Mesetár

Kezdődik az iskola

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat )

Eljött az ősz. Lassan minden kerti munka véget ért. Truman nyuszi mégsem unatkozott.Készülődött élete első, igazi megmérettetéséhez. Hogy mihez?....Truman nyuszi iskolás lett! Még a tavasszal anyukájával beiratkoztak az Erdei Iskolába, ahol sok mindent fog tanulni . Együtt lesz a barátaival, Biri- Borival, Csipp-Csirippel és a többiekkel.

Truman nyuszi és a piros tulipán

4.56701
Értékelés: Nincs Átlag: 4.6 (388 szavazat)

Meleg, napsugaras áprilisi napra ébredtek a kerek erdő kicsiny lakói. A csillogó harmatcseppek beragyogták az egész erdőt. Őzgidák és mezei nyulak ugrándoztak a közeli tisztáson, virágok ébredeztek szirmukat kitárva. A hóvirág, az ibolya, a nárcisz, de még a leánykökörcsin sem lustálkodott annyira, mint a tisztás egyetlen piros tulipánja, akit mindenki csak Tulpinak hívott.

Szuszogó

4.46197
Értékelés: Nincs Átlag: 4.5 (355 szavazat)

Truman nyuszi és kedves barátai szívesen szenderültek álomba Meseerdő óriáskalapos, piros gombáinak árnyékában. Pihe-puha mohából kényelmes fekhelyet készítettek maguknak és élvezték, ahogy a lágy szellő meg-megsimogatja arcukat.

Truman nyuszi és az álnyulak

4.354165
Értékelés: Nincs Átlag: 4.4 (96 szavazat)

Napsütéses hétfő délután volt. Truman nyuszi egy répát rágicsálva heverészett a tisztáson, és elgondolkodva bámulta a felhőket. Az egyik olyan volt, mint egy elefánt, a másik egy óriási fánkra hasonlított, a harmadik pedig… - Hoppá! - ugrott fel Truman nyuszi hirtelen. - Hiszen ez éppen olyan, mint én! Lehet, hogy ő is egy nyuszi? - És tényleg! A harmadik felhő pont úgy nézett ki, mint ő.

Noel baba kalandja Truman nyuszival

3.8875
Értékelés: Nincs Átlag: 3.9 (80 szavazat)

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kisfiúcska, akit Noel babának hívtak. Apukájával és anyukájával egy ici-pici falucskában éldegéltek, közel a Kerek erdőhöz. Mielőtt elmesélném, hogy is találkozott Noel baba Truman nyuszival, tudnotok kell, hogy nem akármilyen fiúcska volt ő. Nem, nem! Eleven volt, mint az ördög, és habár csak négykézláb tudott mászni, képtelenség volt megfogni.

Julcsi és a répafőzelék

3.942855
Értékelés: Nincs Átlag: 3.9 (35 szavazat)

Julcsi, edd meg a répafőzeléket..-kérlelt anya, de én csak a fejemet ráztam. Ha néha közelített a kanállal, vagy ne'adj isten még a számba is került belőle, úgy kiköptem, hogy öröm volt nézni. De anya nem adta fel. Minden nap próbálkozott és kísérletezett. Hol így tálalta a répát, hol úgy....volt mikor krumplival, amit már szeretek, de akkor is kiéreztem belőle és ismét kiköptem.

Mondókák

0
Értékelés: Nincs

 

Dögönyöző sorok

 

Ébresztgető

Tej, túró, tejfel

kicsi baba kelj fel!

Még több mondóka!

0
Értékelés: Nincs

 

Arcsimogató

Januári mondókák!

0
Értékelés: Nincs

 

Öltöztetök

Dugi, dugi, dugi láb, sánta kutya mezítláb!

 

Tavaszi rajzolós mondókák

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat )

 

 

 

 

 

Nyári mondókák

0
Értékelés: Nincs

 

Tenyeresdi, tapsoltató

 

Süti, süti pogácsát,

Apának, anyának,Webdesign honlap készítés webprogramozás keresőoptimalizálás