Terhesség és szájhigiénia

Mindannyiunk és gyermekeink számára is nagyon fontos fogaink egészsége. Esztétikai és rágóképesség szempontjából tegyünk meg mindent azért, hogy ne alakuljon ki fogágybetegség, gondolok a fogszuvasodásra és ínygyulladásra.

Legfőképpen a várandós anyáknak kell odafigyelni a szájhigiéniára, mely befolyásolja a magzat fejlődését. Egy felmérés alapján bebizonyították, hogy a kis súlyú koraszülöttek előfordulása gyakoribb, olyan terhes anyáknál, akik kezeletlen fogágybetegségben szenvednek. A terhesség alatt a fogíny fellazulhat, ilyenkor az ételmaradék jobban lerakódik a fog tövében. Úgy előzhetjük meg a fogágybetegségeket, hogy gondosan mossunk fogat minden étkezés után és rendszeresen keressük fel a szakorvost.
A szakirodalom adatai szerint a csecsemők, a szüleiktől kapják a fogszuvasodást okozó baktériumokat, mely jó szájhigiénia esetén minimális mennyiségben van jelen. Ez azt jeleni, hogy ép fogú, szülők gyermekeinél kisebb a tejfogak szuvasodásának esélye.
A rendszeres ellenőrzés alkalmával az orvos, felméri a fogak állapotát, és ennek függvényében kell a kismamának kezelésre járnia. Ilyen esetekben a röntgen vizsgálatot mellőzi, hogy a magzatot és az anya egészségi állapotát ne kockáztassa. Akinél az orvos mindent rendben talál az első alkalommal, annak csak a terhesség utolsó szakaszában kell még egyszer részt venni-e egy ellenőrző vizsgálaton. Érdemes betartani az orvos utasításait, hiszen az ép fogak és az íny megőrzése a terhesség alatt, védelmet jelent a születendő gyermek számára.

Ajánlott termékek

 
fürdetés
Philippo
100 pont
 
Formatervezett kád

2.940Ft

 
babajáték zenélő
Chicco
600 pont
 
Járástanulást segítő játék

15.980Ft

 
etetés cumisüvegből
Avent
80 pont
 
Cumisüveg

2.490Ft

 
kerti játékok
John Toys
200 pont
 
Ugráló póni

6.490Ft

 
fajátékok
Fakopáncs
80 pont
 
Számpárosító

1.570Ft

 
biztonság az autóban és az utcán
Chicco
0 pont
 
Zanza No elemes ultrahangos szúnyogriasztó (babakocsira, övre)

3.690Ft

 
játszó és éjszakai cumi
Avent
100 pont
 
Játszócumi

2.100Ft

 
babaevőeszköz
Canpol
40 pont
 
Etető kanál
Etető kanál

690Ft

 
biztonság a lakásban
Canpol
0 pont
 
Biztonság

860Ft

 
biztonság a lakásban
Canpol
40 pont
 
Biztonság

930Ft

 
bababútorok és kiegészítői
Temmel
200 pont
 
Pelenkázó lap puha

5.180Ft

 
gyerekülés 9-25 kg
Lorelli
600 pont
 
Biztonsági gyerekülés

35.990Ft



Webdesign honlap készítés webprogramozás keresőoptimalizálás