Karácsonyi ötletek- hópehely ablakdísz

Kevés az időd? Szeretnél költségek nélkül mutatós ablakdíszt készíteni? Örülnél, ha a gyermekeiddel együtt készülődhetnél az ünnepre? Egyszerű, de annál mutatósabb ötletet kínálunk.

Egy A4-es lapon rajzolj körbe 1 CD-t. Egy lapra 3 kört tudsz rajzolni. A köröket vágd ki. Fogj egy ilyen papírból készült kört, hajtsd félbe egyszer, aztán még egyszer és még egyszer. Az így kapott íves háromszög csúcsába vágj egy háromszöget. Az oldalaiba is bármilyen mintát vághatsz, háromszögeket, négyzeteket, de akár apró csigamintákat, vagy íves félköröket is. Minél több mintát vágsz az összehajtott papír minden szélébe, annál díszesebb, „csipkésebb” lesz a hópihéd. Ugyanis ha kihajtogatod a lapot, gyönyörű hópelyhet látsz rajta. Ha minden kört más módon vagdosol be, ezerféle különböző hófehér hópihét kapsz, amelyeket az ablakra ragasztva csodás hangulatba öltöztetheted az otthonotokat.

Tipp: Üljetek le közösen az asztal köré. Kapcsoljatok be egy kis zenét. Miközben járnak a kezeitek, a kicsik hajtogatnak, a nagyok vágnak, csuda jó móka kerekedhet a családban! Olyan jó együtt lenni, beszélgetni, közösen alkotni, aztán olyan díszekben gyönyörködni, amin rajta van minden családtag keze munkája!

Kellemes időtöltést kívánunk Nektek :)!