A védőnők segítő szerepéről

Miben segít a védőnő?

A védőnői szolgálatok a várandósok, csecsemők, és kisgyermekek, iskoláskorú gyermekek gondozását segítik. Munkájukat a családok otthonában, tanácsadóban és a nevelési-oktatási intézményben végzik.

A várandósság alatt nyomon követik a magzat fejlődését, egészséges világra jövetelét biztosító anyagi vizsgálatok menetét. Felkészítik az anyát a szülésre, a szülő szerepre és a szoptatásra. Segítséget nyújtanak a családokat megillető juttatások igénybevételének menetében. Javaslatot tesznek az alapvető babápolási kellékek, ruhák beszerzésére. 

A baba megszületése után figyelemmel kísérik a gyermek fejlődését. Segítik az anyákat a szoptatásban, és arra törekednek, hogy minden baba minimum 6 hónapos koráig (vagy még tovább) tudjon édesanyja tejével táplálkozni. Szervezik a kötelező védőoltások beadását, tájékoztatnak egyéb kérhető védőoltásokról. A védőoltások azért fontosak, mert súlyos (régen halálos) betegségektől és szövődményektől védik meg a gyermekeket. Tanácsokat adnak a csecsemő gondozása és a helyes szokások kialakítása terén. Segítenek családi kapcsolatok rendezésében, konfliktusok helyzetének kezelésében. Segítséget nyújtanak családszervezéssel kapcsolatos igények megoldásához. Segítenek tájékozódni, hogy a különböző természetű problémákkal kihez kell fordulni. Továbbá hozzájárulnak a család bármely tagjával kapcsolatos egészségügyi, szociális, gyermekvédelmi problémák megoldásának menedzseléséhez. Szerepet játszanak kisded, kisgyermek, kisiskolás és az ifjú fiatalok testi, lelki, szellemi fejlődésének figyelemmel kísérésében, higiéniás ellenőrzésében. Tanácsokat adnak az egyes életkoroknak megfelelően a táplálkozásban, életmódban, nevelési kérdésekben. Részt vesznek a nevelési és oktatási intézmények tanulóinak felvilágosításában, egészséges életmódra nevelésében. Elvégzik az életkorhoz kötött kötelező szűrővizsgálatok és elváltozás esetén segítik a szülőket a korai kezelések megkezdésében.

Ha kérdése, problémája van, bátran forduljon az alábbi védőnői szolgálatokhoz!

 

Ajánlott termékek

 
fürdetési kiegészítők, babahigiénia
Angelcare
300 pont
 
pelenkatároló

5.340Ft

 
babacsörgő, babarágóka
Bright Starts
100 pont
 
Rágóka

2.190Ft

 
fajátékok
Fakopáncs
40 pont
 
Montesszori

950Ft

 
fürdőlepedő, kifogó
Tanita
40 pont
 
Fürdőlepedő

1.500Ft

 
játszó és éjszakai cumi
Avent
100 pont
 
Játszócumi

2.200Ft

 
kézségfejlesztők
Bright Starts
100 pont
 
Játék C-karikán Shimmy Shakers Zsiráf

2.190Ft

 
szoptatási higénia
MAM
40 pont
 
bimbóvédő

2.300Ft

 
biztonsági eszközök
Angelcare
1000 pont
 
Bébiőr

19.500Ft

 
babakocsi kétfunkciós
Eton
1400 pont
 
Kétfunkciós babakocsi

46.800Ft

 
fürdetés
Philippo
100 pont
 
Formatervezett kád

2.940Ft

 
biztonság az autóban és az utcán
Chicco
0 pont
 
Zanza No elemes ultrahangos szúnyogriasztó (babakocsira, övre)

3.690Ft

 
pelenkázó lap
Temmel
100 pont
 
Pelenkázó lap

3.480FtWebdesign honlap készítés webprogramozás keresőoptimalizálás