A védőnők segítő szerepéről

Miben segít a védőnő?

A védőnői szolgálatok a várandósok, csecsemők, és kisgyermekek, iskoláskorú gyermekek gondozását segítik. Munkájukat a családok otthonában, tanácsadóban és a nevelési-oktatási intézményben végzik.

A várandósság alatt nyomon követik a magzat fejlődését, egészséges világra jövetelét biztosító anyagi vizsgálatok menetét. Felkészítik az anyát a szülésre, a szülő szerepre és a szoptatásra. Segítséget nyújtanak a családokat megillető juttatások igénybevételének menetében. Javaslatot tesznek az alapvető babápolási kellékek, ruhák beszerzésére. 

A baba megszületése után figyelemmel kísérik a gyermek fejlődését. Segítik az anyákat a szoptatásban, és arra törekednek, hogy minden baba minimum 6 hónapos koráig (vagy még tovább) tudjon édesanyja tejével táplálkozni. Szervezik a kötelező védőoltások beadását, tájékoztatnak egyéb kérhető védőoltásokról. A védőoltások azért fontosak, mert súlyos (régen halálos) betegségektől és szövődményektől védik meg a gyermekeket. Tanácsokat adnak a csecsemő gondozása és a helyes szokások kialakítása terén. Segítenek családi kapcsolatok rendezésében, konfliktusok helyzetének kezelésében. Segítséget nyújtanak családszervezéssel kapcsolatos igények megoldásához. Segítenek tájékozódni, hogy a különböző természetű problémákkal kihez kell fordulni. Továbbá hozzájárulnak a család bármely tagjával kapcsolatos egészségügyi, szociális, gyermekvédelmi problémák megoldásának menedzseléséhez. Szerepet játszanak kisded, kisgyermek, kisiskolás és az ifjú fiatalok testi, lelki, szellemi fejlődésének figyelemmel kísérésében, higiéniás ellenőrzésében. Tanácsokat adnak az egyes életkoroknak megfelelően a táplálkozásban, életmódban, nevelési kérdésekben. Részt vesznek a nevelési és oktatási intézmények tanulóinak felvilágosításában, egészséges életmódra nevelésében. Elvégzik az életkorhoz kötött kötelező szűrővizsgálatok és elváltozás esetén segítik a szülőket a korai kezelések megkezdésében.

Ha kérdése, problémája van, bátran forduljon az alábbi védőnői szolgálatokhoz!

 

Ajánlott termékek

 
fürdetés
Baby Bruin
200 pont
 
kádállvány

5.990Ft

 
bababútorok és kiegészítői
Temmel
200 pont
 
Pelenkázó lap puha

5.180Ft

 
gyerekülés 9-36 kg
Lorelli
600 pont
 
Autós biztonsági gyerekülés

15.990Ft

 
kismama fehérnemű
Dorina
200 pont
 
Szoptatós melltartó

4.650Ft

 
kismama fehérnemű
Dorina
200 pont
 
Szoptatós melltartó

4.650Ft

 
babakocsi többfunkciós
Baby Design
4600 pont
 
Babakocsi

119.990Ft

 
biztonsági eszközök
Momert
900 pont
 
Digitális mérleg

17.260Ft

 
mellszívó
Lansinoh
1900 pont
 
Elektromos mellszívó

43.990Ft

 
kabát, overál
Pirinyó
500 pont
 
Átalakítható bundazsák

8.780Ft

 
kórházi kelengye
AeroSleep
40 pont
 
Eldobható bugyi

810Ft

 
játszó és éjszakai cumi
Avent
100 pont
 
Játszócumi

2.100Ft

 
fürdetés
Stár
100 pont
 
Nagy babakád

3.100FtWebdesign honlap készítés webprogramozás keresőoptimalizálás