Család született! -az első 6 hét

ANYA LETTEM!!!- az első 6 hét örömei, kihívásai

-2012. október 25.-

   Az előző héten bevezetett téma folytatásaként az „ANYA LETTEM- támogató alternatívák a mindennapokhoz, az első 42 nap áldása + Szoptatási alapok + Praktikus teendők.” címet adtam, melynek előadói voltak: Balázsné Németh Margit védőnő és Némethné Bodnár Zsuzsa.

Margit Jánosházán védőnő, de boldogan tett eleget kérésemnek. A tőle megszokott vidám hangulatú előadást egy 35 perces Norvég ismeretterjesztő film levetítésével kezdte, amely a baba fejlődésében oly fontos szoptatásról, az anyatej értékéről, illetve mindkettő szerepéről szólt.

Ez az előadás is jellemzően interaktív volt, számtalan példával, gyakorlati bemutatóval illusztrálva telt el. A segédeszközök most sem maradhattak el, Zsuzsa ismét gondoskodott a találkozó kézzelfoghatóságáról. Ki lehetett próbálni, meg lehetett fogni a Bababolt termékeit, melyeket részletesen is ismertetett a beszélgetés során.

A szoptatás nagyon fontos kérdés és az marad a későbbiek során is, hiszen az édesanya nemcsak táplálja ezzel gyermekét, hanem lelkileg neveli is. Az a kisgyermek, aki megfelelő életkorban-biztonságban érzi magát, számíthat édesanyja támogatására, segítségnyújtására szükség esetén, felnőve nagyobb bizalommal fordul embertársai felé, önmagába vetett hite nem szenved csorbát. Az így kialakult biztonságos kötődésnek egészségi vonzatai is vannak. Gyermek és felnőtt korban egyaránt védőfaktornak bizonyul, ha a korai tapasztalatok mentén kialakul az ősbizalom. A szoptatás-jellegéből adódóan szintén kedvez az anya-gyermek kapcsolatnak, különösen abban az esetben, ha az édesanya a gyermek igényeihez igazítja az evések számát. Fontos tényező még a szoptatás érdekében, a szoptatott baba NE kapjon cumit!

A mellgyulladás is szóba került, mint a leggyakoribb, lázat okozó betegség. Erre jó mondás az alábbi: Az anyát pihentesd, ne a mellet! Jó segítség a pihenés, és gyakori szoptatás még láz esetén is. Lelki támogatást nyújthatnak az APÁK!- szólt Margit tanácsa. Valamint eloszlott az a tévhit, miszerint gyulladás esetén nem szabad mellre tenni a babát.

A kényes témák közt napirendre került a baba hasfájása is, mivel ez is gyakori és problémát okozó kérdés. A hasfájás leküzdésére is számtalan megoldást, alternatívát hallhattak az érdeklődő édesanyák a védőnőtől.

Az értékes összejövetel „maratoni” volt, kissé el is fáradtunk, hisz este 7-ig tartott a már- már „traccspartinak” nevezhető találkozás. De mindenképpen megérte, mert hasonló előadásra legközelebb csak 2013 februárjában kerül sor!

Ajánlott termékek

 
babacsörgő, babarágóka
Nattou
100 pont
 
Plüss figura

3.250Ft

 
gyerekülés 9-36 kg
Lorelli
600 pont
 

15.990Ft

 
fürdetés
Canpol
0 pont
 
Vízhőmérő

530Ft

 
fürdőlepedő, kifogó
Scamp
100 pont
 
Fürdőlepedő

2.300Ft

 
babatányér, babaétkészlet, alátét
Nuby
80 pont
 
Etetőtál villával, kanállal

1.690Ft

 
babaevőeszköz
Canpol
0 pont
 
Evőeszközök

390Ft

 
játszó és éjszakai cumi
Avent
100 pont
 
Játszócumi

1.960Ft

 
kabát, overál
Gólyahír
200 pont
 
Őszi kezes-lábas

5.160Ft

 
cumisüveg és kellékei
MAM
40 pont
 
Fül

1.040Ft

 
etetés cumisüvegből
Baby Bruin
40 pont
 
Cumisüveg
Cumisüveg
Cumisüveg
Cumisüveg

660Ft

 
pizsama
Gólyahír
100 pont
 
Pizsama

2.870Ft

 
biztonság a lakásban
Baby Bruin
40 pont
 
Biztonság

590FtWebdesign honlap készítés webprogramozás keresőoptimalizálás