Miért sír a csecsemő?

Minden gondot és fájdalmat feledtet az anyával, amikor a szülőszobában meghallja felsírni gyermekét és végre hosszú hónapok várakozása után magához ölelheti. A baba ekkor sír fel először, hiszen a kinti világ furcsa és idegen számára. A csecsemő egyetlen legfontosabb kapcsolatteremtési lehetősége, eszköze a sírás. Így teremt kapcsolatot a környezetével, így fejezi ki igényét, kéréseit.

Az újszülött már megszületésekor képes arra, hogy kapcsolatot kezdeményezzen. Pár órás korában már az ember arcára szegezze a tekintetét és ezzel gondoskodás vágyát ébreszti a felnőttben. Az anya a sírás jellege alapján meg tudja  állapítani, miért is sír a csecsemő. Ezt az anyák rövid idő alatt megtanulják. És, hogy miért is sír a csecsemő? Sokféle oka lehet, az első és legfontosabb, hogy éhes, de lehet, hogy fázik, vagy éppen melege van, ezen kívül fájhat a hasa, szoros a pelenka, vagy éppen telerakta. A legtöbb hasfájós csecsemő édesanyja kezében elhallgat, ha leteszik, ismét sírásba kezd. Ilyenkor az édesanyja érintésére szívdobogására, illatára a biztonság érzésére van szüksége. A valódi hasfájás oka lehet az emésztőrendszer éretlensége, a mohó szopás vagy az optimálisnál bővebb anyatej. A mesterségesen táplált babáknál a nem megfelelő tápszerre is gondolni kell. Ilyenkor a has gyengéd simogatása, a gyermek ringatása, szélhajtó tea itatása, lábak tornáztatása is segíteni szokott.

Ha a gyermek nem nyugszik meg, forduljunk orvoshoz. Előfordulnak olyan esetek ahol a babák különös érzékkel rendelkeznek, megérzik az anya idegességét, fáradtságát és ez hatással van a viselkedésükre. Ilyenkor megoldódik a helyzet, ha az apa helyettesíti az anyát. Ok lehet az is, hogy megérzik az időjárási frontokat, vagy ugyanabban a napszakban sírnak kitartóan, ez leginkább az esti órákra esik. Ha az anya megérzi gyermeke panaszait, kívánságait akkor késedelem nélkül teljesíti azokat. Az eredménye pedig a tökéletes anya-gyermek kapcsolat.

 

Ajánlott termékek

 
itatópohár
MAM
100 pont
 
Fun to Drink Cup 270 ml

1.850Ft

 
gyerekülés 0-25 kg
Lorelli
800 pont
 
Lorelli Sigma autósülés 0-25kg -Gray

23.990Ft

 
etetőszék
Chippolino
800 pont
 
Chipolino Presto multifunkciós etetőszék - Blue Mist 2018
Chipolino Presto multifunkciós etetőszék - Frappe 2018
Chipolino Presto multifunkciós etetőszék - Lemon 2018
Chipolino Presto multifunkciós etetőszék - Pink Mist 2018
Chipolino Presto multifunkciós etetőszék - Smoked Pearl 2018

23.990Ft

 
hálózsák, pólya
Gólyahír
200 pont
 
Bélelt hálózsák

4.430Ft

 
biztonság a lakásban
Canpol
0 pont
 
Biztonság

860Ft

 
babacsörgő, babarágóka
Canpol
0 pont
 
Csörgő

860Ft

 
járóka, utazójáróka
Klups
1000 pont
 
Klups fa járóka

25.990Ft

 
fürdőlepedő, kifogó
Tanita
100 pont
 
Fürdőlepedő

2.370Ft

 
biztonság a lakásban
Baby Bruin
40 pont
 
Biztonsági sarokvédő

570Ft

 
babakocsi kétfunkciós
Eton
1400 pont
 
Eton Mimo E12

46.800Ft

 
játszó és éjszakai cumi
Avent
100 pont
 
Játszócumi

2.200Ft

 
babakocsi többfunkciós
Lorelli
3400 pont
 
Babakocsi
Babakocsi

79.990FtWebdesign honlap készítés webprogramozás keresőoptimalizálás