Celldömölki séta

Képzeletbeli séta

Egy Celldömölk nagyságú városban a séta a szülők számára időnként unalmas, megszokott tevékenység lehet. Hiszen az ember ismeri a város minden zegzugát, egy hét en belül letudja az összes lehetséges útvonalat.  Az élmény helyett csak az a biztos tudat marad, hogy aznap is kellőképp meglevegőztette a gyermekét.

Tegyük kicsit változatossabbá, színesebbé a kint létet! Ha tehetjük, menjünk a párunkkal, barátokkal, rokonokkal! Így felnőttek beszélgetésére is sor kerülhet, ami egy édesanyának sokszor igazi kikapcsolódást nyújt!

Ha te vagy a csapat egyetlen felnőtt tagja, akkor találj ki olyan apró, a sétába beilleszthető programokat, amik szórakoztatóak mindenki számára, és amik egy-egy hétköznapi sétát igazi élménnyé varázsolhatnak!

Hogy mik lehetnek ilyenek? Elmesélem... gyere, tegyünk egy képzeletbeli sétát! Elindulunk a Gábor Áron utcából. Igazi hőn áhított tavaszi napunk van, mondjuk szombat délután. A Liget felé haladva kész ismeretterjesztő foglalkozást tarthatunk „pipifarm” témában.  Minden sétáló/ bicikliző kisgyerek tábort ver az egyik kerítésnél, ami mögött a tyúkok,kakas, libák, kacsák hatalmas választékával találkozhatunk.  Tovább haladva a Ligetbe érve ráérünk lassan haladni. Ez nem a sietség helyszíne. Az egyre zöldellő hatalmas fák közt elfeledkezhetünk a városi létről, a mindennapok gondjairól. A gyerekek szaladgálnak körülöttünk, a fák lombjai által megszűrt napfény cirógatja az arcunkat. Letelepedünk egy padon, és belefeledkezünk a csiripelő madarak hangjába, látványába. Elég figyelni a játszadozó gyermekünkre, nem kell úgy a sarkában lenni, mint a forgalmas utcákon.  A padon hátradőlünk. A fák között bújócskázó gyerekek harsány kiáltásai, a madárcsicsegés, a valahonnan távolról érkező utcai zajok és a megálló idő furcsa érzete egybemosódik, és a hosszúra nyúlt pislantásaink során a napfénytől vibráló színeket láthatunk a szemhéjunk mögött. Aztán újult erővel állunk fel helyünkről és egy kis feltöltődés után a gyerekeket összeszedve a Ligetből kiérvén jobbra fordulunk. A templom haragngja épp ekkor kondul meg. Békés, szép délutánunk van! A KMKK felé tartunk. Ott a betonon is szaladgálhatnak egyet a gyerkőcök, miközben mi, szülők, bámészkodunk a kirakatokban, vagy leülünk valamelyik kávézó teraszára. Következő állomásunk a „Thomasos” játszótér. Rég nem látott kedves ismerősökkel találkozunk, jól esik a beszélgetés. Kitaláljuk, hogy megmutatjuk a gyerekeknek az igazi mozdonyokat. Nagy sétát teszünk a körforgalmon át egészen a vasútállomásig.  A csemeték áhítattal figyelik a vonatokat, a mozdonyokat, a jelzőtáblájukkal legyező kalauzokat. Számukra ez is hatalmas élmény. Hátrébb, a „mozdonyparkban” megcsodálhatjuk a régi mozdonyokat. Közben szó esik mindenről. Érezzük, hogy pihenünk. Ez a kikapcsolódás ideje. Nem hajt senki, nem kell az órát nézni. Szombat délután van. Igazi, tavaszi szombat délután. Végül elköszönünk az ismerőseinktől, és a hazaút olyan könnyedén megy, mintha szárnyakon lebegnénk.

Egy kis séta, de annál mégis több! Most, hogy kinézek az ablakon-  látom az esőt és szinte érzem a kinti hideget- azt kívánom, hogy a képzeletbeli sétánk hamar valósággá váljon J!

Gregorich Nóra
kommunikációs munkatárs

Ajánlott termékek

 
szoptatási higénia
Tanita
200 pont
 
Szopipárna

6.330Ft

 
rugdalózó
Gólyahír
200 pont
 
Rugi

4.780Ft

 
gyerekülés 9-36 kg
Chippolino
600 pont
 
Chipolino Jett autósülés 9-36kg - Very Berry 2018

14.990Ft

 
ágynemű 4 részes
Tanita
500 pont
 
Ágynemű garnitúra

12.000Ft

 
etetés cumisüvegből
Avent
80 pont
 
AVENT  cumisüveg 125ml

1.840Ft

 
babakocsi kétfunkciós
Eton
1400 pont
 
Kétfunkciós babakocsi

46.800Ft

 
babakocsi kellékei
Lorelli
300 pont
 
Pelenkázó táska
Pelenkázó táska
Pelenkázó táska
Pelenkázó táska

6.220Ft

 
fürdetési kiegészítők, babahigiénia
Angelcare
100 pont
 
utántöltő pelenka tartóba

1.910Ft

 
babaevőeszköz
MAM
80 pont
 
mam-trainer-220ml-lilac
mam-trainer-220ml-blue
mam-trainer-220ml-green

2.000Ft

 
kézségfejlesztők
Bright Starts
200 pont
 
Plüss elefánt C karikán

3.390Ft

 
kórházi kelengye
AeroSleep
40 pont
 
Eldobható bugyi

810Ft

 
dekoráció
Saraburi
40 pont
 
Falidekor

1.120FtWebdesign honlap készítés webprogramozás keresőoptimalizálás