkópos epekő-műtétek, hasi metszés nélküli nőgyógyászati beavatkozások). Tehát az operatív nőgyógyászati ellátás során széles skálán és nagy rutinnal végeznek laparoszkópos műtéteket. A műtéti érzéstelenítés biztonságát a jól képzett aneszteziológusi szolgálat modern altatógépekkel, gyógyszerekkel, sokoldalú monitorozással, a legmodernebb szakmai elvek alkalmazásával biztosítja. A Szülészeti - Nőgyógyászati Osztály a rekonstrukció során teljesen megújult, kulturált, hotelszolgáltatásra emlékeztető környezet biztosít az édesanyák és a betegek számára.  Örvendetes jelenség a szülések számának tendenciózus, igen jelentős emelkedése. A nagy tapasztalatú kollégák munkáját kiváló szakdolgozói team segíti mind a szülés körüli teendők, mind a betegellátás területén.

A kórház Igazgatója: Dr. Farkas Péter Imre

A kórház elérhetőségei: 9500 CELLDÖMÖLK, Nagy Sándor tér 3.

                                      Telefon : (95) 420-004

Ajánlott termékek

 
kórházi kelengye
Baby Bruin
40 pont
 
Melltertóbetét

660Ft

 
babakocsi többfunkciós
Lorelli
3400 pont
 
Babakocsi
Babakocsi

79.990Ft

 
kabát, overál
Gólyahír
200 pont
 
Őszi kezes-lábas

5.160Ft

 
babaelőke
Baby Bruin
40 pont
 
Előke

1.400Ft

 
babacsörgő, babarágóka
MAM
80 pont
 
Rágóka

1.700Ft

 
szoptatási higénia
Chicco
100 pont
 
bimbóvédő

2.830Ft

 
babaevőeszköz
Canpol
40 pont
 
Evőeszköz

900Ft

 
babacsörgő, babarágóka
Bright Starts
300 pont
 
Zenélő forgó

10.690Ft

 
dekoráció
Saraburi
40 pont
 
Falidekor

1.120Ft

 
kézségfejlesztők
Bright Starts
100 pont
 
Játék piramis

2.290Ft

 
babakocsi többfunkciós
Baby Design
4600 pont
 
Babakocsi

119.990Ft

 
etetés cumisüvegből
MAM
40 pont
 
Cumisüveg mosókefe

1.620FtWebdesign honlap készítés webprogramozás keresőoptimalizálás