Terhes torna

Baba-mama tanfolyam Celldömölkön

Baba-mama tanfolyam Celldömölkön Egy nő életében az egyik legnehezebb feladat felkészülni a várandósságra, az anyaságra, szembenézni az akadályokkal, megválaszolni a kérdéseket és a lehető legjobban nevelni születendő gyermeküket.
Szeifridné Kis Olga szülésznő ezért úgy gondolta, hogy az évek során elsajátított tudást és a megélt tapasztalatokat érdemes megosztani a szülés és az anyaság előtt álló kismamákkal…

Régi álmát valóra váltva, az elhivatottságtól vezérelve döntött úgy, hogy heti rendszerességgel nyílt találkozókat szervez a kismamáknak, valamint a gyermekáldás előtt álló nőknek. Az első összejövetelre március 4-én, 16 órakor kerül sor a celldömölki Kemenesaljai Művelődési Központ egy klubhelységében. A szülésznő tervei alapján a foglalkozások 8 héten keresztül tartanak majd ugyanezen a helyen és ugyanebben az időpontban.

A témák hétről hétre változnak, melyeket a szülésznő különböző – a témákban szakavatott – vendégek előadásával, illetve látogatásokkal – mint például szülőszoba és újszülött-osztály látogatás – szeretne színesíteni. A terveknek megfelelően az egyes hetek a következőképpen alakulnak:

Mint azt a fenti táblázat is mutatja, rendkívül érdekes és hasznos témákról lesz majd szó, melyeket a kismamák által feltett kérdések tesznek még változatosabbá. Természetesen az előadások menete egy vázlatos terv, amely a foglalkozások során különböző befolyásoló tényezők miatt változhat.
A szülésznő hatalmas izgalommal várja az első foglalkozásokat és reméli, hogy a meghívott vendégelőadóival együtt sokat tud majd tenni annak érdekében, hogy mind a szülés előtt állók, mind az érdeklődök kérdéseit megválaszolja, aggályait eloszlassa.
Tanfolyam részvételi díja: 500 Ft/alkalom.

Terhes torna

Terhes torna

Mivel a megfelelő mozgás nagyon fontos a gyermekáldásra tudatos készülő, egészséges kismama szervezetének, ezért a másfél órás tanfolyamot egy gyógytornász által vezetett, körülbelül fél órás terhes-torna követi. A tornára minden kismama – a tanfolyamon való részvételtől függetlenül – eljöhet és végezheti a gyakorlatokat, amennyiben a várandós szülész-nőgyógyász szakorvosa ehhez írásban hozzájárul. A gyakorlatok végzéséhez kényelmes, lenge váltóruha és polifóm szükséges, ezt minden kismama hozzon magával!
Terhes torna részvételi díja: 500 Ft/alkalom.