Vajon megfelelő ütemben fejlődik a gyermekem? 2.

Előző cikkünkben Szabo-Toth Emese gyógytornász és Takács Hajnalka gyógypedagógus segítségével azokra a jelekre hívtuk fel a szülők figyelmét, amelyeknek előfordulása a csecsemők, babák esetében valamilyen problémára, elmaradásra utal.A cikk folytatásaként most a megkésett beszéd és a hallás problémájával foglalkozunk.

 

Megkésett beszéd:

Amennyiben a 2,5 év körüli fiúgyermek beszéde nem indul meg, a szülő feltétlenül forduljon szakemberhez! A lányok esetében a beszéd megindulása korábbra tehető, ezért amennyiben a 2 év körüli leánygyermek beszéde nem indul meg, szintén szakemberhez kell fordulni. Ez esetben a szülő felkeresheti a Pedagógiai Szakszolgálatot, ahol a szakemberek ingyenes ellátás keretében foglalkoznak a gyermekekkel.

Hallás:

Ha a szülő, a védőnő, vagy a gyerekorvos úgy érzi, hogy a gyermek hallásával probléma van, akkor audiológiai vizsgálatra van szükség, valamint emellett a szülő segítséget kérhet a szakszolgálat szakembereitől. Ha a szülő azt tapasztalja, hogy a gyermeke nem hall megfelelőképpen (pl. nem figyel a hangokra, nem fordul a hang irányába, idősebb korban visszakérdez, mert nem hallotta amit neki mondtunk), akkor szakember tanácsára van szükség.

A szülőknek tehát számos dolgot kell figyelniük a gyermekükön. Ha a jelen és az előző cikkünkben leírtakra figyelmet fordítanak, és bármi furcsaság észlelésekor szakemberhez fordulnak, akkor a gyermekek fejlődését szakemberek segítségével vissza lehet terelni a megfelelő mederbe.

 

Ajánlott termékek

 
babacsörgő, babarágóka
Babynova
40 pont
 
Bocis rágókák

640Ft

 
biztonság a lakásban
Baby Bruin
40 pont
 
Biztonsági sarokvédő

570Ft

 
gyerekülés 0-13 kg
Lorelli
600 pont
 
 Autós babahordozó

14.990Ft

 
gyerekülés 9-25 kg
Be Safe
1700 pont
 
Biztonsági autósülés

51.820Ft

 
babatányér, babaétkészlet, alátét
Baby Bruin
40 pont
 
Étkészlet

900Ft

 
játszó és éjszakai cumi
Avent
100 pont
 
Játszócumi

2.200Ft

 
babaelőke
Canpol
40 pont
 
Előke
Előke
Előke
Előke

650Ft

 
rugdalózó
Gólyahír
200 pont
 
Rugi

4.780Ft

 
pelenkázó lap
Baby Bruin
200 pont
 
Ékes puha pellap 50×70

3.480Ft

 
babacsörgő, babarágóka
MAM
40 pont
 
Rágóka

1.700Ft

 
babakocsi kétfunkciós
Eton
1400 pont
 
Eton Mimo padlizsán mintás

46.800Ft

 
fürdetés
Canpol
0 pont
 
Vízhőmérő

530FtWebdesign honlap készítés webprogramozás keresőoptimalizálás