Karácsonyi gondolatok

Karácsonyi gondolatok

Ugye nincs is szebb és meghatóbb érzés annál, amikor már családként készülődtök az ünnepekre? Ha az embernek gyermeke van, minden háttérbe szorul. Hiszen számunkra ők a legszebb ajándék!

Évről évre várakozunk, készülődünk. Szeretnénk minél meghittebbé, bensőségesebbé varázsolni az ünnepet. Izgatottan várjuk az időt, amikor már együtt kézműveskedhetünk csemetéinkkel, amikor már segíteni tudnak a mézeskalácsok kiszaggatásában, amikor az adventi gyertyák fényében feledkezhetünk rájuk, amikor a decemberi meséinkbe beleszőjük a Várakozás, a Varázslat, a Szeretet fogalmait, amely Szenteste valósággá válik majd számukra, számunkra!

Karácsonyi gondolatokNagyon fontos ez az időszak. Manapság az élet úgy hozta, hogy keményen kell dolgozni, rohanni kell! De ha módunk van rá, szánjunk időt arra, hogy együtt készülődjünk az Ünnepre! Sokszor elég egy kis fahéj illatot csempészni az otthonunkba, elég karácsonyi mesét olvasni a gyermekünknek, elég többször megölelni egymást, elég sejtelmesen válaszolni az őket annyira lázba hozó, titkokkal kapcsolatos kérdésekre. És kész is a VARÁZSLAT! A várakozás, az öröm varázslata! Ugye milyen bensőséges, vidám és izgalmas tud lenni ez az időszak? Nagy nevetések, közös sütés, a csomagok gondos elrejtése, a Jézuskára való várakozás, a TITKOK, melyek a gyermekeink lelkét melengetik, mind ajándékok számunkra!

És amikor elérkezik a karácsony, nyugalomban, szeretettel telve állhatunk a fa alá! Közösen énekelhetünk, csemetéink a csillogó díszek, a csillagszóró és a kibontatlan ajándékok varázsában olyan élményeket élhetnek át, melyeket még sokáig, talán életük végéig is szép emlékként raktároznak a szívükbe! Innentől kezdve a csomagban rejlő ajándéknak csak a jelenben, és a közeljövőben lesz értéke, értelme számukra. Fontos, hogy kapjanak valamit, valami kézzel foghatót is. De ne vásároljatok erőn felül! Sok év múltán már nem tudják, mit kaptak 2012 karácsonyára. De az otthonunkba költöző, a mindennapoktól a karácsonyi varázs miatt, a Kisjézus eljövetele miatt ránktörő boldog hangulatból és szeretetből magukkal visznek valamit. Valamit, amit egyszer, sok év múlva ők is tovább adnak a saját gyermekeiknek. És ez a legfontosabb!

Így hát Kedves Szülőtársaim, ha tehetitek, az együttlét örömére, a „varázslat” beteljesülésére fektessétek a hangsúlyt az ünnepek alatt! Gyermekeink a legszebb kincseink. Mi őket kaptuk ajándékul nem csak karácsonyra, hanem az év minden napjára! Ők pedig minket. A nagyszülők, nagynénik, nagybácsik és barátok nem azt fogják nézni, mennyire tiszta az ablakotok, mennyi sütemény tornyosul az asztalon, hány fogásos vacsorával várjátok őket, milyen tárgyi ajándék lapul a csomagjukban. Ajándékot kapnak Tőletek az által is, ha feltöltődhetnek egy fiatal kis-vagy nagycsaládból áradó harmóniából, szeretetből!

BÉKÉS, MEGHITT KARÁCSONYT KÍVÁNOK a magam és a Babaház Csapatának nevében!

Gregorich Nóra

kommunikációs munkatárs