Babaházwebáruház blogkép

Népjólét a boldog létért.

Népjólét a boldog létért.Népjóléti Szolgálat, gyermekjólét és családgondozás – segítség, melyről sokan még csak nem is hallottak, pedig minden család mögött ott állnak, mint támasz és lehetőség.

Hisz mit tehet egy anya, ha gyermeke a sokadik felszólítása ellenére is kerüli az iskolát, vagy ha a férje bántalmazza őt és gyermekeit? De ne gondoljunk egyszerre a rendőrségi esetekre, hisz a Szolgálat segít boldogulni az egyre sűrűbb számlarengetegben, kezelni a család közüzemi adósságait, beosztani a szülők idejét úgy, hogy tennivalóik mellett gyermeküket is a lehető legmegfelelőbben neveljék. Természetesen – mint minden szervezetnek – nekik is vannak mind anyagi, mint jogosultsági határai, de maximális erőbedobással és lehetőségeikhez képest a lehető legeredményesebb módon kezelik a személyesen, vagy valamely intézményen keresztül kapcsolatba került családok nehézségeit.

Léteznek olyan esetek, amikor elég egy segítő beszélgetés, mikor a beérkező kliensek a különböző megoldások segítségével könnyebben kezelik az adott problémát. Adódnak ugyanis életviteli nehézségek, olyan egyszeri, vagy tartósan fennálló problémák, amelyek kizökkentik a személy, illetve a család életét a mindennapi ritmusból – mint például a szenvedélybetegségek különböző fajtái – majd később más jellegű, legtöbbször anyagi konfliktusokat vonnak maguk után…

A Szolgálat emellett segít a különböző lelki és mentális zavarok kezelésében, amelyek legtöbbször olyan várt, illetve váratlan események, amelyek kihatással vannak a család, valamint tagjainak életére. Ilyen esetekben az intézmény igyekszik lehetőségeinek megfelelően kezelni a helyzetet, amennyiben ez nem sikerül, továbbirányítják az ügyet más szakemberekhez és intézményekhez. A válások egyre növekvő száma újabb „feladattal” látja el a Szolgálat munkatársait, hisz egy konfliktusokkal teli válás esetén meg kell oldani a gyermekelhelyezést, a szülőkkel és a nagyszülőkkel való kapcsolattartás ügyét, koordinálni az egyének közti beszélgetéseket, információt és segítséget kell nyújtani a” tudatlan” feleknek és mindezzel előmozdítani azt, hogy a válás folyamata minél kisebb törést okozzon a gyermek életében. Látható tehát, hogy a Népjóléti Szolgátat gyermek,- és családgondozó munkatársai rengeteg problémára tudnak megoldást, ezért fontos őket a köztudatban megismertetni, mint lehetőséget, melyre minden család számíthat kisebb és nagyobb nehézségek esetén egyaránt.

A celldömölki Népjóléti Szolgálat a fent említett problémák mellett számos területen nyújt segítséget és megoldást a térség családjai, valamint a rászorulók számára. Az intézmény elérhetőségei: 9500 Celldömölk, Szalóky Sándor utca 3., tel.: (95) 525-910, Fax: (95) 525-921.