Életünk az ételünk!

Életünk az ételünk!

Kedves Látogató!

Üdvözöllek a honlapon!
Szeifrid Lilla élelmiszermérnök hallgató vagyok a Budapesti Corvinus Egyetemen. Már régóta foglalkoztat az élelmiszer, amit nap, mint nap magunkhoz veszünk. Vajon milyen veszélyek leselkednek ránk a táplálkozás során? Vajon mit tartalmazhat az élelmiszer? Milyen hatással lehetnek az összetevők az emberre? És miben különbözzön mindez, ha egy nő anyává szeretne válni és felnevelné a kisgyermekét. Bizonyára már tervezed a pároddal a babát, esetleg már kismama vagy, aki vár a magzatjára, netán boldog édesanya vagy, akinek már megszületett a várva várt gyermeke.
Ez a rovat érted/nektek született meg, hogy a táplálkozás minőségében adhassak nektek jó tanácsokat, ötleteket, mind a várandósságra való felkészülés idején, kismamaként, a szoptatás idején és a baba táplálásában.
Az emberek rendkívül fontosnak tartják a pénzért megvett tulajdonukat, amiért nem sajnálnak sem időt, sem pénzt. Az autójukba is a legjobb minőségű üzemanyagot töltik, a legszebb ruhákat és bútorokat vásárolják meg, hogy csinossá váljon az életük.
A konyhájuktól sem sajnálják a pénzt, a bútorra, a háztartási gépekre. Már-már úgy sejlik, hogy a mai ember többre becsüli a tulajdon tárgyait, mint a saját életét, testét, egészségét, jövendő magzatját.
Töltsük meg a konyhánkat a legjobb minőségű tartalommal! Vegyük észre, hogy az egészség a legfontosabb kincsünk, őrizzük meg!
Hiszen: Ételünk az életünk. Vagy: Életünk az ételünk? Szól a közmondás. És valóban így van! Az étkezés rendkívül befolyásolja az egészségünket, közérzetünket, aktivitásunkat. Az egyik legfontosabb szükségletünk az evés, tegyük örömtelivé, egészségessé!
Az elkövetkezendő hetekben, hónapokban különböző témákat boncolgatunk majd, ami az élelmiszerekkel kapcsolatos, ami hasznos a kismamának, kisbabának, és még a pénztárcát is kíméli. Milyen élelmiszerben van értékes tápanyag, a vásárlásnál mit érdemes szem előtt tartani? Mit kell kerülni, mit érdemes gyarapítani az étrendünkben, annak érdekében, hogy makkegészségesek legyünk, illetve legyen a kisbabánk, és ne csak babakorban, hanem egy életen át?
Ebben nyújtok Neked szaktudást, remélem, találsz számodra hasznos információkat!
Köszönöm, hogy idelátogattál, és térj vissza minél gyakrabban! Ígérem, érdemes és érdekes lesz!

Szeifrid Lilla É-trend tanácsadó