A szülésre felkészítő tanfolyam 1. alkalmáról

 

 Szeifridné Kis Olga szülésznő gondolatai az 1. alkalomról

2012. szeptember 20.

 

        Ezen a szép őszi csütörtökön indítottam útjára immár 9. alkalommal a celldömölki KMKK-ban a Szülésre felkészítő klubot.
2010 márciusában fogant meg bennem a gondolat, hogy segítsek a várandós édesanyáknak szülésznőként oly módon, hogy egy közös, leendő édesanya klubba invitáljam azokat a nőket, akiknek félelmeik, kérdéseik vannak a terhesség, szülés, születés körüli témákban. Emellett kíváncsiak a szakemberek véleményére, akik hasznos ötletekkel szolgálhatnak, ami által a leendő  édesanyák és családjaik gazdagíthatják a megoldásaik tárházát, valamint hisznek a közösség erejében.  A közös út, a hasonló vagy éppen különböző probléma, öröm, építő lehet a résztvevők számára.

        A  nyolc alkalmas programot úgy alakítottam ki, ahogyan a várandósság idején ,és az után az  események követik egymást időrendi sorrendben, és ennek megfelelően hívtam meg a témához kiválóan  értő szakembereket. Az első „előadás” az ismerkedés jegyében telt el, illetve a Sejtbank Kft. képviselője,  Nagy Andrea  ismertette az őssejt sajátosságait, és a gyógyászati felhasználási lehetőségei  mellett  bepillantást  nyerhettünk az őssejtek megőrzésének kulisszatitkaiba is.
Az ismerkedés mindig izgalmas számomra, hiszen nemcsak Celldömölkről várok édesanyákat, hanem  gyakorlatilag bárkit, bárhonnan, akit érdekel a téma, és az ismerkedés alkalmával derül ki számomra,  számunkra, ki honnan érkezett, és mi hozta ebbe a klubba.

Ezen a csütörtökön az eddigieknél is többen gyűltünk össze, összesen 14-en. Ami még nagyobb öröm  számomra, hogy az édesapák is nyitottak voltak a témára, többen párban érkeztek, hiszen a babavárás  közös „ügy”. A sok változás az édesanya, a család   életében sok „megmagyarázhatatlan” reakciót  válthat  ki, ami bizony feszültségforrás lehet. Nos! A nemtudás  veszélyes irányba viheti a családot, kapcsolatot, aminek megbeszélésére, megértésére nagyszerűek ezek a csütörtöki találkozások. Hiszen ha nincs kibeszélve, helyre téve a probléma, a család nem érti a várandós állapot mögött meghúzódó érzéseket, vágyakat, akkor megérteni sem tudja az anyát, akinek tápláló, éltető társra, kapcsolatra, családra van szüksége ebben a 280 napban.

 

Ajánlott termékek

 
kézségfejlesztők
Bright Starts
100 pont
 
Játék C-karikán Shimmy Shakers Zsiráf

2.190Ft

 
pihenőszék
Bright Starts
1200 pont
 
B.S. rezgő zenélő pihenőszék szürke

23.990Ft

 
kabát, overál
Mikka
500 pont
 
Pufi kabát

10.230Ft

 
biztonság a fürdőszobában
Baby Bruin
100 pont
 
fellépő
fellépő

2.690Ft

 
fürdetés
Safety
100 pont
 
Vízhőmérő

1.360Ft

 
takaró
Király G.
200 pont
 
Kocsitakaró

3.650Ft

 
takaró
Király G.
200 pont
 
Welszoft bélelt takaró

3.650Ft

 
szoptatási higénia
Lansinoh
100 pont
 
mellpárna

4.990Ft

 
kabát, overál
Gólyahír
200 pont
 
Őszi kezes-lábas

5.160Ft

 
szoptatási higénia
Tanita
200 pont
 
Szopipárna

6.330Ft

 
biztonsági eszközök
Angelcare
700 pont
 
légzésfigyelő

25.990Ft

 
itatópohár
MAM
100 pont
 
Fun to Drink Cup 270 ml

1.850FtWebdesign honlap készítés webprogramozás keresőoptimalizálás