Mi történik velünk a kórházban? - 4. találkozó

 

Mi történik velem és újszülött gyermekemmel a kórházban?

-avagy egy fontos kérdés, amire minden kismama választ szeretne kapni-

 

   2012. október 11-én került sor a 4. találkozóra, melyen ismét szép számmal részt vettek várandósok és férjeik. A téma adott volt és sok „titkot” rejt magában. Jelesül: GYERMEKÁGYASAN- AZ ELSŐ 5 NAP: szülés után a kórházban, gyermekágyi örömök, és nehézségek.

A rejtélyeket, a tényeket és tévhiteket Hajba Éva, vezető újszülött gondozónő törte meg, felfedte és megvilágította a leendő édesanyáknak, az újszülött- édesanya- újszülöttgondozónő hármas együttműködésének lehetőségeit és fontosságát. A szülés utáni közvetlen történésekről, az újszülött elsődleges és másodlagos ellátásáról, valamint az apák szerepének fontosságáról tett említést.

A felmerülő kérdések minden, a celldömölki kórházában szülő édesanyát érintenek, hiszen a helyi adottságoknak és a szakmai protokollnak megfelelően kell az újszülöttes kolléganőknek eljárni, de- természetesen- mégis középpontba helyezve az újonnan született családot.

   Ezen a találkozón is szó esett az első mellretételről, különböző szoptatási technikákról, a fejés fontosságáról és technikájáról, az éjszakai szoptatásról, az anyatejtermelést fokozó szerekről és módszerekről, a félelmekről, a nehézségekről és ezek megoldásairól.

A legtöbbeket izgató kérdés a szoptatás-fejés kérdése volt, melyre pontról pontra választ kaptak az anyák, gyakorlati bemutatóval egybekötve. Persze ez a gyakorlati útmutatás csak szimulációs volt, de az eszközök, amelyek könnyebbé teszik majd a nappalokat-éjszakákat, azok kézzelfogható valóságok voltak. Némethné Bodnár Zsuzsa, a Babaház tulajdonosának köszönhetően az eszközöket, melyeket majd használni fognak az édesanyák (bérlik vagy megvásárolják), ki lehetett próbálni, meg lehetett fogni, tehát közelről is volt alkalmuk megnézni, majd eszmét cserélni a hallottakról, látottakról. A kórházi tartózkodás alatti gyakorlati bemutatót pedig mindenki a maga gyermekével sajátíthatja el a szülése utáni 4. napon, az újszülött osztályon egy kolléganő segítségével.

Összességében elmondhatjuk, elmondhatom, hogy ez az összejövetel is értékes időtöltés volt, mert megtudtuk, ki mit is gondol a kórházi tartózkodás idejéről, tartalmáról. Mi történik azokban a napokban, amit kórházban kell tölteni, lesz-e idő lelkileg, testileg felkészülni az otthoni teendőkre. Amíg azonban a kórházban van az anya, van lehetősége, sőt szükséges is kérdezni, tanácsokat kérni! Megbeszéltük, mit kell a baba hazavitelére behozni a kórházba, miben vigyék majd első utazására az újdonsült családtagot. Mire kell figyelni majd otthon, mikor kell haladéktalanul segítséget kérni, és mikor kell feltétlen orvoshoz fordulni.

Persze a szoptatás témája ezzel nem zárult le, hiszen központi kérdés a baba testi táplálása, mely a szoptatás alkalmával egyben lelki táplálás is! Ez egy -remélhetőleg- hosszú folyamat, amely a kórházban indul, otthon folytatódik, és sok-sok tényezőtől függően akár hosszú hónapokig, esetleg évekig is eltarthat.

Ajánlott termékek

 
fürdőlepedő, kifogó
Tanita
100 pont
 
Fürdőlepedő

2.370Ft

 
babaelőke
Baby Bruin
0 pont
 
Előke

650Ft

 
pihenőszék
Lorelli
400 pont
 
Lorelli Top Relax pihenőszék 0-9kg - Pink Best Friends 2018
Lorelli Top Relax pihenőszék 0-9kg - Grey Cute Kitten 2018
Lorelli Top Relax pihenőszék 0-9kg - Green Cute Bear 2018
Lorelli Top Relax pihenőszék 0-9kg - Blue Baby Fox 2018
Lorelli Top Relax pihenőszék 0-9kg - Beige Za Za 2018

8.990Ft

 
cumi pótlásnak
MAM
0 pont
 
mam 0+ etetőcumi

850Ft

 
gyerekülés 9-36 kg
Lorelli
1000 pont
 
Lorelli Magic Premium Beige
Lorelli Magic Premium Black
Lorelli Magic Premium Grey

29.990Ft

 
biztonság a lakásban
Baby Bruin
40 pont
 
Biztonság fiókzár

520Ft

 
fürdőlepedő, kifogó
Clevamama
200 pont
 
fürdőlepedő

6.100Ft

 
babaágy,utazóágy
Klups
600 pont
 
PAULA latte kiságy

17.990Ft

 
etetés cumisüvegből
Avent
100 pont
 
Avent Natural c.ü.260 ml

2.690Ft

 
szoptatási higénia
Lansinoh
100 pont
 
mellpárna

4.990Ft

 
gyerekülés 0-25 kg
Chippolino
1200 pont
 
Chipolino Maxtro autósülés 0-25kg - Frappe 2018
Chipolino Maxtro autósülés 0-25kg - Lake 2018
Chipolino Maxtro autósülés 0-25kg - Praline 2018
Chipolino Maxtro autósülés 0-25kg - Very Berry 2018

28.990Ft

 
fürdetés
Philippo
100 pont
 
Formatervezett kád

2.940FtWebdesign honlap készítés webprogramozás keresőoptimalizálás