Mi zajlik egy kismama lelkében? II.

Az anyává válás lélektani történései  II.

Előző cikkünkben Andrek Andrea írását ismertettük meg veletek. Most a téma folytatásaként olvassátok el, mit gondol a szakértő hölgy a terhesség 2. és 3. trimeszterének a női lelket értintő változásairól.

A 2. trimeszterben az anya fokozatosan befele fordul, a külviláég ingerei egyre kevésbé érdeklik. Helyette a benne folyó eseményekre figyel.  A pocak növekedése egyértelművé teszi, hogy egy önálló kis élőlényt hordoz a szíve alatt. A magzattal való kapcsolat a vele való kommunikáció és magzati mozgások által egyre intenzívebb lesz, a kismamában létrejön egy ún. „egy önálló lény van bennem” érzés. A várandósság 2. időszakát a gyakori érzelmi ingadozások sem kerülik el. Ezek a furcsa tünetek pont ahhoz kellenek, hogy a nő ráhangolódhasson a rá váró változásra, örömökre,nehézségekre.

A 3. tirmeszterlegfontosabb történései a gyermek tetsi szintű elengedéséhez kötődnek, tehát a szülés köré szerveződnek. Nem könnyű elfogadni, hogy a baba elhagyja az édesaynja testét. De ez nem jelent végleges elszakadást. Hiszen a lelki kapocs még inkább felerősödik, valamint  aszoptatás által a testi kötődés is rendszeres és erős maradhat. Az utolsó időszakban megnő az anyák biztonságra és védettségre való igénye.

Az anya és magzata között kezdetektől fogva kölcsönös kommunikáció működik. A fiziológiai csatornán, azaz a a vérkeringésből a méhlepényen át a magzatba jutó táplálék és információt horodzó kémiai anyagokon keresztül is kommunikál az anya a magzattal. A viselkedéses csatorna azokat a tevékenységeket foglalja magába, amelyek az anya környezetéhez és mindennapjaihoz tartoznak. pl. az anya mozgása, pihenése, beszéde. Az intuitív csatorna arról a mély lelki egymásra hagngolódásáról árulkodik, ami az anya és magzata között alakul ki a terhesség során. Ez segít a baba megszületése után abban, hogy az anya érezze a baba jelzéseinek okát. A kommunikációs csatornák ismerete tehát bizonyítja, hogy az anya várandósság alatti lelki állapota szorosan összefügg a magzata fejlődésével, lelki egészségével.

Az anyává válás egy 9 hónapig tartó, a természet által jól felépített folyamat. Ez az idő elegendő ahhoz, hogy a nőből anya, és a férfiból apa váljék.

 

Ajánlott termékek

 
hálózsák, pólya
Gólyahír
300 pont
 
Bélelt hálózsák

5.950Ft

 
kabát, overál
Pirinyó
500 pont
 
Átalakítható bundazsák

10.720Ft

 
kézségfejlesztők
Bright Starts
80 pont
 
Oball labda

2.090Ft

 
játszó és éjszakai cumi
Nuk
40 pont
 
Cumilánc

1.190Ft

 
babacsörgő, babarágóka
MAM
40 pont
 
Rágóka

1.400Ft

 
fürdetés
Safety
100 pont
 
Vízhőmérő

1.360Ft

 
babakocsi kétfunkciós
Eton
1400 pont
 
Eton Mimo E12

46.800Ft

 
etetés cumisüvegből
Baby Bruin
40 pont
 
Cumisüveg mosókefe

500Ft

 
szoptatási higénia
Lansinoh
100 pont
 
mellpárna

4.990Ft

 
takaró
Gólyahír
100 pont
 

3.530Ft

 
etetés cumisüvegből
MAM
80 pont
 
Cumisüveg
Cumisüveg
Cumisüveg
Cumisüveg
Cumisüveg
Cumisüveg

1.450Ft

 
babatányér, babaétkészlet, alátét
Nuby
80 pont
 
Etetőtál villával, kanállal

1.690FtWebdesign honlap készítés webprogramozás keresőoptimalizálás