Kérdezzetek bátran pszichológus szakértőnktől!

A Babaház csapata Mittli Éva pszichológus személyével bővült! A fiatal pszichológusnő - aki a Celldömölki Pedagógiai Szolgálat munkatársa - mostantól minden hét szerdáján honlapunkon válaszol az általatok feltett kérdésekre!

Oldalunk Vélemények - tesztek menüpontjában a Babaház oldalára történő regisztráció után név nélkül tehettek fel kérdéseket neki! Az anonimitást biztosítja, ha a regisztráció során valós email címet, de kitalált nevet "nicknevet" adsz meg! Legyen szó gyermeketekről, vagy önmagatok problémájáról, forduljatok hozzá bátran! A következő szerdán a fórumban megtaláljátok szakértőnk válaszát kérdéseitekre, felvetett problémáitokra!

 

 

Hozzászólások

szorongós 5 éves

Kedves Mittli Éva!

Kislányommal kapcsolatban szeretném a segítségét kérni.
Lányom középső csoportos óvodás. Korábban a beszoktatás időszakában és egy-egy betegség utáni kihagyás után általában sírva ment óvodába,de később már szívesen ment. Az előző években félnapos volt, most viszont az öccse is ovis lett,így mindkettőjükért délután megyek.
A fiam szívesen,vidáman megy minden reggel, de a lányom szorongva kel, itthon is sír, és akkor is, mikor az oviba érünk illetve bemegy a csoportjába. Az öccse most abba a csoportba és óvónénihez jár, akit a kislányom is szeretett és nehezen szokja meg az új csoportot. Pedig minden gyereket ismer, az óvónéni és a gyerekek is kedvesek vele, mégis sír. Azt mondják, miután elmegyek, hamar megnyugszik, délután már dícsérik is, hogy milyen ügyes és ilyenkor már jókedvű, vidám, nem is mindig akar azonnal hazajönni. Sajnálom szegénykét, mert már előző este is szorong itthon, rágja a körmét, száját harapdálja, nehezen alszik el, mellette kell lenni, fél egyedül. (bár az elalvással mindig gondjai voltak)
Nagyon értelmes, okos gyerek. A változást nehezen viseli, ragaszkodik a megszokott dolgokhoz. A szobatisztaságra való szoktatása sem volt egyszerű, 4 éves koráig csak a pelenkába kakilt, de ez szerencsére megoldódott.
Az lenne a kérdésem, hogy miben tudnék neki segíteni, és mikor érdemes szakemberhez fordulnom ezzel a problémával? Válaszát előre is köszönöm, tisztelettel: j.

Ajánlott termékek

 
hálózsák, pólya
Király G.
200 pont
 
Kókuszpólya

3.640Ft

 
kézségfejlesztők
Bright Starts
100 pont
 
Oball Twist 81154a

2.190Ft

 
takaró
Gólyahír
100 pont
 

3.530Ft

 
fürdetés
Safety
100 pont
 
Vízhőmérő

1.360Ft

 
babaevőeszköz
MAM
40 pont
 
Evőeszközkészlet

1.660Ft

 
biztonsági eszközök
Momert
800 pont
 
Digitális mérleg

16.250Ft

 
babajáték zenélő
Chicco
600 pont
 
Járástanulást segítő játék

15.980Ft

 
szoptatási higénia
Lansinoh
100 pont
 
mellpárna

4.990Ft

 
fürdetési kiegészítők, babahigiénia
Arianna
100 pont
 
Orrszívó porszívó

1.600Ft

 
cumi pótlásnak
MAM
0 pont
 
Mam cumisüveg szívóka

850Ft

 
babakocsi kellékei
Tanita
100 pont
 
 Esővédő babakocsira

2.660Ft

 
fürdőlepedő, kifogó
Scamp
100 pont
 
Fürdőlepedő

2.300FtWebdesign honlap készítés webprogramozás keresőoptimalizálás