Mesetár

Kezdődik az iskola

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat )

Eljött az ősz. Lassan minden kerti munka véget ért. Truman nyuszi mégsem unatkozott.Készülődött élete első, igazi megmérettetéséhez. Hogy mihez?....Truman nyuszi iskolás lett! Még a tavasszal anyukájával beiratkoztak az Erdei Iskolába, ahol sok mindent fog tanulni . Együtt lesz a barátaival, Biri- Borival, Csipp-Csirippel és a többiekkel.

Truman nyuszi és a piros tulipán

4.56701
Értékelés: Nincs Átlag: 4.6 (388 szavazat)

Meleg, napsugaras áprilisi napra ébredtek a kerek erdő kicsiny lakói. A csillogó harmatcseppek beragyogták az egész erdőt. Őzgidák és mezei nyulak ugrándoztak a közeli tisztáson, virágok ébredeztek szirmukat kitárva. A hóvirág, az ibolya, a nárcisz, de még a leánykökörcsin sem lustálkodott annyira, mint a tisztás egyetlen piros tulipánja, akit mindenki csak Tulpinak hívott.

Szuszogó

4.46197
Értékelés: Nincs Átlag: 4.5 (355 szavazat)

Truman nyuszi és kedves barátai szívesen szenderültek álomba Meseerdő óriáskalapos, piros gombáinak árnyékában. Pihe-puha mohából kényelmes fekhelyet készítettek maguknak és élvezték, ahogy a lágy szellő meg-megsimogatja arcukat.

Truman nyuszi és az álnyulak

4.354165
Értékelés: Nincs Átlag: 4.4 (96 szavazat)

Napsütéses hétfő délután volt. Truman nyuszi egy répát rágicsálva heverészett a tisztáson, és elgondolkodva bámulta a felhőket. Az egyik olyan volt, mint egy elefánt, a másik egy óriási fánkra hasonlított, a harmadik pedig… - Hoppá! - ugrott fel Truman nyuszi hirtelen. - Hiszen ez éppen olyan, mint én! Lehet, hogy ő is egy nyuszi? - És tényleg! A harmadik felhő pont úgy nézett ki, mint ő.

Anyák napi mondókák, versek, énekek

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat )

Legkisebbeknek:

Babaház meséje

3.473685
Értékelés: Nincs Átlag: 3.5 (19 szavazat)

Szervusztok gyerekek, hallottatok már a tündéri kajla fülű Truman nyusziról?
Hát akkor mesélek Nektek róla.

Húsvéti kaland

3.94231
Értékelés: Nincs Átlag: 3.9 (52 szavazat)

 
Ismeritek Truman nyuszit? Hogy nem? Akkor mesélek róla valamit, hallgassátok: Truman egy farmon él, sok kis barátjával, akik néha nem is olyan kicsik.Ott él vele Cirmoska a cica, aki mindig mosakszik, és nagyon-nagyon jó barátja Trumannak, hiszen együtt nőttek fel, és már kiskoruk óta elválaszthatatlanok.És természetesen ott van még Csip Csiripp, egy sárga tollas kis pipi, aki a barumfiudvar réme.Ők hárman egy nagyon jó csapatot alkotnak. Sok kalandjuk közül, most elmesélek egyett: Egy szép tavaszi napon kezdődött. Truman kinézett az ablakon, és elgondolkodott. - Milyen nap van ma?- tette fel hangosan a kérdést - Szerda- válaszolt rá Cirmoska, s egy jót nyújtózott. - Szerda,szerda-kontrázott rá Csipp Csiripp a tornácról. -Jó.jó, de milyen szerda? Húsvét lesz! Ti elfelejtettétek?- kérdezte Truman. -Húsvét?-kérdezte egyszerre a két barát.

Truman és Biri Bori

3.931505
Értékelés: Nincs Átlag: 3.9 (73 szavazat)

Egy kellemes tavaszi délután, mikor Truman a kertben sétált egy teljesen új, számára ismeretlen hangot hallott. Valami ilyesmit : -Be-ee-bee-bee-ee. Körbe nézett, de nem látott semmit.Vállat vont és tovább sétált. Egyszer csak megint: Bee-bee-ee-bee-ee._ Ki van itt?-kérdezte.- Éééén!- válaszolt valaki.- Ki az az ééén?-érdeklődött Truman, mert ugyanis még mindig nem látott senkit.-Hát ééén!-válaszolta ismét a sejtelmes hang, és ekkor megmozdult valami, vagy inkább valaki a bokorban.

Répatorta

3.87234
Értékelés: Nincs Átlag: 3.9 (47 szavazat)

Szép verőfényes nap volt, de a négy jóbarát unatkozva ült a padon.Csip Csiripp a pad háttámláján egyensúlyozott és néha felröppent, Cirmoska unottan lengedezte farkincáját, míg Biri Bori egykedvűen egy fűszálat rágcsált.Truman fel-alá járkált és gondolkodott. - Megvan!-kiáltott fel hirtelen. - Mi van meg?-kérdezte Cirmoska. Aztán csak Biri Bori köhécselését lehetett hallani, mert ijedtében félrenyelte a fűszálat.

Az új élet

3.51515
Értékelés: Nincs Átlag: 3.5 (33 szavazat)

Egy nyári reggel Truman nyuszi furcsa hangra ébredt. Körülnézett, megdörzsölte gombszemét, és tekintete kis barátját, Danit kereste. De hiába. Ilyen még nem történt vele. 2 éven keresztül minden reggel Dani ébresztette őt pihe-puha párnáján. Azóta együtt aludtak, amióta Daninak ajándékozta Őt a szomszéd néni. Minden reggel együtt ültek asztalhoz, amíg a kisfiú megitta a tejet és kalácsot majszolt. - Na, gyere kis drága!- hallotta Dani anyukáját, aki fülön ragadta és feltette őt a polcra. Éppen Pötty a labda, és Kanga a kenguru közé. - Szia Truman nyuszi! De régen láttunk! - pattogott Pötty. - Igen, igen! Csak amikor Dani velünk is játszik.

Az elfelejtett szülinap

3.864865
Értékelés: Nincs Átlag: 3.9 (37 szavazat)

Napsütses tavaszi nap volt, mikor Truman elgondolkodva ugrándozott az ösvényen. Az árnyékot adó öreg tölgyfa lábánál megállt és lehuppant a földre. - Valamit elfelejtettem, -mondta ki hangosan- de mit? Hiába törörm a fejem....nem jut eszembe. Jobb fülecskéje lekonyult, azt vakargatta elmélyülten, mikor megzörrent a bokor. - Ki van ott?- kérdzete félénken. - Truman, ne ijedezz csak én vagyok-mondta Cirmoska- Utánad jöttem, mert gondoltam segítségre van szükséged. Mit csinálsz?Webdesign honlap készítés webprogramozás keresőoptimalizálás