Babaházwebáruház blogkép

Bababarát kórház Celldömölkön!

Celldömölk város Szülészeti és Nőgyógyászati Osztályáról

Amit az osztályról tudni kell:

Bababarát kórház Celldömölkön!2011-ben egy országos internetes felmérés alapján a legjobb szülészetek versenyében második helyezést ért el az intézmény, megelőzve a nagyvárosok, nagyobb települések egységeit.

Az osztályon kettő ötágyas, egy négyágyas, három kétágyas és egy egyágyas szoba található. Alapítványi VIP kórterem nincs.

Szülésznőt a 36. hétig lehet választani, de természetesen nem muszáj. Az intézmény szokásrendje alapján apák is jelen lehetnek a szüléseknél, azonban az apa nem lehet bent császármetszés ideje alatt a műtőben. Szülés után választható a részleges rooming-in, vagyis a napközbeni 12 órás anya- baba együttlét, de azt is kérheti az édesanya, hogy a szoptatásokat leszámítva babája az újszülött részlegen legyen egész nap, így az édesanya kipihenheti a szülés fáradalmait. Lehet igény szerint szoptatni, vagyis ha a baba felébred mert éhes, az újszülött-gondozónő kiviszi a gyermekágyas kórterembe az újszülöttet szopizni.

A látogatók a szobába nem mehetnek be, de a tágas váróteremben 9 és 18 óra között bármikor meglátogathatják az édesanyát. Az újszülöttet a családtagok, barátok a gondozónők közreműködésével az udvar felől, egy ablakon keresztül tekinthetik meg. Ha mindenki egészséges, a család a szülés után 96 órával távozhat az osztályról.

Információk a kórházról:

1893-ban, az akkori Kisczell területén épült fel Celldömölk ma is működő, id. Felső Büki Nagy Sándor által alapított kórháza. Az alapszabály 4. §. szerint a kórház célja”betegeknek vagyoni állásuk, illetőségük, honosságuk, vallásukra és nemükre tekintet nélkül való felvétele, ápolása és gyógyítása”. A 110 éves kórház ma is ebben a szellemben szolgálja Kemenesalja lakosságának egészségügyét. A 15-15 aktív ággyal működő sebészeti és szülészet-nőgyógyászati osztályok munkáját hatékonyan segíti a megújult műtőblokk, a jól felszerelt poszt operatív szoba, a modern szülőszoba. A videolaparoszkópos technikai felkészültség mindkét osztály betegei számára a legmodernebb műtéti beavatkozások lehetőségeit kínálja (laparoszkópos epekő-műtétek, hasi metszés nélküli nőgyógyászati beavatkozások). Tehát az operatív nőgyógyászati ellátás során széles skálán és nagy rutinnal végeznek laparoszkópos műtéteket. A műtéti érzéstelenítés biztonságát a jól képzett aneszteziológusi szolgálat modern altatógépekkel, gyógyszerekkel, sokoldalú monitorozással, a legmodernebb szakmai elvek alkalmazásával biztosítja. A Szülészeti – Nőgyógyászati Osztály a rekonstrukció során teljesen megújult, kulturált, hotelszolgáltatásra emlékeztető környezet biztosít az édesanyák és a betegek számára. Örvendetes jelenség a szülések számának tendenciózus, igen jelentős emelkedése. A nagy tapasztalatú kollégák munkáját kiváló szakdolgozói team segíti mind a szülés körüli teendők, mind a betegellátás területén.

A kórház Igazgatója: Dr. Farkas Péter Imre

A kórház elérhetőségei: 9500 CELLDÖMÖLK, Nagy Sándor tér 3.

Telefon : (95) 420-004