Nevelőszülői továbbképzés

Minden évben két alkalommal Vas Megyében a nevelőszülők rendszeres képzést kapnak.
Különböző témákban szakértők segítségével folyamatosan informálják a szülőket a nevelésről és a családban elhelyezett gyermekek segítségnyújtásáról.
Ezen kívül van lehetőségük önálló fejlődésre a Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat segítségével, ahol tanfolyamokat, tréningeket indítanak pályázati források felhasználásával.
Idén márciusban fejeződött be egy ilyen tanfolyam, ahol nem csupán egymás életébe kaptak betekintést a nevelőszülők, hanem mindenki mesélhetett a problémáiról és, hogy milyen megoldást talált rá. Ezek az alkalmak nagyon jó hangulatban teltek és rengeteg fontos dologra kaptak választ az ott megjelentek. Köszönhető ez a jó hangulat tanfolyam vezetőjének, Molnár Péterné Borinak aki nagy tudásával minden feltett kérdésre szívesen válaszolt, vagy irányt adott, hogy milyen lehetőségek közül választhat a nevelőszülő.
Az ott lejátszott sok szerepjátékból mindenki tanult és el tudta dönteni mi a helyes lépés egy adott helyzetben. Megbeszélték és kielemezték az adott szituációt, mindenki elmondhatta a gondolatait észrevételét. Ezek az élethelyzetek segítik a nevelőszülők munkáját abban, hogy a családban bekerült gyermekek viselkedését, tanuláshoz való hozzá állását jobban megértsék és minél hatékonyabban segíteni tudjanak nekik abban, hogy a helyes magatartási formákat meg tudják tanulni és alkalmazzák is. Itt a tanfolyamon senkit sem ért vád, ha rosszul teljesített vagy éppen nem a megfelelő választ adta a kérdésre.
A nevelőszülők közt mély barátságok kötődtek a tanfolyam alatt és azóta is rendszeresen tartják a kapcsolatot egymással. Ezért aztán a tanfolyam zárásaként egy közös napot töltöttek együtt Őriszentpéteren, ahova mindenki elhozta a saját és nevelt gyermekét erre a kötetlen találkozóra.

Ajánlott termékek

 
babaelőke
Canpol
40 pont
 
Előke
Előke
Előke
Előke

650Ft

 
kabát, overál
Mikka
500 pont
 
Pufi kabát

10.230Ft

 
fürdőlepedő, kifogó
Clevamama
200 pont
 
fürdőlepedő

6.100Ft

 
bababútorok és kiegészítői
Temmel
100 pont
 
Pelenkázó lap

3.480Ft

 
kenguru, háti hordozó
Caboo
1000 pont
 
Babahordozó
Babahordozó

24.900Ft

 
takaró
Scamp
200 pont
 
Kocsitakaró
Kocsitakaró
Kocsitakaró
Kocsitakaró

2.990Ft

 
fajátékok
Fakopáncs
200 pont
 
Bábel-torony

3.530Ft

 
játszóállványok, babaszőnyeg
Baby Mix
400 pont
 
Játszóállvány

6.100Ft

 
játszó és éjszakai cumi
Avent
100 pont
 
Játszócumi

2.200Ft

 
fürdetés
Canpol
0 pont
 
Vízhőmérő

530Ft

 
babacsörgő, babarágóka
Nattou
100 pont
 
Plüss figura

3.250Ft

 
biztonsági eszközök
Angelcare
700 pont
 
légzésfigyelő

25.990FtWebdesign honlap készítés webprogramozás keresőoptimalizálás