Homeopátiás segítség a sikeres szoptatáshoz

Szoptatással kapcsolatos problémák homeopátiával történő kezelése

Dr. Sal Péter  a témával kapcsolatos tanácsait a Kismamák nagykönyve című kötetben olvashatjuk.
A szoptatás kérdése sok édesanyának gondot okoz. Van aki túl kimerült, van akinek genetikai adottságai miatt megy nehezebben a szoptatás, és van aki nem érez magában kellő önbizalmat ahhoz, hogy úgy érezze, sikeresen szoptathatja gyermekét.

Habár a szoptatás az első időben nem mindenkinek könnyű, és egy igazi tanulási folyamatról van szó, érdemes mindent megtennünk annak érdekében, hogy anyatejjel táplálálhassuk újszülött gyermekünket. Manapság aki nem tud szoptatni, számos kritikával találja szemben magát, és egyre rosszabbul érzi magát a bőrében. Ami tovább rontja a helyzetet.

Dr. Sal Péter írása segítségül szolgál az anyatejes táplálás sikerességének eléréséhez. Szoptatni ugyanis nem divatból tanácsos. Számos érv szól mellette:

 • az anyatej ideális táplálék, erősíti a csecsemő immunrendszerét
 • ideális a hőmérséklete, kórokozómentes
 • könnyen emészthető, kevésbé okoz hasfájást a gyermeknek
 • olyan, az anya szervezete által termelt ellenanyagokat tartalmaz, amik egyedülállóan védik a csecsemőt a környezetben előforduló kórokozókkal szemben
 • szoptatással elkerülhető az idegen fehérjék bevitele, ami csökkenti az allergia kialakulásának esélyét
 • a szoptatás segíti az anya-gyermek kapcsolat erősödését, hiszen a testi kontaktus nagyon fontos ebben az időszakban

A szoptatás kudarcba fulladásának hátterében sokszor lelki okok állnak. Az édesanya a szülés után kimerült lehet, esetleg nem eszik és nem iszik rendesen. Sok anyuka túlpörgeti magát, és minden, ami frusztrálja az édesanyát, árt a szoptatásnak is. Hogy lelki , testi vagy genetikai okok állnak-e a probléma hátterében, azt egy jó homeopátiás orvos az édesanyával való beszélgetés során a tünetek ismeretében fel tudja mérni. A megfelelő homeopátiás gyógyszert ennek ismeretében tudja ajánlani.

Ha kevés az anyatej, a tünetek felmérése után homeopátiás szerekkel nagyon sok esetben megoldhatjuk a problémát. (Más és más szert kell alkalmazni abban az esetben, ha a kevés anyatej mellé fő tünetként viszketés társul, ha az anya kimerült, ha nagyon aggódó, ha övszerű hasi fájdalma van, ha a menstruáció újbóli megjelenése okozza a tejmennyiség lecsökkenését, ha légúti problémái vannak, stb.) Az egyes esetekben a  szakemberek a következő homeopátiás gyógyszerek közül fognak ajánlani egyet:

 • Acidum phosphoricum (foszforsav) D12-C30
 • Urtica urens (apró csalán) D4-6 vagy C4-6
 • Phytolacca (alkörmös) C12
 • Lac defloratum (lefölözött tej) D12-C30
 • Pulsatilla (kökörcsin) D6-C30
 • Silicea (kovasav) D6-C30
 • Ricinus communis (ricinusolaj) D4-D12
 • Agnus castus (barátcserje) D6-D12
 • Sticta pulmonaria (tüdőmoha) D6-C30
 • Causticum (káliumtartalmú lúgois szer)

A homeopátiás szerekkel kapcsolatban tudnunk kell, hogy soha nem szabad folyamatosan szedni őket, mert ez javulás helyett a probléma felerősödéséhez vezethet.  2-3 nap után mindig kell egy kis (2 napig tartó) szünetet tartani. A megfelelő kezelést a probléma szakértővel való átbeszélése után a legjellemzőbb tünetekre való szerrel érhetjük el. A homeopátiás szerek napi adagolásáról is szakértőtől kaphatunk tanácsot, hiszen az adagolás mértéke egyénre és az anyatej hiányának mértékére szabott.

Úgy gondolom, ha kismama vagy, és gondjaid vannak a szoptatással, ne habozz felkeresni egy jó homeopátiás orvost vagy gyógyszerészt, hiszen a fent említett szerek valamelyike orvosolhatja a problémád, és a nehézségeket legyőzve gyönyörű időszak köszönthet Rátok! Hiszen a szoptatás nem csak egészséges  dolog, hanem az élet egyik nagy csodája is! Örökreszóló élményt adhat és egy életen át tartó köteléket alakíthat ki Közted és a kisbabád között!  A legfontosabb, hogy ne aggódj! Hiszen van segítség!

Amennyiben érdekel Titeket Dr. Sal Péter az anyatej növelésének eléréséhez írt makrobiotikus receptje, vagy a kevés anyatej problémáján kívül más, homeopátiával orvosholható gondjaid is vannak ( pl. szülés utáni gyengeség, álmatlanság, mellbimbógondok, emlőgyulladás) , írj honlapunk „Kismamák egymás közt” című fórumára, és  egy újabb cikk keretein belül további a megoldás kiindulópontjaként szolgáló információkkal szolgálunk Neked!

Gregorich Nóra
kommunikációs munkatárs

Ajánlott termékek

 
babakocsi kellékei
Tanita
100 pont
 
 Esővédő babakocsira

2.290Ft

 
mellszívó
Lansinoh
0 pont
 
Kézi mellszívó

11.990Ft

 
babacsörgő, babarágóka
Nattou
100 pont
 
Plüss figura

3.250Ft

 
babatányér, babaétkészlet, alátét
MAM
40 pont
 
Tányér

1.950Ft

 
gyerekülés 0-13 kg
Baby Design
300 pont
 
Autós hordozó
Autós hordozó
Autós hordozó
Autós hordozó
Autós hordozó
Autós hordozó
Autós hordozó

19.990Ft

 
gyerekülés 9-25 kg
Lorelli
600 pont
 
Biztonsági autósülés

18.990Ft

 
fürdőlepedő, kifogó
Scamp
100 pont
 
Kapucnis fürdőlepedő

2.180Ft

 
fürdőlepedő, kifogó
Tanita
100 pont
 
Fürdőlepedő

2.370Ft

 
babaelőke
Baby Bruin
40 pont
 
Előke

1.200Ft

 
dekoráció
Saraburi
40 pont
 
Falidekor

1.120Ft

 
etetőszék
Lorelli
500 pont
 
Fix etetőszék
Fix etetőszék
Fix etetőszék
Fix etetőszék

10.990Ft

 
biztonság az autóban és az utcán
Chicco
0 pont
 
Zanza No elemes ultrahangos szúnyogriasztó (babakocsira, övre)

3.690FtWebdesign honlap készítés webprogramozás keresőoptimalizálás