Miért sír a csecsemő?

Minden gondot és fájdalmat feledtet az anyával, amikor a szülőszobában meghallja felsírni gyermekét és végre hosszú hónapok várakozása után magához ölelheti. A baba ekkor sír fel először, hiszen a kinti világ furcsa és idegen számára. A csecsemő egyetlen legfontosabb kapcsolatteremtési lehetősége, eszköze a sírás. Így teremt kapcsolatot a környezetével, így fejezi ki igényét, kéréseit.

Az újszülött már megszületésekor képes arra, hogy kapcsolatot kezdeményezzen. Pár órás korában már az ember arcára szegezze a tekintetét és ezzel gondoskodás vágyát ébreszti a felnőttben. Az anya a sírás jellege alapján meg tudja  állapítani, miért is sír a csecsemő. Ezt az anyák rövid idő alatt megtanulják. És, hogy miért is sír a csecsemő? Sokféle oka lehet, az első és legfontosabb, hogy éhes, de lehet, hogy fázik, vagy éppen melege van, ezen kívül fájhat a hasa, szoros a pelenka, vagy éppen telerakta. A legtöbb hasfájós csecsemő édesanyja kezében elhallgat, ha leteszik, ismét sírásba kezd. Ilyenkor az édesanyja érintésére szívdobogására, illatára a biztonság érzésére van szüksége. A valódi hasfájás oka lehet az emésztőrendszer éretlensége, a mohó szopás vagy az optimálisnál bővebb anyatej. A mesterségesen táplált babáknál a nem megfelelő tápszerre is gondolni kell. Ilyenkor a has gyengéd simogatása, a gyermek ringatása, szélhajtó tea itatása, lábak tornáztatása is segíteni szokott.

Ha a gyermek nem nyugszik meg, forduljunk orvoshoz. Előfordulnak olyan esetek ahol a babák különös érzékkel rendelkeznek, megérzik az anya idegességét, fáradtságát és ez hatással van a viselkedésükre. Ilyenkor megoldódik a helyzet, ha az apa helyettesíti az anyát. Ok lehet az is, hogy megérzik az időjárási frontokat, vagy ugyanabban a napszakban sírnak kitartóan, ez leginkább az esti órákra esik. Ha az anya megérzi gyermeke panaszait, kívánságait akkor késedelem nélkül teljesíti azokat. Az eredménye pedig a tökéletes anya-gyermek kapcsolat.

 

Ajánlott termékek

 
fürdetési kiegészítők, babahigiénia
Babynova
40 pont
 
Biztonsági babaolló

940Ft

 
mellszívó
Chicco
100 pont
 
mellszívó

2.690Ft

 
fürdőlepedő, kifogó
Clevamama
200 pont
 
fürdőlepedő

6.100Ft

 
gyerekülés 9-25 kg
Lorelli
600 pont
 
Biztonsági autósülés

18.990Ft

 
etetés cumisüvegből
Avent
80 pont
 
Etető cumi

1.720Ft

 
fajátékok
Fakopáncs
100 pont
 
Fa építőkocka

3.970Ft

 
fajátékok
Fakopáncs
100 pont
 
Számlépcső

3.100Ft

 
kismama fehérnemű
Dorina
400 pont
 
Szoptatós melltartó

4.920Ft

 
gyerekülés 9-25 kg
Be Safe
1700 pont
 
Biztonsági autósülés

51.820Ft

 
babacsörgő, babarágóka
Bright Starts
300 pont
 
Zenélő forgó

10.690Ft

 
etetés cumisüvegből
Avent
80 pont
 
Cumisüveg

2.490Ft

 
takaró
Király G.
200 pont
 
Kocsitakaró

3.650FtWebdesign honlap készítés webprogramozás keresőoptimalizálás