Őssejtbank - A gondoskodás biztos lépése

A 21. század számos vívmánya közül az egyik legszebb cél érdekében jöttek létre a sejtbankok, akik a szülői felelősségérzetre és gondoskodásra támaszkodva lehetőséget nyújtanak a gyermekek jövőjének biztosítására. A köldökzsinórvérből származó, nagy koncentrációban megtalálható úgynevezett őssejtek létét mindössze 1974 óta ismerik, ám az azóta is folyamatosan tartó kutatások még több sikert és fejlesztést ígérnek a jövőben.
Az életet adó szülők a világ kezdete óta a lehető legtöbb fenyegető körülménytől próbálják óvni, védeni gyermeküket kisebb-nagyobb sikerekkel. Az orvostudomány számtalan - várandóság alatti – korszerű vizsgálattal igyekszik kiküszöbölni az esetleges rendellenességeket, a Sejtbank pedig az új élet kezdetekor a leendő szülők kérésére lehetőséget ad a köldökzsinórvérből levett őssejtek megőrzésére.
Európában található a Sejtbank - a kontinens legnagyobb őssejtbankja-, amely belgiumi laboratóriumi központjában dolgozza fel és a legmagasabb minőségi előírásoknak megfelelően őrzi meg a kinyert sejteket. A Sejtbank Magyarországon mára több, mint 15000 család bizalmát nyerte el és őrizte meg gyermekük őssejtjeit.

 

A gyógyítás

Bizonyára sokan hallottak már erről a lehetőségről, de kevesen tudják mennyire hatékony és biztos gyógyulás áll mögötte. A modern orvostudomány már több évtizede alkalmazza az őssejteket olyan betegsége magasfokú kezelésére, mint a csontvelő rosszindulatú daganatos elváltozásai, anyagcserezavarok, különböző kórok, cukorbetegség vagy immunhiányos betegségek. A kutatók állítottak már belőlük elő szívizomsejtet, idegsejtet, májsejtet, hasnyálmirigysejtet és még sorolhatnám. A sejtek gyógyító ereje annak köszönhető, hogy bármilyen szöveti funkció ellátására képesek specializálódni, vagyis osztódással lehetőséget nyújtanak a sérült sejtek pótlására, illetve a károsodott szövetek regenerálására. Az összeférhetetlenség sem ad okot félelemre, hisz a saját őssejteket nem löki ki a szervezet, emellett pedig nagy arányban alkalmazhatóak családtagok gyógyítására is. A sejtek levétele természetesen fájdalom-, és kockázatmentes, sem az újszülött, sem a kismama számára nem jelent veszteséget, hisz a köldökzsinór amúgy is megsemmisítésre kerülne.

Az őssejttudomány rohamos fejlődése új korszakot nyitott a megőrzés területén. Központi gondolatként foglalkoztak az úgynevezett mesenchymális őssejtekkel, amelyek szervezetünk elhasználódott, illetve megbetegedett szöveteinek regenerációjáért felelős. Az ilyen őssejtek erejük teljében könnyen szaporíthatóak és az köldökzsinórt összetartó szövetekben található Wharton-csatornában találhatóak.
Az őssejtek levételének fontossága megkérdőjelezhetetlen, hisz csak Magyarországon több ezer emberéletet mentett már meg, ezért tanácsolom minden leendő szülőnek, gondolja át, és ha tehetik éljenek ezzel a csodálatos ajándékkal.

 

A költségek

A szolgáltatás kétféle díjat foglal magában.
1.    Hagyományos: A köldökzsinórvér-sejtek hosszú távú megőrzése.
2.    Modern: a köldökzsinórvér-őssejtek és a köldökzsinórszövet szakszerű, hosszú távú megőrzése.
Természetesen a Sejtbank gondolt a nehezebb anyagi körülmények között élőkre, ezért lehetővé tette a részletfizetést, ikrek esetén pedig különböző kedvezményeket nyújt.

 

Amennyiben bármilyen kérdésetek van a Sejtbank intézményével, a konkrét költségekkel, vagy magával az őssejt-levétellel kapcsolatban, nyugodtan szóljatok hozzá a cikkhez, vagy az elérhetőségek fül alatt, e-mailben vegyétek fel velünk a kapcsolatot!

 

Ajánlott termékek

 
babacsörgő, babarágóka
Bright Starts
100 pont
 
Rágóka

2.190Ft

 
cumi pótlásnak
MAM
0 pont
 
Mam cumisüveg szívóka 3 cseppes, 4+

850Ft

 
járóka, utazójáróka
Klups
1000 pont
 
Klups fa járóka

25.990Ft

 
biztonság a lakásban
Canpol
0 pont
 
Biztonság

860Ft

 
hálózsák, pólya
Gólyahír
200 pont
 
Bélelt hálózsák

4.640Ft

 
babaevőeszköz
MAM
40 pont
 
Evőeszközkészlet

1.660Ft

 
pihenőszék
Bright Starts
1200 pont
 
B.S. rezgő zenélő pihenőszék szürke

23.990Ft

 
babacsörgő, babarágóka
Chicco
200 pont
 
Plüss babatelefon

3.490Ft

 
babacsörgő, babarágóka
Baba Star
40 pont
 
Plüss csörgő

1.100Ft

 
babakelengye
Baby Bruin
40 pont
 
Fésű-kefe

570Ft

 
gyerekülés 0-13 kg
Lorelli
600 pont
 
 Autós babahordozó

14.990Ft

 
szoptatási higénia
Avent
100 pont
 
AVENT  bimbóvédö

2.190FtWebdesign honlap készítés webprogramozás keresőoptimalizálás