A babák is sportolhatnak!

 

 A babák is sportolhatnak?- avagy további ismeretek a babaúszásról

 

A válasz IGEN! Persze nem fociedzésre vagy távolugrásra kell gondolni! A megoldás a babaúszás! Ennek hallatára a szülők első gondolata valószínűleg az, hogy sorra veszik, mi baja lehet a gyermeküknek az uszodában. Ez természetes reakció, viszont nem kell aggódni! Ha a foglalkozást tapasztalattal rendelkező ember tartja, megfelelő környezetben, akkor semmi probléma nem történhet. Ráadásul nem veszik ki a csöppséget a szülő kezeiből!

Milyen az ideális környezet? A víz optimális hőfoka koraszülöttek esetében 33-34 fok, később lehet alacsonyabb is. Az is nagy előny, ha az uszodában van megfelelő öltöztető és étkeztető babák, kisgyermkekek részére is.

Miért jó ez a gyermeknek? Egyrészt mert ezek az apróságok még természetes közegként tekintenek a vízre, ezért nagyon jól érzik magukat benne. A víz csobogása- sodrása, a szülővel való érintkezés, a játék öröme meghitt légkört teremt. Másrészt nagyban hozzájárul a csecsemő testi-lelki fejlődéséhez. A tapasztalatok szerint az uszodai foglalkozásokkal gyorsabb fejlődést lehet elérni, mint a szárazföldi terápiákkal- persze a kettő együttes alkalmazása a leghatásosabb. A pindúr pandúrok már néhány alkalom után fejlődést mutatnak, ezen kívül a sérült babák esetében is kiváló lehetőség a felzárkóztatásra. Harmadrészt a játékok közben fejlődik az idegrendszerük is, ami hatással lesz a képességeik fejlődésére és különböző készségek elsajátítására.

Mikor lehet elkezdeni? A kezdő szinthez 3 hónaposan lehet hozzáfogni, ennek időtartama kb. 3 hónap. A haladó csoportba 2,5-3,5 évesen érdemes beíratni a lurkót, ez egy körülbelül 1 éves átszoktató szakasz. Ekkor a kicsi már tud önállóan mozogni a vízben, az érzelmi kötődés miatt még jelen van a szülő, de már elkezdődik a „leválás” folyamata, ami alatt a felnőtteket fokozatosan „kiszoktatják” a medencéből.  4 évesen már lehet önállóan foglalkoztatni a gyerekeket és elkezdődhet az úszásoktatás. Ekkor sem kell aggódni, hogy a fiunknak vagy lányunknak túl megerőltető lesz a foglalkozás, hiszen ők nem munkaként, hanem játékként fogják fel az egészet! Attól sem kell elkeseredni, ha a babánk lemarad a többiektől, mert ez nem verseny, csak a gyermek fejlődése a cél. Sokszor úgy tűnik, hogy a csöppség nem csinál semmit a vízben, de higgyék el, figyeli a többieket és tanul. Sok esetben pont ők hagyják le társaikat a későbbiekben.  

A sok jótékony hatás mellet az sem mellékes, hogy a picik nagyon aranyosak az új fürdősapkájukban és nagyon jó képeket lehet készíteni róluk :)!  Tehát irány az uszoda, de előtte kellékbeszerző utat tehettek a bababoltban!

                                                                                                            Steiner Luca

Ajánlott termékek

 
hálózsák, pólya
Baby Bruin
100 pont
 
Pólyabetét

1.700Ft

 
babacsörgő, babarágóka
Baby Mix
80 pont
 
Plüss labda

2.610Ft

 
mellszívó
Avent
2000 pont
 
Avent natural elektromos mellszívó

39.990Ft

 
gyerekülés 9-25 kg
Be Safe
1700 pont
 
Biztonsági autósülés

51.820Ft

 
gyerekülés 9-36 kg
Lorelli
1000 pont
 
Lorelli Magic Premium Beige
Lorelli Magic Premium Black
Lorelli Magic Premium Grey

29.990Ft

 
kézségfejlesztők
Bright Starts
200 pont
 
BS papagály10536-6p_1

4.890Ft

 
biztonsági eszközök
Angelcare
1000 pont
 
légzésfigyelő

22.990Ft

 
pihenőszék
Bright Starts
1200 pont
 
B.S. rezgő zenélő pihenőszék türkiz 10926-3

23.990Ft

 
szoptatási higénia
Lansinoh
100 pont
 
Melltartóbetét

2.480Ft

 
etetés cumisüvegből
Avent
80 pont
 
Etető cumi

1.720Ft

 
babaevőeszköz
MAM
40 pont
 
Evőeszköz

1.660Ft

 
rugdalózó
Gólyahír
200 pont
 
Rugi

4.780FtWebdesign honlap készítés webprogramozás keresőoptimalizálás