Bababarát kórház Celldömölkön!

 

Celldömölk város Szülészeti és Nőgyógyászati Osztályáról

Amit az osztályról tudni kell:

2011-ben egy országos internetes felmérés alapján a legjobb szülészetek versenyében második helyezést ért el az intézmény, megelőzve a nagyvárosok, nagyobb települések egységeit.

Az osztályon kettő ötágyas, egy négyágyas, három kétágyas és egy egyágyas szoba található. Alapítványi VIP kórterem nincs.

Szülésznőt a 36. hétig lehet választani, de természtesen nem muszáj. Az intézmény szokásrendje alapján apák is jelen lehetnek a szüléseknél, azonban az apa nem lehet bent császármetszés ideje alatt a műtőben. Szülés után választható a részleges rooming-in, vagyis a napközbeni 12 órás anya- baba együttlét, de azt is kérheti az édesanya, hogy a szoptatásokat leszámítva babája az újszülött részlegen legyen egész nap, így az édesanya kipihenheti a szülés fáradalmait. Lehet igény szerint szoptatni, vagyis  ha a baba felébred mert éhes, az újszülött-gondozónő kiviszi a gyermekágyas kórterembe az újszülöttet szopizni.

A látogatók a szobába nem mehetnek be, de a tágas váróteremben 9 és 18 óra között bármikor meglátogathatják az édesanyát. Az újszülöttet a családtagok, barátok a gondozónők közreműködésével az udvar felől, egy ablakon keresztül tekinthetik meg. Ha mindenki egészséges, a család a szülés után 96 órával távozhat az osztályról.

Információk a kórházról:

1893-ban, az akkori Kisczell területén épült fel Celldömölk ma is működő, id. Felső Büki Nagy Sándor által alapított kórháza. Az alapszabály 4. §. szerint a kórház célja"betegeknek vagyoni állásuk, illetőségük, honosságuk, vallásukra és nemükre tekintet nélkül való felvétele, ápolása és gyógyítása". A 110 éves kórház ma is ebben a szellemben szolgálja Kemenesalja lakosságának egészségügyét. A 15-15 aktív ággyal működő sebészeti és szülészet-nőgyógyászati osztályok munkáját hatékonyan segíti a megújult műtőblokk, a jól felszerelt poszt operatív szoba, a modern szülőszoba. A videolaparoszkópos technikai felkészültség mindkét osztály betegei számára a legmodernebb műtéti beavatkozások lehetőségeit kínálja (laparoszkópos epekő-műtétek, hasi metszés nélküli nőgyógyászati beavatkozások). Tehát az operatív nőgyógyászati ellátás során széles skálán és nagy rutinnal végeznek laparoszkópos műtéteket. A műtéti érzéstelenítés biztonságát a jól képzett aneszteziológusi szolgálat modern altatógépekkel, gyógyszerekkel, sokoldalú monitorozással, a legmodernebb szakmai elvek alkalmazásával biztosítja. A Szülészeti - Nőgyógyászati Osztály a rekonstrukció során teljesen megújult, kulturált, hotelszolgáltatásra emlékeztető környezet biztosít az édesanyák és a betegek számára.  Örvendetes jelenség a szülések számának tendenciózus, igen jelentős emelkedése. A nagy tapasztalatú kollégák munkáját kiváló szakdolgozói team segíti mind a szülés körüli teendők, mind a betegellátás területén.

A kórház Igazgatója: Dr. Farkas Péter Imre

A kórház elérhetőségei: 9500 CELLDÖMÖLK, Nagy Sándor tér 3.

                                      Telefon : (95) 420-004

Ajánlott termékek

 
járóka, utazójáróka
Baby Design
700 pont
 
Baby Design Play Blue utazójáróka

19.990Ft

 
játszóállványok, babaszőnyeg
Bright Starts
800 pont
 
Játszószőnyeg baglyos rózsaszín

15.990Ft

 
babakocsi többfunkciós
Danny
6000 pont
 
Danny red
Danny basic comfort virágos
Danny basic comfort szürke
Danny basic comfort kék

149.990Ft

 
babaelőke
Canpol
40 pont
 
Előke
Előke
Előke
Előke

650Ft

 
babakocsi kétfunkciós
Eton
1400 pont
 
Kétfunkciós babakocsi

46.800Ft

 
etetés cumisüvegből
MAM
40 pont
 
Cumisüveg mosókefe

1.750Ft

 
etetés cumisüvegből
Avent
80 pont
 
Etető cumi

1.720Ft

 
hálózsák, pólya
Király G.
200 pont
 
Kókuszpólya

3.640Ft

 
etetés cumisüvegből
MAM
40 pont
 
Cumisüveg
Cumisüveg
Cumisüveg
Cumisüveg

1.650Ft

 
cumi pótlásnak
MAM
0 pont
 
mam 0+ etetőcumi

850Ft

 
fajátékok
Fakopáncs
100 pont
 
Fa formalap

2.140Ft

 
itatópohár
MAM
80 pont
 
Ivópohár

1.990FtWebdesign honlap készítés webprogramozás keresőoptimalizálás