Kérdezzetek bátran pszichológus szakértőnktől!

A Babaház csapata Mittli Éva pszichológus személyével bővült! A fiatal pszichológusnő - aki a Celldömölki Pedagógiai Szolgálat munkatársa - mostantól minden hét szerdáján honlapunkon válaszol az általatok feltett kérdésekre!

Oldalunk Vélemények - tesztek menüpontjában a Babaház oldalára történő regisztráció után név nélkül tehettek fel kérdéseket neki! Az anonimitást biztosítja, ha a regisztráció során valós email címet, de kitalált nevet "nicknevet" adsz meg! Legyen szó gyermeketekről, vagy önmagatok problémájáról, forduljatok hozzá bátran! A következő szerdán a fórumban megtaláljátok szakértőnk válaszát kérdéseitekre, felvetett problémáitokra!

 

 

Hozzászólások

szorongós 5 éves

Kedves Mittli Éva!

Kislányommal kapcsolatban szeretném a segítségét kérni.
Lányom középső csoportos óvodás. Korábban a beszoktatás időszakában és egy-egy betegség utáni kihagyás után általában sírva ment óvodába,de később már szívesen ment. Az előző években félnapos volt, most viszont az öccse is ovis lett,így mindkettőjükért délután megyek.
A fiam szívesen,vidáman megy minden reggel, de a lányom szorongva kel, itthon is sír, és akkor is, mikor az oviba érünk illetve bemegy a csoportjába. Az öccse most abba a csoportba és óvónénihez jár, akit a kislányom is szeretett és nehezen szokja meg az új csoportot. Pedig minden gyereket ismer, az óvónéni és a gyerekek is kedvesek vele, mégis sír. Azt mondják, miután elmegyek, hamar megnyugszik, délután már dícsérik is, hogy milyen ügyes és ilyenkor már jókedvű, vidám, nem is mindig akar azonnal hazajönni. Sajnálom szegénykét, mert már előző este is szorong itthon, rágja a körmét, száját harapdálja, nehezen alszik el, mellette kell lenni, fél egyedül. (bár az elalvással mindig gondjai voltak)
Nagyon értelmes, okos gyerek. A változást nehezen viseli, ragaszkodik a megszokott dolgokhoz. A szobatisztaságra való szoktatása sem volt egyszerű, 4 éves koráig csak a pelenkába kakilt, de ez szerencsére megoldódott.
Az lenne a kérdésem, hogy miben tudnék neki segíteni, és mikor érdemes szakemberhez fordulnom ezzel a problémával? Válaszát előre is köszönöm, tisztelettel: j.

Ajánlott termékek

 
biztonság a fürdőszobában
Tanita
80 pont
 
Csúszásgátló

1.670Ft

 
anyatejtároló, melegítő, turmix
Nip
80 pont
 

1.020Ft

 
biztonság a lakásban
Canpol
0 pont
 
Biztonság

860Ft

 
szoptatási higénia
Avent
100 pont
 
AVENT  bimbóvédö

2.190Ft

 
babakönyvek
Baby Bruin
80 pont
 
Babanapló

1.680Ft

 
kórházi kelengye
Lansinoh
80 pont
 
Melltartóbetét

1.690Ft

 
rugdalózó
Gólyahír
200 pont
 
Rugi

4.780Ft

 
fürdetési kiegészítők, babahigiénia
Angelcare
100 pont
 
utántöltő pelenka tartóba

1.910Ft

 
babacsörgő, babarágóka
Chicco
200 pont
 
Plüss babatelefon

3.490Ft

 
biztonság az autóban és az utcán
Chicco
0 pont
 
Zanza No elemes ultrahangos szúnyogriasztó (babakocsira, övre)

3.690Ft

 
sterilizáló
Chicco
80 pont
 
Chicco  fertőtlenítő folyadék (1l)

1.410Ft

 
dekoráció
Saraburi
40 pont
 
Falidekor

1.120FtWebdesign honlap készítés webprogramozás keresőoptimalizálás