Játsszunk együtt!

"Sohasem hiábavaló mindaz, amit a gyermekeidért teszel."

Fálmon Erika szociálpedagógusFálmon Erikának hívnak, 34 éves szociálpedagógus, családgondozó, baba-mama foglalkozásvezető, egy örökmozgó kisfiú anyukája és a Hengerbóc Játszoda megálmodója vagyok.

A népnyelvben a „hengerbóc” kifejezés ’oldalaslag lefelé való hempergést’, ’bukfencet’ jelent. Ebből alakult ki a hengerbócoz, hengerbócál, hengeredik szavunk is. Számomra a huncutkodást, a bohóckodást és egy olyan világ megálmodását is jelenti, ahol minden olyan dolog életre kel, ami gyermekeink örömét szolgálja, és ami várandósságom, kismamaságom idején hiányzott. Falun nőttem fel nagycsaládban, így már gyermekkoromban megismertem nagyszüleimtől, szüleimtől a közös játék, ringatás, babusgatás örömét. Gyermekkoromat átszőtték a népdalok és a mondókák. Máig bennem él, ahogy kérésemre nagyanyám a „Sós, paprikás, könyökös” tenyeresdit sokadszorra mondja el.  Az éneklés végigkísérte ifjúkoromat, egy helyi kórusban több évig folytattam énekkari tevékenységemet. Gimnáziumban a művészetek, a kreativitás érdekelt, így Budapesten elvégeztem a Dekoratőr Szakiskolát. Majd egyéni élmények hatására szociálpedagógus diplomát szereztem a NYME-BEPF karán. Munkámból adódóan több éve foglalkozom gyermekcsoportok szervezésével, működtetésével is. Ez idő alatt lehetőségem volt megismerni különböző korú gyermekeket, bölcsődésektől a középiskolásokig. 2010. őszén végeztem el a  Kerekítő módszertani tanfolyamot, majd saját baba-mama csoportokat indítottam. Az elmúlt 2 év alatt jártam Celldömölkön, Nagysimonyiban, Kenyeriben, Ostffyasszonyfán, Hegyfalun. Jelenleg Sárváron és Répcelakon tartok foglalkozásokat.

Úgy érzem megtaláltam azt, amire hívattam. Segíthetek a gyermekeknek és családoknak, mindenkinek szüksége szerint. Van, ahol egy jó szó számít, van ahol mondókákkal, dalokkal, játékkal csalhatok mosolyt a kisgyermekek és a szülők arcára.

Sok-sok ötlet van a tarsolyomban, hogy emlékezetes, vidám és egyedi legyen az együtt töltött nap. A gyerekekkel együtt játsszunk, bábozunk, éneklünk, verselünk, rajzolunk, ragasztunk, kacagunk, táncolunk, együtt leszünk boszorkányok, tündérek, vitézek, királyok vagy éppen szegénylegények.

Szeretném, ha a Hengerbóc Játszoda megajándékozna szülőt és gyermeket egyaránt és találkozásunk élmény maradna sokáig.

 
Fálmon Erika
szociálpedagógus
Telefon:06/30/654-3597
E-mail: hengerboc@gmail.com

Hengerbócozzunk együtt!


Kerekítő Mondókás Móka

0-3 éves kisgyermekeknek és szüleiknek kétheti rendszerességgel Sárváron és Répcelakon!

A Kerekítő országos pedagógiai kezdeményezés, mely a népi-eredetű és ma is közkedvelt ölbeli játékok felelevenítésére jött létre.
Kapcsolódó honlappal, könyvekkel, élő közösségteremtés céljával.
Kerekítő Mondókás Móka félóra höcögés, göcögés, kacagás! Lovagoltatás, lógázás, hintáztatás, cirókázás, élő hangszerjátékkal, népdalokkal, sétáltatókkal színesítve. Félóra jókedv népi mondókáknak, ölbeli játékoknak és népdaloknak köszönhetően.

Kerekítő torna 2-5 éves örökmozgóknak

Népi mondókákkal, dalos játékokkal
és tornaszeres játéktérrel!
További információ a http://hengerboc.5mp.eu -n és Fálmon Erika foglalkozásvezetőnél a 06/30/654-3597 –es telefonszámon.


 Webdesign honlap készítés webprogramozás keresőoptimalizálás