Karácsonyi ötletek- Süssünk, süssünk valamit

Mézeskalács sütés

Akkor az igazi az ünnepre való készülődés, ha a család apraja és nagyja egyaránt részt vehet a munkálatokban. A mézeskalács sütés minden szempontból nagyszerű dolog. Az elkészült figurák nem csak finomak, de a lakás, a fenyőfa díszei is lehetnek. Ráadásul már hetekkel az ünnep előtt elkészíthetők, hiszen nagyon sokáig elállnak. Ha az anya legyúrja, kisodorja, a gyerekek szaggatják, majd sütés után az egész család együtt díszíti őket, akkor ez egy igazán szép és vidám program lehet mindenkinek.

Íme egy nagyszerű mézeskalács recept:

Hozzávalók: 1 kg liszt, ½ kg porcukor, 20 dkg méz, 6 egész tojás, 2 dkg szódabikarbóna, 2 dkg fahéj, 8 dkg margarin, kevés tejföl.
Elkészítés: Az alapanyagokat összegyúrjuk. Tejfölből annyit teszünk hozzá, hogy a tészta ne legyen ragacsos. A tésztát akár 2-3 cipóra is osztatjuk, hogy könnyebb legyen dolgozni vele. A cipókat kb. fél cm vastagra sodorjuk, majd a formák segítségével kiszaggatjuk. Ha karácsonyfadíszt is készítünk, akkor ne felejtsük el tűvel kilyukasztani a szaggatott formákat. A mézeskalácsot vékonyan kiolajozott tepsibe tesszük, majd megsütjük. Figyeljünk rá, hogy ne süssük túl, legyenek még frissek és valamelyest puhák, amikor kivesszük őket a sütőből.
Máz: 1 tojásfehérjét, 15 dkg porcukrot és pár csepp citromlevet verünk fel. Addig verjük, míg kemény habot nem kapunk. Ekkor egy zacskóba töltjük, melynek kilyukasztjuk a sarkát, és az így kapott eszközünkkel csodaszép mintákat rajzolhatunk a mézeskalácsokra.
Tipp: Ennek a receptnek a felhasználásával egyébként is jó állagú kalácsokat kapunk, de még jobban megpuhíthatjuk őket, ha egy zárt edénybe tesszük, és köréjük rakunk pár szelet almát.

A sütéshez jó kedvet, a mézeskalácsokhoz pedig jó étvágyat kívánunk :)!

Ajánlott termékek

 
gyerekülés 0-25 kg
Lorelli
800 pont
 
Lorelli Sigma autósülés 0-25kg -Gray

23.990Ft

 
fajátékok
Fakopáncs
200 pont
 
Bábel-torony

3.530Ft

 
babacsörgő, babarágóka
Canpol
100 pont
 
Babakocsi csörgő

2.300Ft

 
etetés cumisüvegből
Avent
80 pont
 
Etető cumi

1.690Ft

 
babaelőke
Baby Bruin
0 pont
 
Előke

650Ft

 
takaró
Gólyahír
100 pont
 

3.530Ft

 
biztonság a lakásban
Baby Bruin
40 pont
 
Biztonság

590Ft

 
rugdalózó
Gólyahír
200 pont
 
Rugi

4.780Ft

 
babacsörgő, babarágóka
MAM
80 pont
 
Rágóka

1.700Ft

 
itatópohár
MAM
80 pont
 
Ivópohár

1.880Ft

 
bababútorok és kiegészítői
Temmel
200 pont
 
Pelenkázó lap puha

5.180Ft

 
fürdetési kiegészítők, babahigiénia
Canpol
40 pont
 
Baba hajkefe és fésű

1.310FtWebdesign honlap készítés webprogramozás keresőoptimalizálás