Hogy állítsam össze a babakelengyét?

Segítség a babakelengye összeállításához

A babakelengye összeállítása bizony nem könnyű feladat. Főként az első gyermeküket váró szülők számára okozhat nehézséget a szükséges dolgok beszerzése, a babakelengye listájának összeállítása, hiszen nem könnyű megtalálni a középutat. Számos információ zúdul ilyenkor a kismamára és a kispapára a rokonság, a barátok, a védőnő, az internet és az újságok felől. Sokszor előfordul, hogy mást hallunk a környezetünkből, és mást a szakemberektől, a különböző fórumokon pedig egy újabb verzióval találkozunk.

Ebben az útvesztőben szeretnénk Nektek segítséget nyújtani azzal, hogy közzétesszük három babakelengye lista tartalmát. Ha ezt követitek, nem eshettek abba a hibába sem, hogy a baba hazavitele után derül ki valaminek a hiánya, és azt a hibát sem követitek el, hogy túlköltekezitek önmagatokat, és a babaholmik egy része még ki sem kerül a csomagolásból, mire babátok már kinövi azokat. Azt, hogy a három közül melyiket választjátok, nagyrészt az anyagi lehetőségek döntik el. De ne essetek kétségbe! Ha pénztárcátokból az első babakelengye listán található termékek összeállítására futja, csemetétek akkor sem fog hiányt szenvedni a számára szükségszerű dolgok terén!

Fiú vagy lány? A babakelengye terén fontos információ a születendő baba neme. Ha biztosan tudjátok, előre gondolkozhattok a színek terén is. Ha a babátok neme még nem derült ki, vagy nem szeretnétek a születése előtt megtudni, akkor a létszükségletű dolgokból érdemes „uniszex” színeket választani- fehér, bézs, sárga, halványzöld, majd a többi kelléket ráér az édesapa is beszerezni amíg az anya és az újszülött a kórházban vannak.

A listák átböngészése után tanácsos körbeérdeklődni a rokonságot, hogy tudnak-e Nektek segíteni néhány holmi kölcsönadásával. A kölcsönbe kapott dolgokat húzzátok ki a babakelengye listáról, és a fennmaradó termékeket vásároljátok csak meg. Ha valaki nem az első gyermekét várja, akkor tanácsos átnézni a nagyobb gyermek(ek) ruháit, használati eszközeit, mielőtt mindenből teljesen újat vásárolnánk. Miután ez megtörtént, keljetek útra, és kérjétek meg bababoltunk eladóját, hogy segítsen kiválasztani Nektek a legideálisabb termékeket. Vagy kattintsatok webáruházunkra, válasszátok ki a Nektek tetsző dolgokat, és a gyermeketek számára összeállított babakelengyét házhoz szállítjuk Nektek!

Szép babavárást és jó egészséget kívánunk!

A Babaház csapata