Beszámoló a 7. találkozóról

 

„PÓLUSOK”

-objektív tudás és szubjektív tapasztalás tárháza nyílt meg a résztvevők előtt a 7. találkozón-

 

   A felkészítő sorozat utolsó előtti találkozójára 2012. november 8-án került sor. Az előadónak meghívott vendég Udvardy Szilvia, a Népjóléti Szolgálat képviselője volt, aki a “JOGOK és JÁRANDÓSÁGOK várandós és gyermekágyas időszakban, azaz milyen juttatásban részesülhet a család gyermekágy idején? “ című előadásával érkezett.

Mi jár az anyának Magyarországon?

A kismamáknak járó pénzbeli juttatásokkal, családtámogatási ellátásokkal kapcsolatos tudnivalók első látásra elég bonyolultnak tűnhetnek. Ha tisztában vagyunk néhány fogalommal, és igénybe vesszük az internet nyújtotta lehetőségeket - például már otthon, előre kitöltjük a letölthető igénylőlapokat -, megkönnyíthetjük és felgyorsíthatjuk az igénylés folyamatát. (Amennyiben az internetről töltjük le az igénylőlapokat, azoknak minden oldalát külön alá kell írni, szükség esetén lepecsételni.)

A résztvevő kismamák, édesanyák általános tudnivalókról és intéznivalókról tájékozódhattak időrendi sorrendben. Segítségül Szilvia összeállított minden résztvevőnek egy mappát, amiben minden részletre kiterjedő dokumentum, honlap- és postai cím, telefonszám elérhetőség megtalálható. Szilvia email-ben, vagy szükség esetén telefonon is segítségükre van a várandósoknak, hiszen a jogi háttér útvesztő ebben az időszakban: mit, mikor, és hol kell intézni.  Nagy segítség ez a családnak, főleg az édesapának, hiszen így a gyermek megszületése utáni boldog perceket nem árnyékolhatja be a teendők ismeretének hiánya.

   Szilviát követően Lovász Adrienn édesanya és  jógaoktató a szülési tervről, a baba és a mama szülés előtti, -alatti, -utáni jogairól, a szülés segítőiről ( szülésznő, apa, bába, orvos ), a szülés élményéről és annak feldolgozásáról  beszélt. Ezt követően a női létről, annak archetípusairól adott ismereteket, miszerint az ősi vallás és felfogás szerint a nőben 3 vagy 4 minőség van jelen, amit egész élete folyamán követ, él. Ezek az alábbiak: szűz/leány, szerető és vagy anya (van, ahol csak az anya minősége szerepel és a szeretőt nem veszik külön), és végül a banya, azaz bölcs nagymama, matriarcha minősége. E felfogás szerint a születéstől kezdve ezeket a minőségeket éljük meg folyamatosan. Adrienn világosan és színesen adta át gondolatait, a hallgatóságnak könyveket, hanganyagot, filmeket ajánlott.

   Végül ismét csak az idő szabott határt a beszélgetésünknek, mert folyamatosan számtalan kérdés merült fel, mint az előző alkalmakkor is. A közös út „megtétele” minden részvevőnek eredményes lehet. Tudni illik karöltve bejártunk egy utat, aminek egy adott pontján elérkeztünk a szülésig, így  akkor és ott (a szülőszobán) az anyák képesek lesznek tudatosan, testtel- szívvel- lélekkel jelen lenni, és megélni a szülést a maga teljességében- a 7 hét alatt mindvégig ez volt a célom. Ezért köszönöm minden résztvevőnek, aki eljött, meghallgatott, és kitüntetett bizalmával!A következő felkészítő tanfolyam várhatóan 2013 januárjában fog elindulni, ahová ismét várom az érdeklődő, áldott állapotú édesanyákat.

 

Szeifridné Kis Olga szülésznő

Ajánlott termékek

 
itatópohár
MAM
100 pont
 
mam-sports-cup-330ml-pink

1.850Ft

 
itatócsőr pótlásnak
MAM
0 pont
 
mam-extra-soft-cup-spout

1.500Ft

 
játszó és éjszakai cumi
Avent
100 pont
 
Játszócumi

2.200Ft

 
etetőszék
Chippolino
800 pont
 
Chipolino Presto multifunkciós etetőszék - Blue Mist 2018
Chipolino Presto multifunkciós etetőszék - Frappe 2018
Chipolino Presto multifunkciós etetőszék - Lemon 2018
Chipolino Presto multifunkciós etetőszék - Pink Mist 2018
Chipolino Presto multifunkciós etetőszék - Smoked Pearl 2018

23.990Ft

 
babacsörgő, babarágóka
Nicitoy
100 pont
 
Baba szundikendő

2.630Ft

 
járóka, utazójáróka
Klups
1000 pont
 
Klups fa járóka

25.990Ft

 
babakocsi többfunkciós
Lorelli
3400 pont
 
Babakocsi
Babakocsi

79.990Ft

 
pihenőszék
Bright Starts
1200 pont
 
B.S. rezgő zenélő pihenőszék türkiz 10926-3

23.990Ft

 
játszó és éjszakai cumi
Avent
100 pont
 
Játszó cumi

2.190Ft

 
biztonság a fürdőszobában
Baby Bruin
100 pont
 
fellépő
fellépő

2.690Ft

 
etetés cumisüvegből
MAM
40 pont
 
Cumisüveg mosókefe

1.750Ft

 
itatócsőr pótlásnak
MAM
0 pont
 
ivócsőr cumisüveghez, Trainerhez

1.500FtWebdesign honlap készítés webprogramozás keresőoptimalizálás