Egy anyuka tapasztalatai a szülési fájdalmakat enyhítő MAMATENS készülékkel kapcsolatban

Tapasztalataim a MAMATENS készülékről

Egy anyuka tapasztalatai a szülési fájdalmakat enyhítő MAMATENS készülékkel kapcsolatban2012 tavaszán Celldömölkön szülésfelkészítő tanfolyamon vettem részt. Ezt a tanfolyamot Szeifridné Kis Olga szülésznő vezette a celldömölki Babaház támogatásával.

Hétről hétre gazdagodott az ismeretem a szüléssel és az anyasággal kapcsolatban, amelyhez nagyban hozzájárult a sok érdekes előadás és a kötetlen beszélgetések.

Itt hallottam a MAMATENS gépről, amely felketette az érdeklődésemet. Celldömölkön én voltam az első, aki ennek a gépnek a segítségével szült. Az eszközt a Babaház tulajdonosai ingyen a rendelkezésemre bocsátották, amiért nagyon hálás vagyok.

A készülék bérlése előtt tájékoztattam dr. Kovács Antal főorvos urat, hogy szeretném használni a MAMATENS készüléket. Ő a beleegyezését adta, és kiváncsian várta a tapasztalataimat. A gépet a szülés előtt 2-3 héttel ajánlatos kibérelni, hisz a baba a kiírt időpontnál előbb is megszülethet.

Én július 2-re voltam kiírva, de június 12-én hazavittem a készüléket. Milyen szerencse, hogy így tettem, ugyanis éjszaka elfolyt a magzatvizem, és be kellett mennem a kórházba.

Nálam elég gyorsan zajlottak az események, így csak a beöntés után helyezte fel a szülésznő a hátamra a készülék négy elektródáját.

Ezt a készüléket kifejezetten a szülési fájdalmak enyhítésére fejlesztették ki. A kezelése nagyon könnyű, lehet vele mozogni, és praktikusan a nyakba lehet akasztani a távirányítóját.

Lehetővé teszi, hogy a fájdalomcsillapítást mi magunk irányítsuk. Három program nyújt ebben segítséget:

A program: a méh tágulásakor
B program: a vajúdás ideje alatt
C program: a kitolási szakasz idején

/ Mind a három fázison belül külön-külön fokozatok vannak /

Az első „A” fokozatot nem használtam, mivel nálam a fájások elég sűrűn jelentkeztek, így a vajúdás alatt kezdtem meg a használatát. Tehát a „B” 2. fokozattal indítottam, azon belül is az 5-ös, 6-os erősségű volt számomra a legmegfelelőbb. Úgy gondolom, ez egyénenként változó.

Próbát tettem, és az egyik fájásnál nem nyomtam a gombot, a következő fájásnál viszont igen. Nagy volt a különbség !!! A gép használata nem akadályozott semmiben!

Amikor a kitolási fájdalmak jelentkeztek, sajnos nem tudtam eléggé koncentrálni a készülékre, mert teljes erőmből azon igyekeztem, hogy a kislányom minél előbb a karjaimban lehessen.

Összességében véve, mindenkinek ajánlani tudom ezt a fantasztikusan jó, de mégis egyszerű eszközt, mert a vajúdás szakaszát nagyon megkönnyítette. Nálam ez nem tartott hosszú ideig, de sajnos vannak esetek, amikor hosszú órákon át tart ez az időszak. Ilyen esetekben a MAMATENS készülék nagyon sokat segíthet !