A babák is sportolhatnak!

 

 A babák is sportolhatnak?- avagy további ismeretek a babaúszásról

 

A válasz IGEN! Persze nem fociedzésre vagy távolugrásra kell gondolni! A megoldás a babaúszás! Ennek hallatára a szülők első gondolata valószínűleg az, hogy sorra veszik, mi baja lehet a gyermeküknek az uszodában. Ez természetes reakció, viszont nem kell aggódni! Ha a foglalkozást tapasztalattal rendelkező ember tartja, megfelelő környezetben, akkor semmi probléma nem történhet. Ráadásul nem veszik ki a csöppséget a szülő kezeiből!

Milyen az ideális környezet? A víz optimális hőfoka koraszülöttek esetében 33-34 fok, később lehet alacsonyabb is. Az is nagy előny, ha az uszodában van megfelelő öltöztető és étkeztető babák, kisgyermkekek részére is.

Miért jó ez a gyermeknek? Egyrészt mert ezek az apróságok még természetes közegként tekintenek a vízre, ezért nagyon jól érzik magukat benne. A víz csobogása- sodrása, a szülővel való érintkezés, a játék öröme meghitt légkört teremt. Másrészt nagyban hozzájárul a csecsemő testi-lelki fejlődéséhez. A tapasztalatok szerint az uszodai foglalkozásokkal gyorsabb fejlődést lehet elérni, mint a szárazföldi terápiákkal- persze a kettő együttes alkalmazása a leghatásosabb. A pindúr pandúrok már néhány alkalom után fejlődést mutatnak, ezen kívül a sérült babák esetében is kiváló lehetőség a felzárkóztatásra. Harmadrészt a játékok közben fejlődik az idegrendszerük is, ami hatással lesz a képességeik fejlődésére és különböző készségek elsajátítására.

Mikor lehet elkezdeni? A kezdő szinthez 3 hónaposan lehet hozzáfogni, ennek időtartama kb. 3 hónap. A haladó csoportba 2,5-3,5 évesen érdemes beíratni a lurkót, ez egy körülbelül 1 éves átszoktató szakasz. Ekkor a kicsi már tud önállóan mozogni a vízben, az érzelmi kötődés miatt még jelen van a szülő, de már elkezdődik a „leválás” folyamata, ami alatt a felnőtteket fokozatosan „kiszoktatják” a medencéből.  4 évesen már lehet önállóan foglalkoztatni a gyerekeket és elkezdődhet az úszásoktatás. Ekkor sem kell aggódni, hogy a fiunknak vagy lányunknak túl megerőltető lesz a foglalkozás, hiszen ők nem munkaként, hanem játékként fogják fel az egészet! Attól sem kell elkeseredni, ha a babánk lemarad a többiektől, mert ez nem verseny, csak a gyermek fejlődése a cél. Sokszor úgy tűnik, hogy a csöppség nem csinál semmit a vízben, de higgyék el, figyeli a többieket és tanul. Sok esetben pont ők hagyják le társaikat a későbbiekben.  

A sok jótékony hatás mellet az sem mellékes, hogy a picik nagyon aranyosak az új fürdősapkájukban és nagyon jó képeket lehet készíteni róluk :)!  Tehát irány az uszoda, de előtte kellékbeszerző utat tehettek a bababoltban!

                                                                                                            Steiner Luca

Ajánlott termékek

 
ágynemű 2 részes
Tanita
80 pont
 
Matracvédő lepedő

2.290Ft

 
szoptatási higénia
Avent
100 pont
 
AVENT  bimbókiemelő

4.390Ft

 
mellszívó
Chicco
100 pont
 
mellszívó

2.690Ft

 
biztonsági eszközök
Angelcare
700 pont
 
Bébiőr

21.660Ft

 
babaelőke
Baby Bruin
0 pont
 
Előke

640Ft

 
etetés cumisüvegből
Avent
80 pont
 
Etető cumi

1.720Ft

 
ágynemű 4 részes
Tanita
500 pont
 
Ágynemű garnitúra

12.000Ft

 
babaevőeszköz
MAM
40 pont
 
Evőeszközkészlet

1.540Ft

 
fürdetés
Baby Bruin
200 pont
 
kádállvány

5.990Ft

 
takaró
Király G.
200 pont
 
Welszoft bélelt takaró

3.650Ft

 
kórházi kelengye
AeroSleep
40 pont
 
Eldobható bugyi

810Ft

 
bababútorok és kiegészítői
Temmel
200 pont
 
Pelenkázó lap széles sárga macis

5.180FtWebdesign honlap készítés webprogramozás keresőoptimalizálás