BABAPATIKA Emésztési problémák 2.

A különböző emésztési problémák bizony sok kismamát érintenek. Rengeteg praktikát hall ilyenkor az ember, sokszor nem is tudja a várandós nő, hogy melyiknek higgyen, és melyiket vesse el. Úgy gondoltuk, a legbiztosabb tanácsokkal egy szakember szolgálhat nektek, ezért megkértük Varga Balázs gyógyszerészt, hogy legyen a segítségetekre. Ő legutóbb a várandósság alatt fellépő emésztési zavarok okait osztotta meg veletek, valamint a puffadás és a székrekedés problémájával kapcsolatban adott hasznos ötleteket.

Mai cikkünkben a hasmenéssel küzdő kismamákhoz szól, őket látja el praktikus tanácsokkal. Hasmenés esetén az orvosi szén tartalmú szerek használhatók, mivel az orvosi szénnek nincsen magzatkárosító hatása. Fontos azonban megjegyezni, hogy az orvosi szén más gyógyszerek felszívódását csökkenti (mivel megköti azokat) így más gyógyszerek és a szén bevétele között legalább 1-2 órának el kell telnie. Nem múló hasmenés esetén orvoshoz kell fordulni, mivel fenn áll a kiszáradás veszélye.(megfelelő folyadék- és elektrolitpótlás szükséges!)

Következő alkalommal a terhesség alatt előforduló gyomorégés problematikájára keressük a megoldást. Addig is minden kismamának szép napokat, örömteli várakozást kívánunk!