Szülésre, születésre készülünk- beszámoló a 3. alkalomról

Szülésre, születésre készülünk- beszámoló a 3. alkalomról

Készülés a szülésre, a születés címmel tartotta meg 3. foglalkozását Szeifridné Kis Olga

2012.OKTÓBER 4.

A harmadik találkozás során ismét szép számmal jöttek érdeklődők, párok, még Pápa városából is megtisztelte klubunkat egy várandós édesanya és férje.

Témánk: KÉSZÜLÉS A SZÜLÉSRE – A SZÜLÉS. Praktikusan – a szülés folyamatáról dióhéjban: testi és lelki történések a vajúdás előtt, alatt, szülést segítő alternatív technikák, aktív vajúdási pozíciók. Előadók: Fülöp Alida, a Homeopátia-Boiron Hungária Kft. képviselője és jómagam.

Szülést segítő alternatív technikák, légzéstechnika, zene, relaxáció képességek fejlesztése,“ ké – szül- és “….ami utána következik, jóga gyakorlatok vajúdás előtt, alatt .Előadó: Lovász Adrienn, jógaoktató.

A Homeopátiáról, mint alternativ kezelési lehetőségekről számolt be a Boiron Kft. területi képvieslője: A homeopátiás gyógyszer alkalmazása azt jelenti, hogy a betegnek gyenge vagy végtelenül kicsi adagban adunk egy hatóanyagot, amely egy egészséges szervezetben a páciens tüneteivel megegyező tüneteket váltana ki. A homeopátiás gyógyszerek nem okoznak mellékhatásokat, ezért csecsemők, kismamák, illetve idősek is szedhetik. A homeopátiás gyógyszerek hatékonyan alkalmazhatóak mind akut, mind krónikus betegségek gyógyításakor. A homeopátia orvos kezéhez rendelt terápia, mely hathatós segítség lehet önmagában, vagy a hagyományos orvosi terápia kiegészítéseként.

Szülésre, születésre készülünk- beszámoló a 3. alkalomrólA homeopátiás gyógyszerek jellemzői:

• Csecsemőknek, kisgyerekeknek, várandós és

szoptatós anyáknak, időseknek is adhatók,

dózismódosítás nélkül.

• Az alapanyagok természetes eredetűek.

• Túlérzékenységi, allergiás reakciók nem lépnek fel.

• Hozzászokás nem alakul ki.

• Önmagában is alkalmasak számos akut és

krónikus betegség gyógyítására.

• A hagyományos gyógyszerekkel is kombinálhatók.

• Számos készítmény betegségmegelőzésre is

alkalmas.

Folytatásként a szülés megindulásának formáiról, a szülés szakaszairól (mert ne feledjük, a szülés 4 szakaszra tagolódik), a félelem legyőzésének lehetőségeiről adtam felvilágosítást, valamint a vajúdás megkönnyítésének alternatíváiról, az apák fontos szerepéről, ezekben az erőt próbáló órákban. A vajúdási pozíciók megválasztása és a celldömölki kórház szülészeti osztály lehetőségeinek összehangolásáról is esett szó. Az elméletet képi anyaggal, rövid animációs filmekkel tettem érthetővé, elképzelhetővé. (Mivel senki nem ájult el, talán remélhetem, nem hatott sokklóként a látvány.)

Lovász Adri ismét nagyon hasznos, értékes bemutatót tartott a jóga világából, felkeltve érdeklődésünk a téma iránt. Konkrét gyakorlatokat is megmutatott, amit bárki az otthonában elvégezhet. Könyveket is hozott magával, ajánlott irodalmat, ha valakit mélyebben érdekelne a téma, honnan juthat elegendő információhoz.

Összefoglalásként ismét elmondhatom, hogy érdemes volt összejönnünk, jól és információkban gazdag két órát töltöttünk együtt. A közös téma, öröm, probléma által barátságok is szövődtek máris, ami lehet, hogy egy életre szól.