Egy jó recept, ha kevés az anyatej

Létezik egy orvosok, homeopátiás szakemberek által is elismert recept, mely az anyatej mennyiségével küszködő kismamák segítségére lehet. A makrobiotikus szemléletben készült összeállítást Dr. Sal Péter a Kismamák nagykönyvében ajánlja. A recept megtalálható a Medicina Kiadó által közzétett Öngyógyítás homeopátia segítségével című könyvben is, ahol azt írják, sok magyar kismama próbálta ki nagy sikerrel.

Hozzávalók:
250 g búza (pehely)
150 g árpa (pehely)
100 g zab (pehely)
1 maroknyi aprított kesudió
150 g vaj
150 g barnacukor

Elkészítés:

A gabonaféléket finomra kell őrölni, hogy pehely legyen belőlük. A liszt és a kesudió keverékét addig kell pirítni, amíg aranybarna nem lesz, és illata jól érezhetővé válik. Ezután kell beolvasztani a vajat. Végül a cukrot kell hozzátenni, majd 10- 15 másodperc múlva az edényt levenni a tűzről, hogy meg ne égjen a cukor. 2-3 evőkanál víz hozzáadása után, még melegen 2- 3 cm átmérőjű golyókat kell formálni a masszából. Napi 2- 3 db golyót kell tejserkentésre elfogyasztani. A túladagolás hasmenéshez vezethet, ezért érdemes betartani az előrít mennyiséget!

Azt gondolom, hogy egy gyermekét szoptatni akaró, de az anyatej hiányával küzdő kismamának mindenképp érdemes kipróbálnia a fenti receptet. Kárt nem okozhat vele, az egyetlen változás a probléma megoldása, és így lelkének megkönnyebbülése, valamint kisbabája részére bőséges mennyiségű anyatej juttatása lehet!

Gregorich Nóra
kommunikációs munkatárs