Kismamák véleménye a szülésfelkészítő klubról

Szeifridné Kis Olga, a szülésfelkészítő klub vezetője egy korábbi tanfolyam során kérdőív kitöltésére invitálta a résztvevő kismamákat. Ennek célja az volt, hogy lássa, a tanfolyam mennyire hasznos és miben segíti a kismamákat a várandósságuk során valamint az anyaságra való felkészülésben.

Néhány kérdést és néhány választ adok most közzé, hogy a kismamák tapasztalatai alapján is véleményt alkothassatok a foglalkozásokról.

 1. Honnan értesültél (ha még emlékszel) a Kismama klub létezéséről?
 • Sz. Nikoletta-Az interneten találtam rá. Kerestem egy ilyen szülésfelkészítőt hátha indul a közelben és valahogy rábukkantam a tiédre.
 • M.-H.  Melinda- Én az előző csoportból K. Adritól hallottam hogy van ilyen tanfolyam.
 • G. Márta-Én a Baba boltból és ismerősön keresztül is.
 • I. Mónika- Avédőnőm mondta, hogy egy kismama klub indul.
 • L. Adrienn-a védőnőtől
 • C. Adrienn-Én a védőnőmtől hallottam a klubról,Alsóságon a faliújságon kint volt a program.
 • Sz. Kata-Ha jól emlékszem,egy ismerősöm látta a képújságban a  hirdetést,így szólt nekem róla. Én akkor már egy kis ideje keretem valami hasonlót..
 • M. Violetta-Védőnőmtől, terhesgondozás során.
 • H. Ildikó- Ha jól emlékszem a Kemenesalja újságban olvastam róla először, de már akkor eldöntöttem, ha lesz ilyen kezdeményezés mikor én is állapotos leszek akkor biztosan elfogok menni. Az idei alkalmakról a baba boltban kaptam tájékoztatást.
 1. Mi volt a motiváció, ami elvitt téged oda?
 • G. Judit Ilona-Se rokonom, se baratom aki erdemben tudott volna segiteni. A gyerekekrol, terhessegrol pedig a minimalisabbnal is kevesebb informaciom volt. Ami azonban igazan odavitt, hogy azt sem tudtam mit kell kerdezni. Ugy gondoltam, hogy egy szuleszno mar biztos talalkozott a legtobb kerdessel amit en feltehetnek es bizonyara sok anyuka van, akinek helyettem is eszebe jut majd kerdes. Vegul idovel nekem is lettek kerdeseim :)
 • Sz. Nikoletta- Szerettem volna találkozni hasonló kismamákkal, tudni ők hogyan viselik az idő előrehaladtát, hogy készülnek a nagy napra és az azt követő időszakra.... és persze ezáltal én is felkészült akartam lenni. A neten ma már mindent megtalálni, de egy ilyen csoportban emberközelségből kapjuk meg a választ a kérdéseinkre és sokat tanulhatunk azáltal, hogy más szintén tapasztalatlan kismamák is felteszik azokat a kérdéseket, ami nekünk is fontos. Illetve az utolsó hetekben jó kis kikapcsolódási lehetőség.
 • M.-H. Melinda - A motiváció az volt, hogy mire megszületik a baba, "képben" legyek bizonyos dolgokkal, illetve hogy más kismamákkal tudjak találkozni, beszélgetni a várandósságról.
 • G. Márta -Az, hogy a felmerülő kérdéseinkre választ kapjunk az illetékesektől és ne csak a szüleinktől, barátainktól.
 • I. Mónika -Azért jelentkeztem, mert mindent meg szerettem volna tudni erről az áldott állapotról, de szakértőtől akartam tudni ezeket, nem csak a rokonaimtól, akiknek kisgyerekeik, babáik voltak.
 • L. Adrienn -az ember az ismeretlen dolgoktól fél, ezért szeretne minél több ismeretre, tudásra szert tenni ill. nagyon megnyugtató érzés az, hogy a kórházba érve ismerős arc fogadja.
 • C.  Adrienn -Jó volt olyanokkal beszélgetni akikkel hasonló helyzetben voltam,valamint a "felvilágosítás" miatt mentem,hisz rengeteg dologról fogalmam sem volt.
 • Sz. Kata -Kismamákkal megismrekedni, és természetesen feltérképezni, megismerni a terhességet, és a szülést, beszélgetni erről olyanokkal,akik átérzik, és ismerik a szituációkat.
 • M. Violetta -Első babánkat vártuk és minden tudás nagy segítségünkre volt.
 • H. Ildikó -Minél jobb anyukája szeretnék lenni a mi kis tündérkénknek,  mindent megadni neki  és felkészülni az érkezésére, és segíteni a férjemnek, hogy ő is minél jobb apuka lehessen, És ha adódik valami kis probléma azt nem túlreagálni szeretném hanem a legjobban csinálni. Ezért úgy gondoltam egy kis segítség igazán jól jöhet olyan tapasztalt emberektől, mint te is vagy illetve a meghívott vendégek.
 • H. Szilvia-.Kíváncsi is voltam,hogy mi is vár rám,és csak jót tudok mondani :)

