Írjunk cikket közösen :)!

Írjunk cikket közösen :)!

KISTESÓ, NAGYTESÓ

Írjunk cikket közösen :)!Már tegnap este kitaláltam, hogy a „szüljek vagy ne szüljek?” témát tovább fűzve a mai cikkünk arról fog szólni, hogy „miért jó, ha kistestvér érkezik a családba?” és „miért jó tesvérnek lenni?” Ahogy reggel ide ültem a géphez és elkezdtem sorolni magamban a kistesó mellett szóló érvlistámat- hiszen nekem, két nagyszerű ember testvéreként egyértelműen tesópárti beállítottságom van- eszembe jutott valami. Mégpedig az, hogy a cikk írás is lehet interaktív folyamat! Rögtön felkértem az egyik közösségi oldalon az anyákat, ismerőseinket, hogy osszák meg véleményüket a témával kapcsolatban. Hiszen sok vélemény többet ér, mint egy. Nem egyoldalú, több benne az érdekesség és az információ, minden téren jobb és több. Főként azért, mert olyan édesanyák, édesapák és testvérek írják, akik fontosak számunkra!

Lássuk hát a véleményeket:

„Rozi” : Mi még csak próbálkozunk a kistesóval, de mindenképp kis korkülönbséget szeretnénk, ezért remélem hamar meglátogat minket a gólya. Nekem van egy nővérem és egy öcsém, a párom egyke… Így felnőttként már látja, mennyivel jobb lett volna, ha neki is van tesója… Lehet, hogy gyerekként „öltük” egymást és rengeteget veszekedtünk, de felnőtt fejjel nézve a dolgokat: lefoglaltuk és kifárasztottuk egymást… Ma pedig el sem tudnám képzelni nélkülük… Anyukánk halála óta pedig még jobban összetart a család, bármiben számíthatunk egymásra… és ezt szeretném én is megérni, hogy lássam, a gyerekeim támaszkodnak egymásra…Lehet, hogy két csöppséggel most agybajt fogok kapni, de ennek is meglesz a szépsége… 🙂

„Anna”: A testvéri szeretet az egyik legszebb dolog a világon. A 10 éves fiam a mai napig – ha nem is naponta – elmondja a 2,5 éves kishúgának, hogy köszöni, hogy van neki és nagyon szereti! Örülök, hogy megadhattam neki ezt az „új” érzést! Ők egymásnak mindig ott lesznek. Milyen lett a család élete??? Mozgalmasabb, színesebb és vidámabb (pedig addig sem volt unalmas )

„Adri”: Nincs még gyermekem egy sem…de van két testvérem. Nem tudom elképzelni az életemet nélkülük. A kistestvér v.mi olyasmit jelent, hogy magadat látod kívülről…Te is olyan apró, gondoskodásra szoruló kis lény voltál, mint ő, amikor megszületik. Azt jelenti, hogy van kivel megosztani a játékaidat, van kivel kifundálni a huncutságokat, van kivel játszani a játszótéren, elmenni fagyizni, van egy szövetségesed, akivel mindent meg tudsz beszélni. Van egy lény, akire vigyázhatsz, óvhatod attól, hogy butaságot csináljon, esetleg megmutathatod neki, hogy ki az úr a háznál:D, taníthatod mindenfélére. Olyan, mint egy társ, akivel megoszthatod az életed! Az a véleményem, hogy a legjobb dolog, ami történhet veled, ha születik egy kistestvéred!

„Brigi”:Nálunk ez a téma kezd egyre aktuálisabbá válni. Azt már a lányom születése óta tudjuk, hogy kistestvér kell! Ha sikerül, akkor kis korkülönbséggel, hogy együtt nőjenek fel. A lányom imádja a gyerekeket, annyira boldog amikor velük lehet! Már látom magam előtt, ahogy szeretgeti és nyúzza a kis tesóját Na de azért valljuk be, hogy egy második baba igencsak felborítja a végre beállt hétköznapokat. Dupla munka, dupla kiadás, újabb éjszakázások, újabb hisztik, egy kis testvérféltékenység…de dupla boldogság is, és ez a legfontosabb!! Félek a feladattól, de már most ellágyul a szívem és előjönnek az anyai érzéseim, ha belegondolok, hogy lehetne még egy kis kakisom.

A hozzászólás lehetősége nem zárult le, sőt, csak most kezdődik igazán :)! A közösségi oldalra felkerülő további szösszeneteiteket felrakom ide az eddigi komment mellé, ezzel bővítve a véleményeitek, élményeitek tárházát :)! Tehát?! Miért jó, ha kistesó érkezik a családba ? 🙂

Gregorich Nóra
kommunikációs munkatárs