Csiribiri foglalkozás a gyermekek és szülők örömére

Balázsné Németh Margit védőnővel nemrég beszélgettem. Először a hivatásáról kérdeztem, ezt követően az általa tartott babamasszázsról mesélt, aztán a Csiribiri foglalkozásról beszélgettünk. A mai cikkünkben ez utóbbiról számolok be Önöknek.
-Milyen jellegű foglalkozás a Csiribiri?
-A Csiribiri egy olyan foglalkozás, ami a gyerekek mozgását, ritmusérzékét, egyensúlyérzékét, és az idegrendszerük fejlődését segíti elő. Olyan mozgásfejlesztő torna, ahol énekelünk, mondókázunk, mozgásfejlesztő eszközöket használunk, buborékokat fújunk, szaladgálunk, és még nagyon sok mindent csinálunk. Tematikáját Orszáczky Ildikó állította össze. 2005 óta sikeresen működik Magyarországon.
-Kiknek ajánlja?
-1 - 3 éves korosztálynak javasoljuk.,de már a járni tudó kisebb  csecsemők  is jöhetnek. Nálam Szofi volt a legfiatalabb, aki 10 hónapos korában kezdte el a tornát. Ez az a korosztály, akik még általában nem járnak közösségbe, így hiányzik nekik ez a fajta foglalkozás.  Vannak olyan eszközeink, amit otthon nem tartanak a szülők, itt pedig kipróbálhatják a gyerekek Ilyen például az egyensúlyozó tölcsér, trambulin, billegő rácshinta. Persze itt is vannak olyan gyerekek, akik  az elején nem csinálják., a gyakorlatokat csak szemlélők, ilyenkor azt szoktam mondani a szülőknek, hogy  legyenek  türelmesek. Volt  aki az első három alkalmat végig sírta, most pedig  nagyon élvezi a foglalkozást.
-Mi ragadta meg?
-Jánosházán, a babamama klubfoglalkozásaimon gyakran szoktam mondókázni a gyerekekkel. Láttam, hogy ezt mennyire élvezik. és ez miatt szerettem volna picit tovább képezni magam. Először az interneten a Kerekítőt találtam meg, de ehhez zenei képzettség kellet volna  és hangszertudás, ami sajnos nekem nincs. Ezután, teljesen véletlenül akadtam rá a Csiribiri tornára. Nagyon megtetszett és láttam benne fantáziát.  Felvettem a kapcsolatot az Ildikóval, hogy el szeretném végezni nála a tanfolyamot. 1 hónap múlva Budapesten voltam  hospitálni, majd  elkezdtem  tartani a Csiribirit,
-Milyen hosszú egy ilyen foglalkozás?
-Hivatalosan 35-45 percig kellene tartani, de mi általában 1 órán keresztül itt vagyunk.
-Mikor zajlik ez a foglalkozás?-
Celldömölkön a Művelődési Házban.  minden szombaton 9:30ó-tól. –
-Jánosházán a Művelődési házban minden hétfőn 16 órától.
-Lehet csatlakozni?
-Igen, a 06-70-319-0272-es számon vagy a margit1112@freemail.hu címen kereshetnek a szülők. A foglalkozásra jó bejelentkezni, mert ahhoz, hogy minden eszközön végig tudjanak menni a gyerekek, és mindenkire oda tudjak figyelni, ahhoz a maximum 10 fős létszám az ideális.
-Mi a díja a Csiribiri foglalkozásnak?
-Egy alkalom 800 Ft. Ha valaki testvérrel jön, a testvér 10 % kedvezményt kap, és a nagycsaládosok is 10 % kedvezményt kapnak.
-Ez egy szolgáltatásért nem sok pénz.
-Szerintem sem. A legtöbb helyen 1000-1200 Ft-ot kérnek alkalmanként. Megmondom őszintén, nem igazán azért csinálom, hogy meggazdagodjak, hanem mert szeretem csinálni.
-Ezt az eddigi beszélgetésünkből is látom. És abból is, hogy mindent, amivel foglalkozik, tanulni tetszett, nem csak belevágott. Tehát kiknek ajánlja ezt a foglalkozást?
-Olyan szülőknek, akiknek a gyermekei mozgékonyak vagy éppen félénkek. Azoknak akik kíváncsiak arra, hogy viselkedik a gyermekük  társaságba, akik szeretnék megadni a gyermeküknek a fejlesztés lehetőségét.  Fontos, hogy a szülő is szeresse a játékos mozgást, mert itt a szülő is mozog,. Szombat délelőtti családi programnak is jó, mert az apukák is részt vehetnek a foglalkozásokon. Van olyan, hogy az egész család együtt rázza a nagy  szivárványkendőt.  Látni lehet  a gyerekek arcán, mennyire élvezik, hogy apa és az anya is vele együtt  énekel, labdázik. Celldömölkön nagyon sok apuka is részt vesz a foglalkozásokon. Van olyan, hogy az anyuka kezdett el a foglalkozásra járni a kislányukkal,de mivel szülés előtt álló kismama volt, ezért az apuka folytatta . Most pedig az anyuka babamasszázsra hordja a 2 hónapos babájukat az apuka pedig tornára hordja a kislányt.

Margitnak köszönöm a beszélgetést. Önöknek azt tanácsolom, ha kedvet kaptak akár a Csiribirihez, akár a Babamasszázshoz, keressék fel bátran Balázsné Németh Margitot, aki odafigyeléssel, bizalommal és törődéssel fordul mind a babák, gyermekek, mind a szüleik felé.

Ajánlott termékek

 
hálózsák, pólya
Gólyahír
200 pont
 
Bélelt hálózsák

4.640Ft

 
szoptatási higénia
Medela
100 pont
 
Hidrogén párna

3.740Ft

 
mellszívó
Avent
600 pont
 
Avent natural kézi mellszívó

14.990Ft

 
ágynemű 2 részes
Tanita
80 pont
 
Matracvédő lepedő

2.290Ft

 
etetőszék
Lorelli
500 pont
 
Lorelli Jolly fix etetőszék - Dark Blue Teddy Bear 2018
Lorelli Jolly fix etetőszék - Grey ZaZa 2018
Lorelli Jolly fix etetőszék - Pink Best Friends 2018

12.990Ft

 
járóka, utazójáróka
Baby Design
700 pont
 
Baby Design Play Blue utazójáróka

19.990Ft

 
fürdőlepedő, kifogó
Tanita
100 pont
 
Fürdőlepedő

2.370Ft

 
játszó és éjszakai cumi
Avent
100 pont
 
Játszó cumi

2.190Ft

 
hálózsák, pólya
Király G.
200 pont
 
Kókuszpólya

3.640Ft

 
babaelőke
Baby Bruin
0 pont
 
Előke

650Ft

 
cumi pótlásnak
MAM
0 pont
 
mam 0+ etetőcumi

850Ft

 
kézségfejlesztők
Bright Starts
100 pont
 
Oball Twist 81154a

2.190Ft



Webdesign honlap készítés webprogramozás keresőoptimalizálás