Testünk- lelkünk átalakul- 2. összejövetel

 

A szülésznő a második összejövetelről mesél, melynek témája a KIVIRÁGZÁS volt

2012. SZEPTEMBER 27.

 

     A második találkozás során is szép számmal jöttek érdeklődők, párok, ismét tizennégyen voltunk. Érkezett kismama Szombathelyről, Ikervárról, Sárvárról, Sitkéről és természetesen Celldömölkről. Hiába, az internet áldásának köszönhetően az információ szinte a „lábunk” előtt hever.

    Témánk: a KIVIRÁGZÁS, a várandósság testi és lelki változásai a második 140 napban. A test és lélek átalakulása a fogantatástól! A test és lélek átalakulása, tudatos várandósság, készülés egy lélek érkezésére, prenatális szakasz lehetőségei, fejlesztés méhen belül, kapcsolatfelvétel a magzattal, meditáció, egy tréning élményei: Lovász Adrienn újdonsült édesanya, jógaoktató.

A XX. század nagy felfedezése, hogy az embrió nemcsak táplálkozik, lélegzik és mozog az anyaméhben, hanem gondolkodik és emlékezik is. Az ott eltöltött kilenc hónap tapasztalata, az anyával kialakult kapcsolata határozza meg a testi-lelki fejlődését, emberi kapcsolatait. Dr. Raffai Jenő pszichoanalitikus, a Magyar Pre- és Perinatális Orvostudományi Társaság elnöke által írt könyv: Megfogantam, tehát vagyok, AZ ELME FOGANTATÁSA, Párbeszéd a babával az anyaméhben c. könyv megismerésével közelebb kerülnek az édesanyák a magzatjukhoz. A téma körbejárásában segítségemre volt még Lovász Adrienn újdonsült édesanya, jógaoktató, aki gyakorlati tanácsokkal is ellátta a hallgatóságot. Hiszen az édesanya méhe az első iskola, az anya az első tanítója gyermekének, tehát az élet valóban a fogantatással kezdődik, és a halálig tart. Nagy a felelősség rajtunk szülőkön, milyen utódot hozunk világra, mit adunk át magzatunknak, milyen gyermeket nevelünk fel. Mert mindenki tudja, a család a világ mikrokozmosza. Ha megváltoztatjuk a családot, a világ változik.

    A szülés manapság egyre kevésbé tabutéma, de sokan még mindig félelemmel tekintenek rá. Ősi félelem a szüléstől való félelem, mely mai napig megmaradt. Hogyan győzzük le? És félünk a fájdalomtól, félünk az ismeretlentől, attól, hogy nem tudjuk, mikor jön el a szülés ideje és azt sem tudjuk, meddig tart, mennyire fog fájni, hogyan sikerül majd. Fontos végiggondolni azt is, nagy fájdalom esetén hogyan lehet csillapítani azt saját módszerekkel: testtartás, mozgás, zuhanyzás stb. Amit azonban lehet hasznosítani a kórházban is a testhelyzetek változtatásán és egyebeken  túl, az a Mamatens készülék-melyet egy Édesanya, Müller-Horváth Melinda személyes tapasztalatát osztotta meg  a hallgatósággal. A Babaház tulajdonosa, Némethné Bodnár Zsuzsa pedig a felhelyezés és alkalmazásáról adott felvilágosítást.

    A találkozó kissé hosszúra sikeredett, de a sok kérdést, ami menet közben merült fel, meg kellett válaszolni. Különben is nagyon jó csak úgy, kötetlenül beszélgetni a minket foglalkoztató kérdésekről, örömökről, nehézségekről. De hiszen ezért vagyunk, ezért jövünk össze hétről hétre…

Ajánlott termékek

 
gyerekülés 0-13 kg
Lorelli
600 pont
 
 Autós babahordozó

14.990Ft

 
bababútorok és kiegészítői
Temmel
200 pont
 
Pelenkázó lap puha

5.180Ft

 
fürdőlepedő, kifogó
Tanita
100 pont
 
Fürdőlepedő

2.600Ft

 
itatócsőr pótlásnak
Nuby
40 pont
 
Itatópohár

760Ft

 
hálózsák, pólya
Gólyahír
300 pont
 
Bélelt hálózsák

5.950Ft

 
dekoráció
Saraburi
40 pont
 
Falidekor

660Ft

 
mellszívó
MAM
600 pont
 
Mellszívó

13.910Ft

 
kabát, overál
Pirinyó
500 pont
 
Átalakítható bundazsák

10.720Ft

 
fürdetési kiegészítők, babahigiénia
Canpol
40 pont
 
Hajkefe fésűvel
Hajkefe fésűvel
Hajkefe fésűvel

810Ft

 
babacsörgő, babarágóka
Fillikid
100 pont
 
Felhúzható zenélő játék

3.480Ft

 
ágynemű 2 részes
Tanita
80 pont
 
Matracvédő lepedő

2.290Ft

 
biztonság a lakásban
Canpol
0 pont
 
Biztonság

860FtWebdesign honlap készítés webprogramozás keresőoptimalizálás