A szülési fájdalmak kezelése MAMATENS készülékkel

A TENS egy rövidítés (transcutaneous electrical nerve stimulation), ami a bőrön keresztül történő idegi ingerlést jelenti.

A szülési fájdalmak kezelése MAMATENS készülékkelA tens működésének elmélete:

A fájdalomérzés az agyban tudatosul. A fájdalomingereket az agyba az idegvégződések az idegpályákon keresztül juttatják el, nagyon bonyolult áttételeken keresztül. Kutatások megállapították, hogy a gerincvelő hátsó szarvában lévő vastag idegrostok egy 144 Hz-es frekvenciájú hullámmal nagyon jól ingerelhetők a bőrön keresztül.
Ezek az idegrostok fogadják a perifériákról érkező fájdalomingereket, melyeket az agyba továbbítanak. A külső ingerlés hatására ezek az idegrostok egy „telítettségi” állapotba kerülnek, tehát nem tudják fogadni a perifériákról érkező fájdalomingereket, így továbbítani sem tudják. Ezáltal megszűnik a fájdalomérzet.
Ma az az elfogadott álláspont, hogy az egyén fájdalomtűrő képessége attól függ, mennyi az endorfin termelése. Ez a hormon a szervezet saját fájdalomcsillapítója. Nemcsak fájdalmat csillapít, de jutalmaz is. (Ennek is köszönhető, hogy a szülés a fájdalom ellenére boldogságot okoz)
A tens kedvező hatása, legalábbis részben az agyban történő endorfin felszabadulás stimulálása révén jön létre. A fájdalomcsillapítók gyakori alkalmazása gátolja a szervezet endorfin termelő képességét. Szemben a tens készülékek hatásával, ami kifejezetten elősegíti a termelődését

A készülék bérlésének feltételei:

10.000 Ft lefizetése, mely összeg 3 hétre biztosítja a készülék használatát.

Az alábbi linkre kattintva elolvashatjátok egy olyan celldömölki anyuka élménybeszámolóját a MAMATENS készülékkel kapcsolatban, aki elsőként próbálta ki az eszközt, és ezzel megkönnyítette szülését!