Terhesség és szájhigiénia

Mindannyiunk és gyermekeink számára is nagyon fontos fogaink egészsége. Esztétikai és rágóképesség szempontjából tegyünk meg mindent azért, hogy ne alakuljon ki fogágybetegség, gondolok a fogszuvasodásra és ínygyulladásra.

Legfőképpen a várandós anyáknak kell odafigyelni a szájhigiéniára, mely befolyásolja a magzat fejlődését. Egy felmérés alapján bebizonyították, hogy a kis súlyú koraszülöttek előfordulása gyakoribb, olyan terhes anyáknál, akik kezeletlen fogágybetegségben szenvednek. A terhesség alatt a fogíny fellazulhat, ilyenkor az ételmaradék jobban lerakódik a fog tövében. Úgy előzhetjük meg a fogágybetegségeket, hogy gondosan mossunk fogat minden étkezés után és rendszeresen keressük fel a szakorvost.
A szakirodalom adatai szerint a csecsemők, a szüleiktől kapják a fogszuvasodást okozó baktériumokat, mely jó szájhigiénia esetén minimális mennyiségben van jelen. Ez azt jeleni, hogy ép fogú, szülők gyermekeinél kisebb a tejfogak szuvasodásának esélye.
A rendszeres ellenőrzés alkalmával az orvos, felméri a fogak állapotát, és ennek függvényében kell a kismamának kezelésre járnia. Ilyen esetekben a röntgen vizsgálatot mellőzi, hogy a magzatot és az anya egészségi állapotát ne kockáztassa. Akinél az orvos mindent rendben talál az első alkalommal, annak csak a terhesség utolsó szakaszában kell még egyszer részt venni-e egy ellenőrző vizsgálaton. Érdemes betartani az orvos utasításait, hiszen az ép fogak és az íny megőrzése a terhesség alatt, védelmet jelent a születendő gyermek számára.

Ajánlott termékek

 
fürdetési kiegészítők, babahigiénia
MAM
40 pont
 
baba fogkefe

800Ft

 
gyerekülés 0-25 kg
Lorelli
800 pont
 
Lorelli Sigma autósülés 0-25kg -Gray

23.990Ft

 
fürdetési kiegészítők, babahigiénia
Canpol
40 pont
 
lekerekített olló

710Ft

 
fürdetési kiegészítők, babahigiénia
Canpol
40 pont
 
Hajkefe fésűvel
Hajkefe fésűvel
Hajkefe fésűvel

810Ft

 
etetés cumisüvegből
Nuk
80 pont
 
cumisüveg

1.490Ft

 
pelenkázó lap
Temmel
100 pont
 
Pelenkázó lap

3.480Ft

 
ágynemű 2 részes
Tanita
80 pont
 
Matracvédő lepedő

2.290Ft

 
kézségfejlesztők
Bright Starts
100 pont
 
BS játék oball H2O Wind'nswim teknős 6hó+

2.190Ft

 
hálózsák, pólya
Király G.
200 pont
 
Kókuszpólya

3.640Ft

 
etetés cumisüvegből
Avent
80 pont
 
AVENT  cumisüveg 125ml

1.840Ft

 
etetőszék
Lorelli
300 pont
 

12.990Ft

 
játszó és éjszakai cumi
Nuk
40 pont
 
Cumilánc

1.190FtWebdesign honlap készítés webprogramozás keresőoptimalizálás