Család született! -az első 6 hét

ANYA LETTEM!!!- az első 6 hét örömei, kihívásai

-2012. október 25.-

   Az előző héten bevezetett téma folytatásaként az „ANYA LETTEM- támogató alternatívák a mindennapokhoz, az első 42 nap áldása + Szoptatási alapok + Praktikus teendők.” címet adtam, melynek előadói voltak: Balázsné Németh Margit védőnő és Némethné Bodnár Zsuzsa.

Margit Jánosházán védőnő, de boldogan tett eleget kérésemnek. A tőle megszokott vidám hangulatú előadást egy 35 perces Norvég ismeretterjesztő film levetítésével kezdte, amely a baba fejlődésében oly fontos szoptatásról, az anyatej értékéről, illetve mindkettő szerepéről szólt.

Ez az előadás is jellemzően interaktív volt, számtalan példával, gyakorlati bemutatóval illusztrálva telt el. A segédeszközök most sem maradhattak el, Zsuzsa ismét gondoskodott a találkozó kézzelfoghatóságáról. Ki lehetett próbálni, meg lehetett fogni a Bababolt termékeit, melyeket részletesen is ismertetett a beszélgetés során.

A szoptatás nagyon fontos kérdés és az marad a későbbiek során is, hiszen az édesanya nemcsak táplálja ezzel gyermekét, hanem lelkileg neveli is. Az a kisgyermek, aki megfelelő életkorban-biztonságban érzi magát, számíthat édesanyja támogatására, segítségnyújtására szükség esetén, felnőve nagyobb bizalommal fordul embertársai felé, önmagába vetett hite nem szenved csorbát. Az így kialakult biztonságos kötődésnek egészségi vonzatai is vannak. Gyermek és felnőtt korban egyaránt védőfaktornak bizonyul, ha a korai tapasztalatok mentén kialakul az ősbizalom. A szoptatás-jellegéből adódóan szintén kedvez az anya-gyermek kapcsolatnak, különösen abban az esetben, ha az édesanya a gyermek igényeihez igazítja az evések számát. Fontos tényező még a szoptatás érdekében, a szoptatott baba NE kapjon cumit!

A mellgyulladás is szóba került, mint a leggyakoribb, lázat okozó betegség. Erre jó mondás az alábbi: Az anyát pihentesd, ne a mellet! Jó segítség a pihenés, és gyakori szoptatás még láz esetén is. Lelki támogatást nyújthatnak az APÁK!- szólt Margit tanácsa. Valamint eloszlott az a tévhit, miszerint gyulladás esetén nem szabad mellre tenni a babát.

A kényes témák közt napirendre került a baba hasfájása is, mivel ez is gyakori és problémát okozó kérdés. A hasfájás leküzdésére is számtalan megoldást, alternatívát hallhattak az érdeklődő édesanyák a védőnőtől.

Az értékes összejövetel „maratoni” volt, kissé el is fáradtunk, hisz este 7-ig tartott a már- már „traccspartinak” nevezhető találkozás. De mindenképpen megérte, mert hasonló előadásra legközelebb csak 2013 februárjában kerül sor!

Ajánlott termékek

 
takaró
Király G.
200 pont
 
Kocsitakaró

3.650Ft

 
itatópohár
MAM
80 pont
 
Ivópohár

1.990Ft

 
pihenőszék
Lorelli
400 pont
 
Lorelli Top Relax pihenőszék 0-9kg - Pink Best Friends 2018
Lorelli Top Relax pihenőszék 0-9kg - Grey Cute Kitten 2018
Lorelli Top Relax pihenőszék 0-9kg - Green Cute Bear 2018
Lorelli Top Relax pihenőszék 0-9kg - Blue Baby Fox 2018
Lorelli Top Relax pihenőszék 0-9kg - Beige Za Za 2018

8.990Ft

 
babacsörgő, babarágóka
Bright Starts
100 pont
 
Textilkönyv
Textilkönyv

2.600Ft

 
kórházi kelengye
Lansinoh
80 pont
 
Melltartóbetét

1.690Ft

 
hálózsák, pólya
Gólyahír
300 pont
 
Bélelt hálózsák

5.950Ft

 
járóka, utazójáróka
Baby Design
1100 pont
 
Baby Design Play utazó járóka - 03 blue 2018
Baby Design Play utazó járóka - 07 Grey 2018

19.990Ft

 
babaelőke
Baby Bruin
80 pont
 
Előke

2.700Ft

 
biztonság az autóban és az utcán
Reer
100 pont
 
Babafigyelő tükör autóba

1.600Ft

 
babacsörgő, babarágóka
MAM
40 pont
 
Rágóka

1.600Ft

 
babacsörgő, babarágóka
Bright Starts
80 pont
 
Rágókás babatelefon

1.970Ft

 
hálózsák, pólya
Gólyahír
200 pont
 
Bélelt hálózsák

4.630FtWebdesign honlap készítés webprogramozás keresőoptimalizálás