Egy anyuka tapasztalatai a szülési fájdalmakat enyhítő MAMATENS készülékkel kapcsolatban

Tapasztalataim a MAMATENS készülékről

2012 tavaszán  Celldömölkön szülésfelkészítő tanfolyamon vettem részt. Ezt a tanfolyamot Szeifridné Kis Olga szülésznő vezette a celldömölki Babaház támogatásával.

Hétről hétre gazdagodott az ismeretem a szüléssel és az anyasággal kapcsolatban, amelyhez nagyban hozzájárult a sok érdekes előadás és a kötetlen beszélgetések.

Itt hallottam a MAMATENS gépről, amely felketette az érdeklődésemet. Celldömölkön én voltam az első, aki ennek a gépnek a segítségével szült. Az eszközt a Babaház tulajdonosai ingyen a rendelkezésemre bocsátották, amiért nagyon hálás vagyok.

A készülék bérlése előtt tájékoztattam dr. Kovács Antal főorvos urat, hogy szeretném használni a MAMATENS készüléket. Ő a beleegyezését adta, és kiváncsian várta a tapasztalataimat. A gépet a szülés előtt 2-3 héttel ajánlatos kibérelni, hisz a baba a kiírt időpontnál előbb is megszülethet.

Én július  2-re voltam kiírva, de június 12-én hazavittem a készüléket. Milyen szerencse, hogy így tettem, ugyanis éjszaka elfolyt a magzatvizem, és be kellett mennem a kórházba.

Nálam elég gyorsan zajlottak az események, így csak a beöntés után helyezte fel a szülésznő a hátamra a készülék négy elektródáját.

Ezt a készüléket kifejezetten a szülési fájdalmak enyhítésére fejlesztették ki. A kezelése nagyon könnyű, lehet vele mozogni, és praktikusan a nyakba lehet akasztani a távirányítóját.

Lehetővé teszi, hogy a fájdalomcsillapítást mi magunk irányítsuk. Három program nyújt ebben segítséget:

  • A   program: a méh tágulásakor
  • B   program: a vajúdás ideje alatt
  • C   program: a kitolási szakasz idején

/ Mind a három fázison belül külön-külön fokozatok vannak /

Az első „A” fokozatot nem használtam, mivel nálam a fájások elég  sűrűn jelentkeztek, így a vajúdás alatt kezdtem meg a használatát. Tehát a „B” 2. fokozattal indítottam, azon belül is az 5-ös, 6-os erősségű volt számomra a legmegfelelőbb. Úgy gondolom, ez egyénenként változó.

Próbát tettem, és az egyik fájásnál nem nyomtam a gombot, a következő fájásnál viszont igen. Nagy volt a különbség !!!  A gép használata nem akadályozott semmiben!

Amikor a kitolási fájdalmak jelentkeztek, sajnos nem tudtam eléggé koncentrálni a készülékre, mert teljes erőmből azon igyekeztem, hogy a kislányom minél előbb a karjaimban lehessen.

Összességében véve, mindenkinek ajánlani tudom ezt a fantasztikusan jó, de mégis egyszerű eszközt, mert a vajúdás szakaszát nagyon megkönnyítette. Nálam ez nem tartott hosszú ideig, de sajnos vannak esetek, amikor hosszú órákon át tart ez az időszak. Ilyen esetekben a MAMATENS készülék nagyon sokat segíthet !

                                              

Ajánlott termékek

 
etetőszék
Chippolino
400 pont
 
Fix etetőszék

13.990Ft

 
babakocsi kellékei
Lorelli
300 pont
 
Pelenkázó táska
Pelenkázó táska
Pelenkázó táska
Pelenkázó táska

6.220Ft

 
babakocsi kellékei
Tanita
100 pont
 
 Esővédő babakocsira

2.290Ft

 
szoptatási higénia
Medela
100 pont
 
Tölcsér

3.650Ft

 
itatópohár
MAM
80 pont
 
Ivópohár

1.880Ft

 
mellszívó
Avent
0 pont
 

14.990Ft

 
szoptatási higénia
Lansinoh
100 pont
 
mellpárna

4.990Ft

 
etetés cumisüvegből
MAM
40 pont
 
Cumisüveg
Cumisüveg
Cumisüveg
Cumisüveg

1.570Ft

 
kismama fehérnemű
Chicco
200 pont
 
Alakformálás

6.490Ft

 
hálózsák, pólya
Baby Bruin
100 pont
 
Pólyabetét

1.700Ft

 
itatópohár
MAM
80 pont
 
Ivópohár

1.880Ft

 
fürdetési kiegészítők, babahigiénia
MAM
40 pont
 
baba fogkefe

800FtWebdesign honlap készítés webprogramozás keresőoptimalizálás