Nyaralás a pocaklakóval

Már javában tart a nyár, túl vagyunk már jó néhány kánikulai napon, kismamaként pedig ugyanúgy részesülni szeretne mindenki a nap forró sugaraiból. Ám mivel a hőség és a fülledt meleg az „átlag” embert is megviseli, nem árt tisztában lenni, mi mindenre kell odafigyelnie egy várandós nőnek az év ezen időszakában.
Sok esetben megoszlanak a vélemények a nyári melegben, illetve a téli hidegben tartó várandósság és szülés kapcsán. Bár mindkettőnek megvannak az előnyei, hátrányai a mindenkori körülményekhez való alkalmazkodás a legfontosabb. Egy nő testileg és lelkileg is megváltozik, amikor megtudja, hogy kisbabát vár, és ha az a bizonyos 9 hónap egy része nyárra esik, mindenkiben felmerül a kérdés: szabad-e a kismamáknak nyaralni?

A válasz természetesen igen, hisz egy állapotos nőnek is szüksége van pihenésre, kikapcsolódásra, nagyobb odafigyeléssel pedig gyönyörű emlékekkel gazdagodhat a nyaralás során.

Az úti cél kiválasztása során kerüljük az aktív sportot igénylő helyeket, apukák ne szervezzenek gyors tempójú városnézést, evezős túrát, hegymászást, búvárkodást leendő gyermekük anyjának. Amennyiben férfiként mégsem szeretnének lemondani a hasonló programokról, keressenek olyan helyet, hol az aktív pihenés mellett a nyugodt pihenést is biztosítják párjuk és kisbabájuk számára.

Vízpart közeli vakáció esetén a kismamákra fokozottan vonatkoznak a napozás szigorú szabályai, vagyis délelőtt 11 és délután 4 óra között ne tartózkodjanak a napon, ne használjanak sem szaunát, sem szoláriumot, hiszen ezek vérbőséget okozhatnak, amik árthatnak a babának. A napszemüveg, a kalap, a naptej használata szintén erősen ajánlott, valamint figyeljenek arra, hogy fürdés után – a felfázás elkerülése érdekében - azonnal cseréljenek fürdőruhát. A folyadékbevitel a nyári napokban még nagyobb szerephez jut, mint a hűvösebb időkben, ezért igyanak 2-2,5 liter szénsavmentes ásványvizet, vagy nátriumszegény gyümölcslevet naponta, és ha távolabb utaznak hazánktól, akkor még a fogmosáshoz is használjunk palackozott vizet. Fokozott odafigyelést igényelnek a különböző tengeri herkentyűk, a helyi specialitások, az utcai finomságok, ezek megkóstolását hagyjuk ki, hisz hamar romlandóak és sokszor kétes eredetűek.

Általánosságban lehet úszni és fürödni a várandósság alatt, azonban van néhány szabály, amit ebben az esetben is be kell tartani. Nyílt méhszájjal például tilos fürdeni és strandolni, hisz nagyobb a fertőzésveszély. Sem a túl hideg, sem a túl meleg víz nem ajánlott, hisz görcsöket és alhasi vérbőséget okozhatnak, wellness-programok esetén pedig kerüljük a termál-, és a gyógyvizeket.


Nagyobb pocakkal már csak orvosi engedéllyel lehet repülővel utazni, általában ezt a harmincadik héttől a hetedik hónapig engedik meg, de természetesen légitársaságonként és orvosonként változhat. Amennyiben mégis a légi közlekedést választja, a gépen is figyeljen oda a kényelmes ülőpozícióra, óránként álljon fel és sétáljon egy keveset, mozgassa meg végtagjait! A közúti közlekedés során is figyeljen arra, hogy ne üljön sokat egyhuzamban, használjon biztonsági övterelőt, és figyeljen a folyamatos folyadékpótlásra.

A terhesség különböző trimeszterei más és más akadályt gördítenek a kismamák elé, ám saját határaik megtalálásával és betartásával ezek a fizikai és lelki akadályok legyőzhetőek. Minden nő máshogy éli meg a várandósság időszakát, ezért az általános jó tanácsokon kívül nem is szolgálhatunk mással nekik. Mindent összevetve rengeteg lehetőség és program van a kismamák számára is, amiket gondos tervezés mellett csodálatosan élhetnek meg. Annak ellenére pedig, hogy sok mindenre oda kell figyelniük, párjuk, valamint a társaik segítségével kellemesen kipihenhetik magukat és készülhetnek fel életük következő, életre szóló kalandjára.

Ajánlott termékek

 
etetőszék
Chippolino
300 pont
 
Chipolino Maggy fix etetőszék - Hot pink 2018
Chipolino Maggy fix etetőszék - Lemon 2018
Chipolino Maggy fix etetőszék - Smoked Pearl 2018

14.990Ft

 
babacsörgő, babarágóka
MAM
40 pont
 
Rágóka

1.400Ft

 
babakönyvek
Baby Bruin
80 pont
 
Babanapló

1.680Ft

 
etetés cumisüvegből
Nuk
80 pont
 
Cumisüveg

1.850Ft

 
biztonság a fürdőszobában
Baby Bruin
100 pont
 
fellépő
fellépő

2.690Ft

 
hálózsák, pólya
Baby Bruin
100 pont
 
Pólyabetét

1.700Ft

 
pelenkázó lap
Temmel
200 pont
 
Pelenkázó lap széles vaj narancs

5.180Ft

 
biztonság a fürdőszobában
Disney Baby
100 pont
 
fellépő

2.690Ft

 
szoptatási higénia
Avent
100 pont
 
AVENT  bimbóvédö

2.190Ft

 
biztonsági eszközök
Angelcare
700 pont
 
Bébiőr

21.990Ft

 
babaelőke
Baby Bruin
80 pont
 
Előke

2.700Ft

 
babacsörgő, babarágóka
Babynova
40 pont
 
Bocis rágókák

640FtWebdesign honlap készítés webprogramozás keresőoptimalizálás