Néhány jó tanács a szoptatós anyukáknak

    A szoptatás nem csupán táplálás, hanem nagyon fontos az anya- gyermek kapcsolat kialakításában is. Ezzel biztosítva a testi kontaktust, a  minél erősebb kötődés kialakulását kettejük között.

    Egyetlen anya sem akar rosszat a gyermekének, ezért azt a módszert választja gyermeke étkeztetésében, ami a kicsinek és neki is a legjobb. Ezért a szakembereknek pontosan tájékoztatni kell az anyát arról, hogy mik a szoptatás előnyei és milyen nehézségekbe ütközhet. Így az édesanyának lehetősége van a nehézségekkel szembenézni és azokat hamar leküzdeni. A sok tanács mellett azonban még így is merülhetnek fel kérdések, ne röstelljünk kérdezni a védőnőtől vagy a gyermekorvostól!

Jó tanácsként ajánlani szokták, hogy a szoptatás előtt az anyuka pihenjen egy rövid ideig, helyezkedjen kényelembe, hogy érzelmileg feltöltődjön. Az így keletkező pozitív érzelmek hatására az anyatej termelődése felgyorsul! A feszültség, idegesség, fáradság nem tesz jót az anyának és kihat a csecsemő viselkedésére is. A kényelemes elhelyezkedés azért is fontos, mert a szoptatás alatt az édesanyának hosszú ideig kell kezében tartania a gyermekét, és nem kellemes, ha elfárad, vagy elzsibbad a keze, válla lába, egyéb testrésze.

A pihenés után fordítsuk figyelmünket az emlő tisztítására, hiszen a mellek lemosása nagyon fontos, mielőtt a szoptatásnak nekilátnánk. Töröljük át tiszta langyos vízben átitatott ruhával, nem szükséges szappant vagy fertőtlenítő szert használni. A szoptatás befejeztével érdemes és ajánlott a feleslegesen termelődött anyatejet lefejni. Ezt üvegekben tárolhatjuk a hűtőben, és 24 órán belül még felhasználhatjuk. Ha nem kívánjuk felhasználni, akkor akár mélyhűtőben lefagyaszthatjuk, így néhány hónapig még eltartható.

Ajánlott termékek

 
babaevőeszköz
MAM
40 pont
 
Evőeszközkészlet

1.540Ft

 
fürdetési kiegészítők, babahigiénia
MAM
40 pont
 
Fogkefe

800Ft

 
mellszívó
Lansinoh
0 pont
 
Kézi mellszívó

11.990Ft

 
biztonság a lakásban
Baby Bruin
0 pont
 
Fültisztító pálcika

360Ft

 
fürdetési kiegészítők, babahigiénia
Canpol
40 pont
 
Baba hajkefe és fésű

1.310Ft

 
etetés cumisüvegből
Avent
80 pont
 
AVENT  cumisüveg 125ml

1.840Ft

 
fürdetési kiegészítők, babahigiénia
Arianna
100 pont
 
Orrszívó porszívó

1.600Ft

 
szoptatási higénia
Medela
100 pont
 
Tölcsér

3.650Ft

 
játszó és éjszakai cumi
Nuk
40 pont
 
Cumilánc

1.190Ft

 
kórházi kelengye
Chicco
100 pont
 
Szülés utáni betét

2.390Ft

 
játszó és éjszakai cumi
Avent
100 pont
 
Játszócumi

2.100Ft

 
babacsörgő, babarágóka
MAM
80 pont
 
Rágóka

1.700FtWebdesign honlap készítés webprogramozás keresőoptimalizálás