Beszámoló a 7. találkozóról

 

„PÓLUSOK”

-objektív tudás és szubjektív tapasztalás tárháza nyílt meg a résztvevők előtt a 7. találkozón-

 

   A felkészítő sorozat utolsó előtti találkozójára 2012. november 8-án került sor. Az előadónak meghívott vendég Udvardy Szilvia, a Népjóléti Szolgálat képviselője volt, aki a “JOGOK és JÁRANDÓSÁGOK várandós és gyermekágyas időszakban, azaz milyen juttatásban részesülhet a család gyermekágy idején? “ című előadásával érkezett.

Mi jár az anyának Magyarországon?

A kismamáknak járó pénzbeli juttatásokkal, családtámogatási ellátásokkal kapcsolatos tudnivalók első látásra elég bonyolultnak tűnhetnek. Ha tisztában vagyunk néhány fogalommal, és igénybe vesszük az internet nyújtotta lehetőségeket - például már otthon, előre kitöltjük a letölthető igénylőlapokat -, megkönnyíthetjük és felgyorsíthatjuk az igénylés folyamatát. (Amennyiben az internetről töltjük le az igénylőlapokat, azoknak minden oldalát külön alá kell írni, szükség esetén lepecsételni.)

A résztvevő kismamák, édesanyák általános tudnivalókról és intéznivalókról tájékozódhattak időrendi sorrendben. Segítségül Szilvia összeállított minden résztvevőnek egy mappát, amiben minden részletre kiterjedő dokumentum, honlap- és postai cím, telefonszám elérhetőség megtalálható. Szilvia email-ben, vagy szükség esetén telefonon is segítségükre van a várandósoknak, hiszen a jogi háttér útvesztő ebben az időszakban: mit, mikor, és hol kell intézni.  Nagy segítség ez a családnak, főleg az édesapának, hiszen így a gyermek megszületése utáni boldog perceket nem árnyékolhatja be a teendők ismeretének hiánya.

   Szilviát követően Lovász Adrienn édesanya és  jógaoktató a szülési tervről, a baba és a mama szülés előtti, -alatti, -utáni jogairól, a szülés segítőiről ( szülésznő, apa, bába, orvos ), a szülés élményéről és annak feldolgozásáról  beszélt. Ezt követően a női létről, annak archetípusairól adott ismereteket, miszerint az ősi vallás és felfogás szerint a nőben 3 vagy 4 minőség van jelen, amit egész élete folyamán követ, él. Ezek az alábbiak: szűz/leány, szerető és vagy anya (van, ahol csak az anya minősége szerepel és a szeretőt nem veszik külön), és végül a banya, azaz bölcs nagymama, matriarcha minősége. E felfogás szerint a születéstől kezdve ezeket a minőségeket éljük meg folyamatosan. Adrienn világosan és színesen adta át gondolatait, a hallgatóságnak könyveket, hanganyagot, filmeket ajánlott.

   Végül ismét csak az idő szabott határt a beszélgetésünknek, mert folyamatosan számtalan kérdés merült fel, mint az előző alkalmakkor is. A közös út „megtétele” minden részvevőnek eredményes lehet. Tudni illik karöltve bejártunk egy utat, aminek egy adott pontján elérkeztünk a szülésig, így  akkor és ott (a szülőszobán) az anyák képesek lesznek tudatosan, testtel- szívvel- lélekkel jelen lenni, és megélni a szülést a maga teljességében- a 7 hét alatt mindvégig ez volt a célom. Ezért köszönöm minden résztvevőnek, aki eljött, meghallgatott, és kitüntetett bizalmával!A következő felkészítő tanfolyam várhatóan 2013 januárjában fog elindulni, ahová ismét várom az érdeklődő, áldott állapotú édesanyákat.

 

Szeifridné Kis Olga szülésznő

Ajánlott termékek

 
anyatejtároló, melegítő, turmix
Nip
80 pont
 

1.020Ft

 
biztonsági eszközök
Angelcare
700 pont
 
Bébiőr

21.660Ft

 
gyerekülés 9-36 kg
Lorelli
700 pont
 
Lorelli Omega SPSGrey
Lorelli Omega SPS Red&Black
Lorelli Omega SPS Black

23.990Ft

 
biztonság a lakásban
Tanita
100 pont
 
Matracvédő lepedő

1.850Ft

 
etetés cumisüvegből
Nuk
80 pont
 
Cumisüveg

1.850Ft

 
babacsörgő, babarágóka
MAM
40 pont
 
Rágóka

1.280Ft

 
babacsörgő, babarágóka
Canpol
0 pont
 
Csörgő

860Ft

 
játszóállványok, babaszőnyeg
Baby Mix
400 pont
 
Játszóállvány

6.100Ft

 
fürdetés
Canpol
0 pont
 
Vízhőmérő

530Ft

 
babacsörgő, babarágóka
MAM
80 pont
 
Rágóka

1.700Ft

 
kórházi kelengye
AeroSleep
40 pont
 
Eldobható bugyi

810Ft

 
babakocsi kellékei
Tanita
100 pont
 
Babakocsi esővédő

1.980FtWebdesign honlap készítés webprogramozás keresőoptimalizálás