Néhány jó tanács a szoptatós anyukáknak

    A szoptatás nem csupán táplálás, hanem nagyon fontos az anya- gyermek kapcsolat kialakításában is. Ezzel biztosítva a testi kontaktust, a  minél erősebb kötődés kialakulását kettejük között.

    Egyetlen anya sem akar rosszat a gyermekének, ezért azt a módszert választja gyermeke étkeztetésében, ami a kicsinek és neki is a legjobb. Ezért a szakembereknek pontosan tájékoztatni kell az anyát arról, hogy mik a szoptatás előnyei és milyen nehézségekbe ütközhet. Így az édesanyának lehetősége van a nehézségekkel szembenézni és azokat hamar leküzdeni. A sok tanács mellett azonban még így is merülhetnek fel kérdések, ne röstelljünk kérdezni a védőnőtől vagy a gyermekorvostól!

Jó tanácsként ajánlani szokták, hogy a szoptatás előtt az anyuka pihenjen egy rövid ideig, helyezkedjen kényelembe, hogy érzelmileg feltöltődjön. Az így keletkező pozitív érzelmek hatására az anyatej termelődése felgyorsul! A feszültség, idegesség, fáradság nem tesz jót az anyának és kihat a csecsemő viselkedésére is. A kényelemes elhelyezkedés azért is fontos, mert a szoptatás alatt az édesanyának hosszú ideig kell kezében tartania a gyermekét, és nem kellemes, ha elfárad, vagy elzsibbad a keze, válla lába, egyéb testrésze.

A pihenés után fordítsuk figyelmünket az emlő tisztítására, hiszen a mellek lemosása nagyon fontos, mielőtt a szoptatásnak nekilátnánk. Töröljük át tiszta langyos vízben átitatott ruhával, nem szükséges szappant vagy fertőtlenítő szert használni. A szoptatás befejeztével érdemes és ajánlott a feleslegesen termelődött anyatejet lefejni. Ezt üvegekben tárolhatjuk a hűtőben, és 24 órán belül még felhasználhatjuk. Ha nem kívánjuk felhasználni, akkor akár mélyhűtőben lefagyaszthatjuk, így néhány hónapig még eltartható.

Ajánlott termékek

 
fürdetési kiegészítők, babahigiénia
Nuk
80 pont
 
babakefe fésűvel

1.590Ft

 
dekoráció
Saraburi
40 pont
 
Falidekor

1.120Ft

 
játszóállványok, babaszőnyeg
Baby Mix
400 pont
 
Játszóállvány

6.100Ft

 
babaevőeszköz
Canpol
40 pont
 
Etető kanál
Etető kanál

690Ft

 
babakocsi többfunkciós
Baby Design
5000 pont
 
babakocsi

129.990Ft

 
kézségfejlesztők
Bright Starts
80 pont
 
Oball labda

2.090Ft

 
hálózsák, pólya
Gólyahír
200 pont
 
Bélelt hálózsák

4.630Ft

 
etetés cumisüvegből
Baby Bruin
40 pont
 
Cumisüveg mosókefe

500Ft

 
babacsörgő, babarágóka
Nuby
100 pont
 
rágóka

1.430Ft

 
babakocsi kétfunkciós
Eton
1400 pont
 
Kétfunkciós babakocsi

46.800Ft

 
cumi pótlásnak
MAM
0 pont
 
mam 0+ etetőcumi

850Ft

 
fajátékok
Fakopáncs
40 pont
 
Fűzős fajáték

1.300FtWebdesign honlap készítés webprogramozás keresőoptimalizálás