Készüljünk a húsvétra 1.

Közeleg a húsvét! Ez az ünnep minden család számára nagyon fontos. A keresztény emberek életébe nem hirtelen toppan be az ünnep, hiszen 40 napos böjt, majd a virágvasárnap, a nagypéntek és a nagyszombat ünnepnapjai előzik meg. Húsvétkor Jézus feltámadását ünnepeljük. A hagyományok szerint a hosszú böjt után a hívő emberek sonkát, kalácsot, főtt tojást visznek a templomba, ahol megszentelteik azokat, majd otthon családjaik körében bőséges lakomát tartanak.

A húsvét a hosszú téli hónapok utáni első családi ünnepünk is. Ekkorra már beköszönt a tavasz, gyönyörű virágok, zöld növények díszítik a környezetünket. Jelentőségének és a tavasznak köszönhetően a megtisztulás , az újjászületés ünnepe is. Készülődünk, díszítünk, összehívjuk a rokonságot.

A díszítés elemeiként a húsvét szimbólumait használjuk. A tojás és a nyúl a termékenységet jelképezi. A bárány a Biblia egy sokszor visszatérő szereplője, így a húsvét jelképévé is vált. Ahogy a bárány áldozatként szerepel a Bibliában, úgy Jézus Krisztus is áldozatot vállalt, értünk a halálával fizetett. A barkaág a virágvasárnaphoz köthető, nálunk a pálmát és az olajágat szimbolizálja.

A család együtt készülődhet testben és lélekben. Ha részt veszünk a nagypénteki passiójátékon, átélhetjük az ünnep jelentőségét, megráz, majd felemel bennünket a Passió története. Kidíszíthetjük otthonunkat, együtt készülődhetünk gyermekeinkkel erre a szép ünnepre.

Következő cikkünkben a tojásfestés és a locsolás hagyományairól szólunk, majd pár dekorációs ötlettel kedveskedünk Nektek!

Addig is jó készülődést kívánunk!

Ajánlott termékek

 
fürdetés
Baby Bruin
200 pont
 
kádállvány

5.990Ft

 
mellszívó
Avent
2000 pont
 
Avent natural elektromos mellszívó

39.990Ft

 
fürdőlepedő, kifogó
Scamp
100 pont
 
Kapucnis fürdőlepedő

2.180Ft

 
fajátékok
Fakopáncs
100 pont
 
Fa formalap

2.140Ft

 
takaró
Scamp
200 pont
 
Kocsitakaró
Kocsitakaró
Kocsitakaró
Kocsitakaró

2.990Ft

 
babakocsi kétfunkciós
Eton
1400 pont
 
Eton Mimo E12

46.800Ft

 
etetés cumisüvegből
Avent
40 pont
 
Etető cumi

1.720Ft

 
babakocsi kellékei
Tanita
80 pont
 
 Esővédő babakocsira

1.450Ft

 
babacsörgő, babarágóka
Nuby
100 pont
 
rágóka

1.430Ft

 
itatópohár
MAM
100 pont
 
Fun to Drink Cup 270 ml

1.850Ft

 
babacsörgő, babarágóka
Baba Star
40 pont
 
Plüss csörgő

1.100Ft

 
játszó és éjszakai cumi
Avent
100 pont
 
Játszócumi

2.100FtWebdesign honlap készítés webprogramozás keresőoptimalizálás