Gondolatok a szülésfelkészítőről

Család születése-a gyermek születésével - találkozások a szakmabeliekkel, avagy közös várakozás - hangolódás a gyermek érkezésére

2013.

„ Az élet, nem a születéssel kezdődik! ”, szól a találkozók mottója, amely hűen tükrözi a nyolc alkalomból álló felkészülés sorozat programját.

Hiszen minden ember készül az életében döntő momentumnak számító eseményre, úgy, mint például, az iskolai záróvizsga, eljegyzés, esküvő, lakásvásárlás, hogy csak a legmeghatározóbb mozzanatokat említsem.

Miután a kilenc hónap a várandósok életében a gyermekvárásra készülődés, ráhangolódás időszaka, ebből az elgondolásból született meg az elképzelés, hogy egy 8 alkalmas összejövetellel segítsük elő az áldott állapotú édesanyákat és párjukat a döntő napra, egy ú.n. Szülésre - családra-anyaságra felkészítés program keretében.

A program,  kronológiai sorrendben követi az eseményeket, tehát szinkronban van a terhes kismamák körül történő eseményekkel, változásokkal, úgy fizikailag, mint pszichésen is. A foglalkozás középpontjában mindvégig az anya-magzat-apa áll.

Ezekhez az események sorozatához vannak igazítva a meghívott szakértő vendégek is:

  • a celldömölki kórház újszülött osztály vezető gondozónője – Hajba Éva
  • Celldömölk város védőnői – Lukács Alajosné, Marika, Kreifné Takács Judit,      Némethné Balázs Margit
  • pszichológus – Mittli Éva
  • kismama jógaoktató – Lovász Adrienn
  • jogok-járandóságok ismerője várandósság idején – Udvardy Szilvia
  • Sejtbank Kft. képviselője
  • újszülött gyógyász szakfőorvos – Dr. Bárdi Edit PhD
  • Bababolt tulajdonosa – Némethné Bodnár Zsuzsa
  • szülésznő – Szeifridné Kis Olga

A találkozók több fórumon is meg vannak hirdetve, csütörtökönként délután 16 órakor kezdődnek, és hozzávetőleg 17 óráig tartanak, illetve addig, amíg van megválaszolatlan kérdés.

Az elhangzottak gyakorlati alkalmazásáról, illetve a szükséges eszközök hozzáférhetőségéről Némethné Bodnár Zsuzsa, a Bababolt tulajdonosa gondoskodik.

Minden előadó tudása, tapasztalata legjavát átadva segíti a várandósokat, és családjukat eligazodni az információk „ erdejében”, illetve olyan útmutatáshoz lehet első kézből jutni, amihez esetleg idő hiányában egyéb fórumon nem.

A probléma megoldások praktikus lehetőségei megkönnyítik a várandós felkészülését a szülésre, a későbbiek során a gyermeknevelésre, ezen túl oldják a bennük felgyülemlő tapasztalatlanság, tehetetlenségérzet okozta feszültséget. Választ kapnak a celldömölki Kórház Szülészeti osztály adottságairól, lehetőségeiről, illetve az osztálylátogatás is része a programnak.

A fárasztó óra után a levezetésről, az érdeklődők számától függően, Lovász Adrienn kismama jógaoktató gondoskodik, zenei aláfestéssel történő relaxálással.

Az eddigi összejövetelek sikereit mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy időt, fáradtságot, pénzt nem kímélve, Sárvárról, Ikervárról, Sótonyból, Nyőgérről, Pápáról is érkeztek érdeklődő várandós édesanyák és apák. Elvégre a 9 hónap nemcsak magzatról és édesanyjáról szól, hanem szorosan - mintegy segítőtársként szolgálva - az édesapáról is.

A nagy napon pedig család születik, melyben legnagyobb kötelék, és egyben kötelezettség -  a gyermek, amely valóban a szemünk fénye.

Ezt a gondolatot követjük a 8 alkalmon keresztül mindvégig, ebben a szellemben alakult ki a programsorozat, amely MINDENKI számára INGYENES, és a találkozók folyamán bármikor látogatható.

Szeifridné Kis Olga
diplomás szülésznő

Ajánlott termékek

 
fajátékok
Fakopáncs
100 pont
 
Számlépcső

3.100Ft

 
takaró
Király G.
200 pont
 
Welszoft bélelt takaró

3.650Ft

 
fajátékok
Fakopáncs
80 pont
 
Számpárosító

1.570Ft

 
kerti játékok
John Toys
200 pont
 
Ugráló póni

6.490Ft

 
babaevőeszköz
MAM
40 pont
 
Evőeszközkészlet

1.540Ft

 
babakocsi kellékei
Tanita
100 pont
 
Babakocsi esővédő

1.980Ft

 
játszó és éjszakai cumi
Avent
100 pont
 
Játszó cumi

2.190Ft

 
babakelengye
Baby Bruin
40 pont
 
Fésű-kefe

570Ft

 
kabát, overál
Gólyahír
200 pont
 
Őszi kezes-lábas

5.160Ft

 
hálózsák, pólya
Király G.
200 pont
 
Kókuszpólya

3.640Ft

 
dekoráció
Fakopáncs
80 pont
 
Fa magasságmérő

1.610Ft

 
fürdőlepedő, kifogó
Scamp
100 pont
 
Fürdőlepedő

2.300FtWebdesign honlap készítés webprogramozás keresőoptimalizálás