Testünk- lelkünk átalakul- 2. összejövetel

 

A szülésznő a második összejövetelről mesél, melynek témája a KIVIRÁGZÁS volt

2012. SZEPTEMBER 27.

 

     A második találkozás során is szép számmal jöttek érdeklődők, párok, ismét tizennégyen voltunk. Érkezett kismama Szombathelyről, Ikervárról, Sárvárról, Sitkéről és természetesen Celldömölkről. Hiába, az internet áldásának köszönhetően az információ szinte a „lábunk” előtt hever.

    Témánk: a KIVIRÁGZÁS, a várandósság testi és lelki változásai a második 140 napban. A test és lélek átalakulása a fogantatástól! A test és lélek átalakulása, tudatos várandósság, készülés egy lélek érkezésére, prenatális szakasz lehetőségei, fejlesztés méhen belül, kapcsolatfelvétel a magzattal, meditáció, egy tréning élményei: Lovász Adrienn újdonsült édesanya, jógaoktató.

A XX. század nagy felfedezése, hogy az embrió nemcsak táplálkozik, lélegzik és mozog az anyaméhben, hanem gondolkodik és emlékezik is. Az ott eltöltött kilenc hónap tapasztalata, az anyával kialakult kapcsolata határozza meg a testi-lelki fejlődését, emberi kapcsolatait. Dr. Raffai Jenő pszichoanalitikus, a Magyar Pre- és Perinatális Orvostudományi Társaság elnöke által írt könyv: Megfogantam, tehát vagyok, AZ ELME FOGANTATÁSA, Párbeszéd a babával az anyaméhben c. könyv megismerésével közelebb kerülnek az édesanyák a magzatjukhoz. A téma körbejárásában segítségemre volt még Lovász Adrienn újdonsült édesanya, jógaoktató, aki gyakorlati tanácsokkal is ellátta a hallgatóságot. Hiszen az édesanya méhe az első iskola, az anya az első tanítója gyermekének, tehát az élet valóban a fogantatással kezdődik, és a halálig tart. Nagy a felelősség rajtunk szülőkön, milyen utódot hozunk világra, mit adunk át magzatunknak, milyen gyermeket nevelünk fel. Mert mindenki tudja, a család a világ mikrokozmosza. Ha megváltoztatjuk a családot, a világ változik.

    A szülés manapság egyre kevésbé tabutéma, de sokan még mindig félelemmel tekintenek rá. Ősi félelem a szüléstől való félelem, mely mai napig megmaradt. Hogyan győzzük le? És félünk a fájdalomtól, félünk az ismeretlentől, attól, hogy nem tudjuk, mikor jön el a szülés ideje és azt sem tudjuk, meddig tart, mennyire fog fájni, hogyan sikerül majd. Fontos végiggondolni azt is, nagy fájdalom esetén hogyan lehet csillapítani azt saját módszerekkel: testtartás, mozgás, zuhanyzás stb. Amit azonban lehet hasznosítani a kórházban is a testhelyzetek változtatásán és egyebeken  túl, az a Mamatens készülék-melyet egy Édesanya, Müller-Horváth Melinda személyes tapasztalatát osztotta meg  a hallgatósággal. A Babaház tulajdonosa, Némethné Bodnár Zsuzsa pedig a felhelyezés és alkalmazásáról adott felvilágosítást.

    A találkozó kissé hosszúra sikeredett, de a sok kérdést, ami menet közben merült fel, meg kellett válaszolni. Különben is nagyon jó csak úgy, kötetlenül beszélgetni a minket foglalkoztató kérdésekről, örömökről, nehézségekről. De hiszen ezért vagyunk, ezért jövünk össze hétről hétre…

Ajánlott termékek

 
járóka, utazójáróka
Baby Design
1100 pont
 
Baby Design Play UP utazó járóka - 05 turquoise 2018

20.990Ft

 
biztonság a lakásban
Canpol
40 pont
 
Biztonság

930Ft

 
fürdetés
Philippo
100 pont
 
Formatervezett kád

2.940Ft

 
játszó és éjszakai cumi
Avent
100 pont
 
Játszócumi

2.200Ft

 
biztonsági eszközök
Angelcare
1200 pont
 
légzésfigyelő

45.990Ft

 
biztonság a lakásban
Babynova
0 pont
 
Biztonsági ajtóstop

370Ft

 
hálózsák, pólya
Gólyahír
200 pont
 
Bélelt hálózsák

4.430Ft

 
pelenkázó lap
Berber
100 pont
 
Pelenkázó lap

4.450Ft

 
fürdetés
Baby Bruin
200 pont
 
kádállvány

5.990Ft

 
pizsama
Gólyahír
100 pont
 
Pizsama

2.870Ft

 
biztonság az autóban és az utcán
Reer
100 pont
 
Babafigyelő tükör autóba

1.600Ft

 
babakönyvek
Baby Bruin
80 pont
 
Babanapló

1.680FtWebdesign honlap készítés webprogramozás keresőoptimalizálás