       3. Hasznosnak, érthetőnek, a gyakorlatban használhatónak találtad-e azt ott elhangzottakat?

 • G. Judit Ilona-Igen. Minden szempontbol sokat tanultam az összejöveteleken.
 • Sz. Nikoletta- Azt gondolom, nagyon hasznos ez a program, sok mindent tanultam. A kórházlátogatás kimondottan jó dolog, hiszen nyugodtabban indulunk útnak ha tudjuk ott, hogy működik minden. A babaházat pedig nagyon jó ötlet bevonni sok jó terméket mutatnak. Utólag visszatekintve a kórházban töltött idő alatt találkoztam néhány kismamával akikkel itt ismerkedtem meg. Szilvivel azóta is folyamatosan tartjuk a kapcsolatot, vele voltam egy szobában segítettünk egymásnak, a jó és a rossz pillanatokat is együtt éltük át. Már ezért megérte!
 • M. –H. Melinda -Nagyon hasznos volt az egész tanfolyam, főleg a szülés és szoptatás része, de a szülés utáni papírok elrendezésében-megértésében is hasznos volt.
 • G. Márta -Érthető volt minden, hasznosságát, majd a közeljövőben teszteljük:) De úgy gondoljuk, hogy hallottunk olyan dolgokat, amik a gyakorlatbannagy segítségünkre lesznek.
 • I. Mónika -nagyon szakszerűnek és hasznosnak találtam minden információt, sok olyan volt amit kisgyerekes anyáktól sem hallottam volna.
 • L.  Adrienn -igen, nagyon jó a tematika, igyekszik minél jobban bemutatni a tényeket, racionális és érthetővé teszi a folyamatokat. Az s nagyon hasznos, hogy a termékek bemutatásával az ember tudja mihez kötni az elhangzottakat
 • C.  Adrienn -Nekem nagyon tetszett az egész,tényleg sok hasznos dologról hallottam,jól jött,hogy nem a teljes ismeretlenség várt.
 • Sz. Kata-Teljes mértékben!
 • M. Violetta -Mindenképp. Nagy segítség volt a vásárlásnál, és főleg a felkészülésben, nem ismeretlenül vágtunk neki az "ismeretlennek". J
 • H. Ildikó -Igen, nagyon jók voltak, igazából nekem azok az alkalmak tettszettek nagyon mikor a szoptatásról volt szó vagy mikor jöttek a védőnők és meg lehetett fogni a babát gyakorlatban is. Igazából kiemelni sem könnyű dolgokat, mivel mind nagyon jó volt.
 • H. Szilvia-.Nekem hasznos volt,mert tudtam milyen dolgok amikre oda kell figyelni,akár már az elején is.Meg a szülőszoba látogatás is hasznos volt,mert már nem volt olyan idegen.

Mai cikkünkből tehát megtudhattátok, hogy egy korábbi szülésre felkészítő  klub tagjai honnan szereztek információkat a tanfolyam létezéséről, mi motiválta őket a részvételre, és a tanfolyamon hallottakat mennyire tudták a mindennapi gyakorlatba átültetni. A közeljövőben további, a résztvevő kismamák tollából született véleményeket is megosztunk veletek!

Addig is szép babavárást kívánunk minden Kismamának, és ne feledjétek, a szülésfelkészítő klub ajtaja mindenki előtt nyitva áll!

Ajánlott termékek

 
biztonság a lakásban
Baby Bruin
0 pont
 
Fültisztító pálcika

360Ft

 
kézségfejlesztők
Bright Starts
200 pont
 
BS papagály10536-6p_1

4.890Ft

 
kabát, overál
Mikka
500 pont
 
Pufi kabát

10.230Ft

 
etetés cumisüvegből
Avent
80 pont
 
Cumisüveg

2.490Ft

 
itatópohár
MAM
100 pont
 
mam_cup190ml

1.600Ft

 
mellszívó
Medela
300 pont
 
Mellszívó

9.490Ft

 
etetőszék
Lorelli
500 pont
 
Lorelli Jolly fix etetőszék - Dark Blue Teddy Bear 2018
Lorelli Jolly fix etetőszék - Grey ZaZa 2018
Lorelli Jolly fix etetőszék - Pink Best Friends 2018

12.990Ft

 
babaelőke
Baby Bruin
40 pont
 
Előke

1.400Ft

 
etetés cumisüvegből
Avent
80 pont
 
AVENT cumisüveg 125ml

1.840Ft

 
babakocsi kellékei
Lorelli
300 pont
 
Pelenkázó táska
Pelenkázó táska
Pelenkázó táska
Pelenkázó táska

6.220Ft

 
babacsörgő, babarágóka
Baba Star
40 pont
 
Plüss csörgő

1.100Ft

 
gyerekülés 0-25 kg
Chippolino
1000 pont
 
Chipolino Trax 0-25 kg autósülés - Dots Atmosphere
Chipolino Trax 0-25 kg autósülés Dots Black
Chipolino Trax 0-25 kg autósülés Dots Blue Ocean
Chipolino Trax 0-25 kg autósülés Dots Creme
Chipolino Trax 0-25 kg autósülés Dots Graphite
Chipolino Trax 0-25 kg autósülés Mesh Black
Chipolino Trax 0-25 kg autósülés Mesh Lime
Chipolino Trax 0-25 kg autósülés Stars graphite

32.990FtWebdesign honlap készítés webprogramozás keresőoptimalizálás